Vinjete - prve izkušnje

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Nalimaš jo lahko kamor ti paše. Na začetku je bilo rečeno levo zgoraj/spodaj, sedal lahko celo na desno in sredino. Sam sem jo nalimal zgoraj levo,ker je bilo kao edino pravilno takrat, no sedaj bi jo raje dal levo spodaj. Mene moti levo zgoraj.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Sem se včeraj slišal, da so naši proti avstrijcem prav svinje... ko prideš skozi karavanke v SLO moraš kupiti vinjeto, nimaš šans da bi te spustili na staro cesto, če si prišel skozi tunel...izvoz je pa 100m od meje
bonk.gif
Pri avstrijcih je vsaj tako, da se smeš peljat do prvega izvoza in potem čao...
Ne velja. Vem za primere ko so bili kaznovani na prvem izvozu.

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nalimaš jo lahko na levo stran stekla. Zakaj bi jo pred glavo?

Teh 36€ sem včasih v enem dnevu pokuril.
Levo je nad glavo a ni.
Sicer jaz sem zelo za vinjeto ker sem tudi sam veliko na AC ampak sem pa zelo zelo proti taki obliki vinjete, ki je nikakršna in sem proti temu, da mora biti nalimana levo zgoraj.

potem jo pa odlimaj, pa se vozi po stranskih cestah, če te tako moti in je problem rešen!
smirk-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Problem teh naših DARS-ovcev je, da so hudo optimistični in razlagajo naokoli, da bomo vinjete tako ali tako samo še naslednje leto imeli. Bullshit, sami dobro vedo (preverjene info!), da je trenutni sistem zelo ''eleganten'' in da 2010 še tovornjaki ne bodo satelitski, kaj šele avti. Vinjete bomo še kar nekaj let gledali in bi lahko naredili kopijo madžarskega sistema, ki je po moje najboljša možna rešitev pobiranja vinjet - plačaš preko interneta (ali na terminalih) in to je to. Brez nalepk, brez možnosti prenašanja (razen če tablice prestavljaš). Kupiš doma v naslanjaču, imaš pa terminale na meji. Pri nas bi zadevo rešili tak, da bi na bencinskih ti prodajalec prodal vinjeto oz. te registriral v sistem, bi pa bila pač neka provizija, da bi se jim splačalo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
To je sicer res... Ampak pa imajo Huni tudi avtomatski način preverjanja - nad ACji so kamere na vsakih 20-30km, ki preberejo tablico, in ce te ni v sistemu ti sistem sam od sebe poslje racun.

Small hiccup:
Dela samo za madzarske tablice. Ce se peljes brez vinjete s tujim avtom ne bo kazen nikoli prisla, razen ce te kontroll ne ustavi, za kaj pa ni veliko moznosti...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bogve če nebi te kamere stale manj kot kombiji za preverjanje vinjet. OK, imeli bi recimo 3 kombije, s katerimi bi se vozili nonstop po SLO in preverjali tujce.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
To je sicer res... Ampak pa imajo Huni tudi avtomatski način preverjanja - nad ACji so kamere na vsakih 20-30km, ki preberejo tablico, in ce te ni v sistemu ti sistem sam od sebe poslje racun.

Small hiccup:
Dela samo za madzarske tablice. Ce se peljes brez vinjete s tujim avtom ne bo kazen nikoli prisla, razen ce te kontroll ne ustavi, za kaj pa ni veliko moznosti...
Z drugimi besedami : popoln sistem
aplauz.gif

(kar avtomatsko pomeni, da ga mi ne bomo nikoli videli...)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
On topic:
- za popizdit dolgčas se po cesti furat
- kar nekaj slo avtov nima vinjet
confused-1.gif
. Pa to ne po LJ ringu ampak prav po AC.

Mene BK, če jih nekateri nimajo.
Ampak si pa DARS in policija delata hebeno uslugo, da nista takoj prvi dan začela striktno kaznovat. Sedaj bo v tujini to takoj znano in jih bo še toliko več ''kalkuliralo'' in vozilo na srečo.
Bo pa zanimivo, če bodo Romuni in ostali začeli delat sceno zaradi 300 EUR kazni.In tam grozili s samomorom, itd. Takim bi morali le položiti v roko pištolo z enim nabojem, pa naj ''sredijo'' stvar, ne pa, da jih potem policisti spuščajo.
rolleyes-1.gif

Še pitanjce: v kalkulaciji o ceni vinjete, kakšna številka je bila upoštevana pri SLO avtomobilih?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ma sej se dosti ljudi sverca nasploh...jz tut po A k smo šli smučat je nism mel. Jebiga,kazen je velika,prepozn sm se spomnu za kupit in sem pač šel na blef.

Če se pa redno vozis,jo pa itak kupis če si brihten.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Dokler so te cestninske postaje še tam, bi bila kontrola zelo enostavna. Ti študenteki naj bodo tam in gledajo avte.

Za cestnino pa par patrulj, ki bi šle za grešniki in jih na licu mesta oglobila.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
opazam, da si ti nek klošar, da samo hvataš krivine kjer je možno...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
opazam, da si ti nek klošar, da samo hvataš krivine kjer je možno...

Pravilno opazas. Zakaj ne odpres vedeževalske linije?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Vedeževanje nima veze s tem, kar ljudje opazijo. Vedeževanje je za tiste, ki vidijo "nevideno"

wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
hm, mogoce jo pa ze imam, poklici kaj..ti bom pomagal v zivljenju, krutem.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik gregor pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Sem se včeraj slišal, da so naši proti avstrijcem prav svinje... ko prideš skozi karavanke v SLO moraš kupiti vinjeto, nimaš šans da bi te spustili na staro cesto, če si prišel skozi tunel...izvoz je pa 100m od meje
bonk.gif
Pri avstrijcih je vsaj tako, da se smeš peljat do prvega izvoza in potem čao...

NE, v Avstriji je vinjeta obvezna na vseh AC, tudi od meje do prvega izvoza.

Citat:
Ist die Autobahn bis zur ersten Abfahrt nach der Grenze vignettenfrei?
Nein, die Vignettenpflicht gilt ausnahmslos ab der Staatsgrenze.
vir: http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=209

Ne bo drzalo. Na taistem sajtu pise seznam cestnih odsekov ki so Vignette Frei. Kje sem pa ze pozabil, ker ze dolgo nisem bil gor.
Cca 20 jih je blo. Eden je tudi od karavank do prvega izvoza desno.