Tudi, ce sta jo ze odsluzila, ni macji kaselj. Se vedno sta bila dolgo zaprta. Meni se vsekakor ne zdi dober deal. Dober deal (minimalni) bi zame bil, ce bi jo odnesla z nulo. Nic zapora, izplacano kolikor sta neupraviceno odsedela, ampak brez zavarovalnine.
In ne, nisem Demz. Toliko se mi se ni skisalo.
Ampak, glej, kako naj računata na odškodnino, če sta kriva, da smrdi? To je bilo vidno iz aviona. Že poskus zav. goljufije je kazniv, čeprav sta v resnici sitni ribi. Vsota potencialne odškodnine je sicer konkretna, ampak biznisa sta se lotila na najbolj butast način: na lastni koži. (Hm, to kaže, da Abramov ni tak butelj, ker roka le ni bila njegova...
)
Poravnava je bila ugodna za državo (ker bi se zaradi zahteve po človeškem kadravru reč lahko vlekla še leta, mi bi jima pa plačevali penzjon) in ugodna zanjo, ker je bejba tako zmanipulirana kot pol foruma v temi Zakaj se ne cepiti (
) in je pravzaprav žrtev tistega manipulatorskega psihopata (tega, da so žrtev FB radikalizacije sicer pol foruma ne bo pogruntalo še leta
). Zato je prav, da je model dobil daljšo kazen.
Zdi pa se, da tožilstvo zanj računa še, da bo procesiran v obtožbi za umor, in če bo sreča za družbo mila, ne bo videl svobodnega sonca še dolgo.