Verniki (ojej!) in intelekt

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Saj ne, da je intelekt edino merilo, pa vendarle:
http://arstechnica.com/science...ence-and-faith/

Raziskava torej govori o vernikih in ne RKC ali verovanju. Precej konkretno skratka
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Sam ste pa odbluzili tam...

Saj tu bo enako.

Uglavnem, zgoraj je povezava na RAZISKAVO. Torej dejstva, s katerimi imajo verniki tako ali tako probleme. Ampak, računam na tiste, ki svoj intelekt kažejo tako, da ne opletajo z biblijo, svetim duhom, križem ipd. ob vsaki, še tako (ne)primerni, priložnosti.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Vem, da si. Zato sem napisal, da ste odbluzili (glede na naslov teme). Ne sabotiraj teme senior. Tukaj lahko do konca izraziš svoje mnenje glede raziskave. V tisti temi je tvoj prispevek postal del stečajne mase
grin1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Uglavnem, zgoraj je povezava na RAZISKAVO. Torej dejstva, s katerimi imajo verniki tako ali tako probleme. Ampak, računam na tiste, ki svoj intelekt kažejo tako, da ne opletajo z biblijo, svetim duhom, križem ipd. ob vsaki, še tako (ne)primerni, priložnosti.

Raziskava?

Nima za burek proti:

Citat:
Dogma is a principle or set of principles laid down by an authority as incontrovertibly true.

Ergo - raziskava ni vredna nič, lep večer še naprej.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Šur da
grin1.gif

Menim, da je izhodišče dvom, ki ga (bolj) inteligentni ljudje veliko bolj pogosto izražajo (tudi oz. predvsem do lastnih dejanj, razmišljanj,...) in jih takšen način razmišljanja pripelje do bolj...definitivnih ugotovitev. Some of them do get called paranoid though
grin1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain

Božje solze z drevesa!
shocked-1.gif

Oziroma izločki listnih uši. I dare you to find better analogy for religion.
evil.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Obstajajo države kjer je povprečen IQ manjši od 65
shocked-1.gif

Edit:
Ekvatorialna Gvineja = 59

Nazadnje urejeno:

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Smilijo se mi tisti, ki verjamejo, da je vse skupaj nastalo po naključju in da je brez pomena. Že to bežno poznavanje Zemljine zgodovine, ki nam jo servira znanost, jasno kaže, da je bilo vse še kako dobro načrtovano. Od gmote lave, do krogle, prekrite z ledom, petkratnega izumrtja 98% živih bitij, do tu, kje smo danes. Zakaj, lahko le ugibamo. Mislim, da ima določen pomen tudi to, da so se razvila bitja, ki so o takšnih stvareh sploh sposobna razmišljati.
Vera pa je pač sredstvo, s katerim so si ljudje že od nekdaj odgovarjali in poenostavljali ta vprašanja. Mnoge zadovoljijo že podobice človeških oblik. Vseeno pa se mi zdi bolj zdravo verovati v tisto "nekaj", kar ta svet poganja in posledično bolj spoštovati vse okoli nas, kot pa ignorantsko verjeti, da je vse skupaj brez smisla, neumno. Kako neumna morajo biti potem šele življenja takšnih ljudi.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
In other news: Voda je mokra! Definitivno potrjeno! Majke mi!
Z računalniškimi simulacijami in živobarvnimi grafi!

wink-1.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Dokler se ljudje vmešujejo v življenja drugih in in mislijo, da je edino njihov način življenja pravi in skušajo močno prepričevat v nekaj druge in jim vsiljevat mnenje, jim ne zavidam ničesar, pa tudi če majo IQ 160.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.960
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Dokler se ljudje vmešujejo v življenja drugih in in mislijo, da je edino njihov način življenja pravi in skušajo močno prepričevat v nekaj druge in jim vsiljevat mnenje, jim ne zavidam ničesar, pa tudi če majo IQ 16.

I get it. I'm agnostic.
hysterical-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Žal sem preveč omejen v umu, da bi to vedel. Imaš ti kakšno racionalno razlago, zakaj je življenje na Zemlji sploh nastalo? Zakaj bi življenje kjerkoli v univerzumu sploh nastalo? Kot vidimo, so povsem dovolj tudi planeti brez življenja.
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Ni to moj problem, če se ti ne moreš zadovoliti z naklučji(no dejansko naklučji ni, se pa po domače tako reče nečemu, kar ima zelo majhno možnost, da se zgodi). Fizikalni zakoni tega vesolja kot vse kaže omogočajo nastanek življenja.
wink-1.gif
Ko imaš na voljo dovolj časa, se lahko zgodi vse, kar je v mejah mogočega-torej tudi življenje.

Lahko mi pa ti poveš, kdo je načrtoval načrtovalca? In kdo je načtroval načrtovalca od načrtovalca? itd.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri