Ve kdo za kakšno leglo bullterjev?

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
MalcomX : glede tega, kdo kaj pomeni in ve o kinologiji : ti iščeš mladička po internetu - mene pa največji Evropski vzreditelji sami pokličejo in mi ponudijo najboljšega psa v nakup.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jah kakšen privatnik, k ga ima lahko pod nadzorom, al pa kakšna družina, k mulci še v šolo hodjo pa so hmal doma ipd... + tega sta vidva sama - kaj pa poleti, pa pozimi, ko boš šel smučat? pa ko si boš zaželel poleti miren vikend nekje na morju? a ga boš mami podturil - tko kot piše na strani - kaj se zgodi čez nekaj časa, ko ni več tok otročji pa zabaven.

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
MalcomX : glede tega, kdo kaj pomeni in ve o kinologiji : ti iščeš mladička po internetu - mene pa največji Evropski vzreditelji sami pokličejo in mi ponudijo najboljšega psa v nakup.

Ja pol pa zrihtaj belega samčka, s testiranim sluhom in slikanimi kolki, še tebi dam stotko, če je le pes dober.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
na morje ga bomo vzeli zraven tako vsakega do zdaj, pa tut na smučanje nevem zakaj bi bil problem, če je lahko doma 5 ur sam,
pol tut v kaki brunarici nebi smel bit problem tiste 3 ure,...

Sicer pa tukaj iščem info o vzrediteljih, ne pa da tebi polagam račune "kaj ko pa bo",...

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pa sej maš forum tam na uni strani, pa napiši kej. al pa pokliči te vzreditelje, pa naj ti oni dajo kakšne info! tuki v 3 straneh sta bila 2 k sta vsaj kej vedla o tem... očitno boš mogu še kje drugje pogledat a ne...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
En znanec ga je ravno prejšnji teden pripeljal iz Madžarske...sej to je ta "snoopy-gobček" pasma, ne? Je kolegica zelo pobrskala, da je najdla leglo...v Sloveniji ni bilo nič.

še ima kak kontakt, rodovnik, cena? (lahko na PM)

Bom se pozanimala...

pikapolonica02

Zelenc'
5. feb 2009
14
0
1
Srečujem par psov pasme stafforshire bull terrier ( http://www.focoso-bullterriers.com/links.html . Verjetno če pokličeš te napotijo v psarno, ki pričakuje leglo. Imaš pa na tej stani kar nekaj uporabnih linkov za nadaljne iskanje.

Drgač pa to pasmo, ki jo iščeš ima sosed. Zgleda strašno, ampak to je samo izgled. Odvisno kako je vzgojen, ta je rad v družbi, ko ni gospodarja je sposoben tudi 8 ur skupaj cvilit pa jokat.
grin1.gif
Pri tej pasmi pazi na gluhoto (vzreditelji testirajo mladiče) in alergije. Dlaka je hudič za sesat, se prav zapiči v preproge (govorim o avtu) in morš vsako posebej vn prckat. Za mojim psom ni problema sesat, zgleda kolilčinsko več dlake, sam jo lažje posesam. Pes je kar eksploziven ( tek za žogo in demoliranje le te), če ni vzojen z mačkami, jih z lahkoto ulovi, veverca mu je glih za glih ušla. Včasih se igra bolj agresivno, a se ga z lahkoto umiri. Prvi pogoj pri tej pasmi, no pri vseh je da ima lastnik pošlihtano podstrešje. Če tega ni, ti noben vzreditelj ne da psa kar tako. Napadalni psi so posledica vzoje lastnika in ne pasme.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pridi v Lenart pogledat, tam imamo "prvaka" z imenom "Jirži". Mislim, da ga je lastnica dobila iz Češke in ti bi znala pomagat.

PS: meni so se zdeli čudni, ampak ko sem se enkrat igral z njim in videl kakšna "muca" je to, sem takoj spremenil mnenje.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Meni so tudi bulli zanimivi. Sicer vizualno ne, ampak je itak pomembno, da ti karakterno odgovarja.

Glede mladičev se pozanimaš seveda v društvu pasme (vprašaš, kdo bo imel leglo spomladi). Pregledaš starše in pse, ki so iz določenih psarn in se napotiš do vzreditelja na dom. Fajn je, če greš na kakšno razstavo malo pogledat, kakšne pse imajo. Tam se tudi lepo vidi, kako ravnajo s svojimi živalmi. Pogledaš še kakšen je karakter posameznih psov in seveda tudi kakšen je karakter vzreditelja, nato pa se zmeniš za leglo. Pri tem se dogovoriš kaj vse bo pogodba vsebovala (kolki, zobovje, ...).
Psa, ki ti bo odgovarjal včasih čakaš dlje, kot samo en mesec. Pri moji pasmi sta recimo samo dva vzreditelja od katerih bi psa vzela (sicer jih pa ni ravno veliko), pa če ne bi bilo legla, bi pač morala počakat na naslednje leto. Tisti, ki imajo dobre pse, imajo celotno leglo že vnaprej rezervirano.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Uff, tale prvi je lepotec! Jaz bi mu dal takoj jurija zanj, se mi zdi upravičeno vreden denarja!
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Uff, tale prvi je lepotec! Jaz bi mu dal takoj jurija zanj, se mi zdi upravičeno vreden denarja!
wink-1.gif

Ja, pol samo vprašanje zakaj se ta 2 maldiča (sama) prodajata, kje je leglo, kje je mama, kaj je narobe da psa po 2/3 mesecih oddajaš,...

Bom ju šel pogledat tekom tedna pa javim.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
To sem tudi jaz pomislila, zakaj se psička oddajata sama. Ampak je pa možno, da imajo doma samca, in so za njegov skok dobili mladička, ki ga zdaj prodajajo. Bomo videli, kaj bodo rekli
smile-1.gif

Drugače pa starost 3 mesece ni nič čudna. Veliko vzrediteljev začne oddajat pse pri treh mesecih, čeprav je v večini še vedno praksa da se oddajo pri dveh mesecih...

Sporoči kaj boš ugotovil
smile-1.gif