Vinjete - prve izkušnje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
prepozn sm se spomnu za kupit in sem pač šel na blef.

Ob kateri uri pa si se peljal, da se ti ni uspelo ustavit na 24-urni črpalki
hysterical-1.gif

Jaz sem se ustavil na "24urni" Petrolovi črpalki. Ugani, bila je ZAPRTA. Čeprav na netu in vsepovsod piše da dela 24/7.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja pa sej ne obstaja samo en 24 Petrol, prav tako pa jih prodajajo na meji (ne vem sicer če 24/7, ampak se mi zdi, da ja) in potem čez mejo VSE bencinske prodajajo vinjete, večina pa jih je 24/7.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ne bo drzalo. Na taistem sajtu pise seznam cestnih odsekov ki so Vignette Frei. Kje sem pa ze pozabil, ker ze dolgo nisem bil gor.
Cca 20 jih je blo. Eden je tudi od karavank do prvega izvoza desno.
Ampak samo ta. Drugi pa ne

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Prve izkušnje:

Dober dan. Vozniško pa prometno bi prosu. Ja hvala.

Vinjeto vidim da mate.

Kaj pa homologacijski kartionček bi se ga dalo vidt ? hvala.

Pa obvezna oprema je ?

Jo lahko pokažete prosim ?

grin1.gif

Upam da se mi to nebo dogajalo po 5 x na mesec, tako kot danes.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ne bo drzalo. Na taistem sajtu pise seznam cestnih odsekov ki so Vignette Frei. Kje sem pa ze pozabil, ker ze dolgo nisem bil gor.

No poj sem pa prav rekel, če je res tako... pri nas tega ni
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Vsaka 24/7 bencinska je nekaj minut na dan zaprta, zaradi inverture. Pri nas je to kmalu po polnoči, zaprta je pa nekje 15, 20 minut.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:

Spet bom ponovil, da jih je vsaj 20 exceptionov. Ko bom nasel bom dal gor. Zaenkrat samo iz enega uradnega lista (avstrijskega)
o novih treh exceptionih:

a) A 6 Nordost Autobahn im Abschnitt von der Landesstraße B 50a bis zur Staatsgrenze bei
Kittsee,
b) S 2 Wiener Nordrand Schnellstraße im Abschnitt Wien [Hirschstetten (A 23) - Wagramer
Straße] und
c) S 5 Stockerauer Schnellstraße im Abschnitt zwischen der Anschlussstelle Fels/Wagram und
Krems (Landesstraße B 3, Landesstraße B 37).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
OK, a bo DARS in policija kaj kontroliral vinjete ali ne????
Za mano je 100 km vožnje po AC, v počasnem tempu sem prehitel vsaj 20 tujih vozil in NITI ENO ni imeli prilepljene vinjete. Hrvati, Avstrijci ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Avtov z vinjetami je na LJ parkingih mnogo več kot včeraj. Pravzaprav kar konkretna večina.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Očitno sem eden redkih, ki je še nima. Sem jo pozabil nabavit, včeraj in danes sem se moral pa po mestu v službo peljat.
bonk.gif
Po šihtu takoj po vinjeto.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Očitno bomo spet Slovenci edini idioti...Plačevali bomo vinjete, plačevali bomo kazni, tranzit se bo pa brezplačno vozil po cestah zgrajenih z našim denarjem. Žalostno. Edino pravilno bi bilo že takoj prvi dan nabiti kazni vsem, ki nimajo vinjete. Bi bilo najboljše zagotovilo, da se po tujini razve da potrebujejo vinjete za naše avtoceste. Ne pa da se bo vsak [censored] zmišljeval, da ni vedel in bla bla bla...
bonk.gif

Ni mi pa jasno zakaj ne ocurijo teh tujih tovornjakarjev. Očitno se vsem zdi logično, da nam zjebejo ceste in od njih nimamo praktično nič
jezen.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
OK, a bo DARS in policija kaj kontroliral vinjete ali ne????
Za mano je 100 km vožnje po AC, v počasnem tempu sem prehitel vsaj 20 tujih vozil in NITI ENO ni imeli prilepljene vinjete. Hrvati, Avstrijci ...
In zakaj se razburjaš ?
Če vidiš koga vozit 10 km/h čez omejitvijo se tudi razburjaš ?
Ali če kdo spelje v križišče 1 sekundo po rdeči luči ?

Persen pomirja
grims-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Se posipam s pepelom :) Res ni treba za karavanke imet vinjete.
Izjema so avtocestni odseki, kjer se še dodatno pobira cestnina/tunelnina/mostnina
To si verjetno mislil.

http://www.asfinag.at/index.ph...load5&pid=6
Ausnahme: Streckenabschnitte mit fahrleistungsabhängiger Bemautung:
A 9 Spital/Pyhrn – Ardning
A 9 St. Michael – Übelbach
A10 Flachau – Rennweg
A11 St. Jakob – Staatsgrenze
A13 Innsbruck – Brenner
S16 St. Anton – Langen

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma to bi morali uvest pri nas, da lahko na AC mejnih prehodih greš do prvega izvoza (Zaenkrat Obrežje in Karavanke, letos še Pince in naslednje leto Gruškovje). Že zato, da se ljudje ne vozijo na ostale mejne prehode.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Očitno bomo spet Slovenci edini idioti...Plačevali bomo vinjete, plačevali bomo kazni, tranzit se bo pa brezplačno vozil po cestah zgrajenih z našim denarjem. Žalostno. Edino pravilno bi bilo že takoj prvi dan nabiti kazni vsem, ki nimajo vinjete. Bi bilo najboljše zagotovilo, da se po tujini razve da potrebujejo vinjete za naše avtoceste. Ne pa da se bo vsak [censored] zmišljeval, da ni vedel in bla bla bla...
bonk.gif

Ni mi pa jasno zakaj ne ocurijo teh tujih tovornjakarjev. Očitno se vsem zdi logično, da nam zjebejo ceste in od njih nimamo praktično nič
jezen.gif

ti nimas nic ima pa dars cez slovenijo 50 EUR po kamionu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Glede kazni: Slovenci naj bi vsi vedeli da je prišel sistem vinjet, in naj kazni kar bodo.
Za tujce bi lahko do konca turističen sezone (julij avgust) lahko spregledali skozi prste, glede kazni, ker nekateri verjamem da nimajo pojma o vinjetsah. Čeprav so verjetno povsod na meji table o vinjetah!?. Bi pa morali recimo organi na licu mesta omogočiti prodajo vinjete po neki višji ceni..... A je tako težko "kontrolorjem" imeti poleg ostale solate še 20 vinjet s seboj.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
A ko so Avstrijci uvedli vinjete, si se ti upal gor vozit po njihovih avtocestah brez in upal na to, da nisi vedel, da jo moraš kupit?

mislim, da ne, ker red je red in kazen je za vsakogar enaka, na nevednost se pa ne moreš zgovarjat.

Preden greš v tujino se vedno informiraš o posebnostih na cestah...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mene pa najbolj moti da recejo kako so v vecini samo opozarjali in ne kaznovali!Halo ce kaznujejo potem naj kaznujejo vse ali pa nobenega, ali pa da se zmenijo da bodo prvi teden samo opozarjali potem pa kazen.Seveda so kaznovali vecinoma Slovence.Ne vem po kaki logiki, saj si bo jo vsak moral kupit pa ceprav kak teden kasneje.Tujce ki jih dobijo brez vinjete pa nic opozarjat, ampak takoj na mestu kupit vinjeto ali pa kazen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
na popu so rekli so da so darsovci kaznovali,policaji pa opozarjali
FB:auslenderji ki nekaj krat letno prečkajo SLO verjemi da ne spremljo SLO zakonodaje vsak teden. Poleg tega so avstrijsci (baje)nekaj let "sanjali" o vinjetah, mi pa smo jih tako hitro uvedli da jih niti na obmejne pumpe nismo mogli dostavit....