Vinjete - prve izkušnje

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri meni je precej sredi šipe, če pogledaš od zunaj. Če pogledam od znotraj, je pa sploh ne vidim, ker je za špeglom.

Zanimivo se mi zdi, da vinjet še najmanj vidim na vozilih takoimenovanega višjega cenovnega razreda. Ali se samo meni zdi ali pa ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
S tem, da se pelje 80 km/h mimo cestninske postaje krade denar tistim, ki smo vinjeto kupili?
stupid-1.gif

Kvečjemu ogroža varnost ostalih in nič drugega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
sem tudi sam malo oopazoval in opazil da še dosti ljudi ima une tehnične nalepke na šajbah... pa motoristi imajo nalimane na sedezih pa sedijo potem gor na njih..LOOOOL, sam da je lep motor (za v ograjo al na drevo)..

bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
striktno kaznovanje bi se moralo uvest že včeraj...

tako pa...bomo videli.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako! Dlje kot bodo dopuščali izjeme, težje bo. Če ne bodo v tej polovici leta dokazali, da se NE SPLAČA voziti brez vinjete, bo prodaja celoletnih dosti nižja, sploh pri nedeljskih voznikih, ki so bili že sedaj v dilemi kupi/ne kupi.
Predpogoj za takojšnje sankcije pa je dostopnost vinjet za tujce v tujini in na vseh prehodnih lokacijah (južna meja + schengenska meja). Vemo, da do vinjete v tujini ni bilo enostavno priti pravi čas.

V glavnem, red mora bit! Drugače se bomo pošteni državljani vprašali, če se v tem bantustanu sploh splača biti pošten. Jaz vem, da se ne splača, ampak se vsaj pri banalnih stvareh skušam držati zakonov in predpisov, drugje pa se splača iskati luknje v zakonodaji.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Na zadnji tvoj stavek ti bi takoj dal odgovor, da ne, pa mi moralni princip ne dovoljuje..Sicer pa na temo:
od uvedbe vinje sem malo bolj pozoren na njihovo dejansko uporabo in opažam, da redki tujci jo imajo, predvsem tisti v malo manj dražjih avtih, tisti z zverinami 40+k EUR pa ne premorejo 35 EUR za eno vinjeto. Pri naših je isto!
U jeki so pa itak zgodba zase, na prste ene roke jih lahko preštejem v dveh dneh, pa jih je na relaciji Ptuj-Mb največ....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ko me boš dohitel bom dosledno upočasnil čez cestnino, če bo kontrola...
ali mi boš nov avto častil ali pa polnil proračun. Lopov, kradeš nam vsem...

komu kaj kradem? se ti je slama v glavi vnela? jaz imam vinjeto. lahko upocasnis ampak bom jaz s svojim vozilom najbrz cez tebe zapeljal
hysterical-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sej ubistvu majo zdaj kapsi pol leta da pohopsajo slovencelne brez vinjet...

Če zdaj špara in jo kupi čez 1 mesec ni nič na boljšem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Zanimivo bi bilo izbrskat podatek, koliko voznikov so včeraj kapsi kaznovali, ker so bili brez vinjet.

Koliko sem poslušal radio, so imeli kontrole kar na nekaj točkah in tam verjetno niso gledali skozi prste?

Drugače pa..kakšna je procedura? Verjetno ustavijo voznika, se prepirajo kar nekaj konkretnih minut ... kaj pa potem...imajo v žepu vinjeto, katero mora potem pripopat ali kako?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz upam, da jih bodo. pa tudi tiste, ki se vozijo ob guzvah po odstavnem pasu. pa tudi, ki zaprejo polovice gorenjske avtoceste proti vodicam, da smo se vceraj vozili iz sentvida do kranja eno uro. delalo se ni pa nic.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je bilo v enem prispevku, da policaji niso vedeli kaj naj naredijo, ker voznik ne sme nadaljevat vožnje brez vinjete, policaji sami pa je nimajo. Tak da so jim potem skozi prste pogledali, da so se lahko odpeljali naprej do prvega prodajnega mesta (če so se potem res ustavili in kupili pa je drugo). Glavno, da so 300€ pustili policajem.

Se mi pa zdi, da je bilo povedano nekaj v smislu ''zaenkrat še nimajo vinjet''.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sem se včeraj slišal, da so naši proti avstrijcem prav svinje... ko prideš skozi karavanke v SLO moraš kupiti vinjeto, nimaš šans da bi te spustili na staro cesto, če si prišel skozi tunel...izvoz je pa 100m od meje
bonk.gif
Pri avstrijcih je vsaj tako, da se smeš peljat do prvega izvoza in potem čao...
Pa tudi, iz lesc ne moreš na staro cesto proti jesenicam, ampak moraš po avtocesti za kak kilometer-dva, ker bodo tisti odsek obnavljali še x mesecev
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si že izbiram drug avto... Mimogrede, a boš kredit vzel da mi boš plačal odškodnino iz civilne tožbe?
grims-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Sem se včeraj slišal, da so naši proti avstrijcem prav svinje... ko prideš skozi karavanke v SLO moraš kupiti vinjeto, nimaš šans da bi te spustili na staro cesto, če si prišel skozi tunel...izvoz je pa 100m od meje
bonk.gif
Pri avstrijcih je vsaj tako, da se smeš peljat do prvega izvoza in potem čao...

NE, v Avstriji je vinjeta obvezna na vseh AC, tudi od meje do prvega izvoza.

Citat:
Ist die Autobahn bis zur ersten Abfahrt nach der Grenze vignettenfrei?
Nein, die Vignettenpflicht gilt ausnahmslos ab der Staatsgrenze.
vir: http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=209

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
KSZ

Naša vinjeta je kot bi jo doma natisnil in nalimal na šipo.Grda, velika in zelena pa še nad glavo jo treba imet.
Lako bi bila več kot za pol manjša in kvalitetnejša pa tudi brez zelene barve.

Avstrijska je neprimerno lepša in kakovostnejša pa še na avtu nekako izgleda.

Sicer pa so povedali da bodo kontrole na postajališčih in ob koncu AC...
Načeloma mi je zelo žal da sem jo kupil.
Itak je videti, da pri nas ta reč ne bo zaživela še nekaj časa.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Nalimaš jo lahko na levo stran stekla. Zakaj bi jo pred glavo?

Večja je kot avstrijska? Mogoča širša, je pa zaradi tega ožja.

Zaživela? Po AC se peljemo skoraj zastonj, ne vem kaj bi drugo zaživeli...no...edino to, da bi skinli stare cestninske postaje. Pa če zaradi mene vsi čehi gredo po slo brez vinjet, glavno da se jaz peljem "zastonj".

Teh 36€ sem včasih v enem dnevu pokuril.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Včeraj sem se kar precej vozil (ceste znotraj Ljubljane, ene dve in pol polovički po obvoznici ter na koncu še do Čateža.
Skoraj vsi Slo so imeli vinjete (še posebej tisti v LJ, kjer so bile izjeme predvsem tisti z "ne LJ" tablicami. Sem in tja sem res videl kakšen avto brez vinjete a bp lahko rečem, da je dobrih 75% vinjeto imelo.

Je pa tudi res, da kljub vsem tem prevoženim km nisem zasledil niti ene same kontrole.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nalimaš jo lahko na levo stran stekla. Zakaj bi jo pred glavo?

Teh 36€ sem včasih v enem dnevu pokuril.
Levo je nad glavo a ni.
Sicer jaz sem zelo za vinjeto ker sem tudi sam veliko na AC ampak sem pa zelo zelo proti taki obliki vinjete, ki je nikakršna in sem proti temu, da mora biti nalimana levo zgoraj.