V sanitarijah našli novorojenčka

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vsako semenčece je pol potencjalnega embrija, ki zraste v otroka, ki zraste v odraslega,...

tudi pol ni. semenčece je natanko NULA če je samo. če bi vzel tvojo matematiko, potem vi dve semenčeci bili ena celota.
Saj sta bili celota, predno sta se razdelili med "dozorevanjem" spermičev
evil.gif

In ne, semečece ni nobena nula. Je nosilec polovice genskega materjala otroka in ti pacek jih tako brezčutno streljaš v prazno. Morilec

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Baje nimam jajc odgovorit. Ta hip mam nalit ful hud pir, pa mi ne paše, mi je slabo od primitivcev.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Noseča, al pa nenoseča žena, proti tujem otroku....instinkt verjetno reši ženo, mal ti stvari niso jasne se mi zdi.

In če ta noseča ali nenoseča žena bi bila tuja oseba? Bi jo še vedno rešil namesto otrok?

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Vsako semenčece je pol potencjalnega embrija, ki zraste v otroka, ki zraste v odraslega,...

tudi pol ni. semenčece je natanko NULA če je samo. če bi vzel tvojo matematiko, potem vi dve semenčeci bili ena celota.
evil.gif

In ne, semečece ni nobena nula. Je nosilec polovice genskega materjala otroka in ti pacek jih tako brezčutno streljaš v prazno. Morilec

grin1.gif

semenčece je nosilec celotnega genskega materiala - fotra.

ko pa se združi z jajčecem - takrat pride do ceptive

tko da, če bi tko čist v osnovi gledal. pobijaš svoje potencialne klone
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Noseča, al pa nenoseča žena, proti tujem otroku....instinkt verjetno reši ženo, mal ti stvari niso jasne se mi zdi.

In če ta noseča ali nenoseča žena bi bila tuja oseba? Bi jo še vedno njo rešil pred otroki?

A na to butasto vprašanje moram tud odgovorit, ker za ta odgovor pa res rabim kohones.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

In če ta noseča ali nenoseča žena bi bila tuja oseba? Bi jo še vedno njo rešil pred otroki?

A na to butasto vprašanje moram tud odgovorit, ker za ta odgovor pa res rabim kohones.

ja, dej no.. al moraš za vsak drek vprašat če lahk odgovarjaš (tako kot doma)
evil.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
vprasanje je jasno. ne otrok ne embriji niso tvoji. kaj resis?

če gledaš to na logičnem nivoju: potem vzameš embrije.
če gledaš to na čustvenem nivoju: potem vzameš otroka.

torej jaz sem odgovoril - kaj pa ti na moja vprašanja?

To ni odgovor. Vprasanje je, koga resis. Ne koga resis ce razmislas logicno, in koga resis ce razmislas custveno. Torej, koga bos ti v tej situaciji resil?

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

To ni odgovor. Vprasanje je, koga resis. Ne koga resis ce razmislas logicno, in koga resis ce razmislas custveno. Torej, koga bos ti v tej situaciji resil?

tukaj imaš odgovor na tvoje vprašanje kaj ti jaz hočem dopovedati:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
In kaj je z ostalimi zarodki, ki niso izbrani za v maternico? Aja ups, so tud umorjeni po tvoje? S kakšnimi ljudmi se jest pregovarjam?

ja, dejansko so.
se pa strinjam da je definitivno bolj humano uničit embrije kot pa 10 tednov starega otroka. Ampak tebi je to eno in isto.

a za ta drugo vprašanje (tvoja žena + nerojeni otrok) pa nimaš jajc odgovorit?

Jah dejansko niso. Ker jih dajo zamrznit.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

evil.gif

grin1.gif

semenčece je nosilec celotnega genskega materiala - fotra.

ko pa se združi z jajčecem - takrat pride do ceptive
Semenčece ni nosilec celotnega genskega materjala fotra. Celoten genski materjal ima predstopnja semenčice, ki se z redukcijsko delitvijo razdeli na 2 semenčici(ok, v bistvu na 4, ma te ne bom medel še s tem), od katera ima vsaka polovico kromosomov-pol genskega materjala fotra.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Uradna znanost spreminja mnenje. Zastonj splav bi moral biti le za posiljene ( vedno ), mladoletne ( samo 1X ) in starejše nad 50 let ( samo 1X ) Ostalo bi morali računati. Mogoče prvič eno simbolično ceno ( cca 30€ ). V Sloveniji je od leta 1952 šlo v vodo vsaj pol miljona otrok. Po eni strani imamo čakalno vrsto na posvojitve in potem morajo iskati v drugih državah, tako da je to napaka. Dokler bodo vodili CSDje take frigidnice, potem za naš narod ni upanja.

Dajmo nekaj razcistit. Sistem posvojitev je tam zato, da se pomaga otrokom, ki bi sicer ostali brez starsev (zaradi taksnih ali drugacnih razlogov). Sistem posvojitev ni tam zato, da bi zadovoljeval custvene potrebe ljudi, ki otrok ne morejo imeti. Seveda je to zazeljeno in dobro, da kot potencialni posvojitelji nastopajo ljudje, ki si otrok zelijo in se jim tako izpolni velika zelja. Ni pa sistem posvojitev tam zaradi njih. ZAto je tvoje utemeljevanje prepovedi oz omejevanja splava s tem, da je veliko ljudi ki cakajo da bi posvojili otroka - zgreseno.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:

tukaj imaš odgovor na tvoje vprašanje kaj ti jaz hočem dopovedati:

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/q4qmvn7ggw4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

tipicen primer katolibana, ki noce odgovorit na cisto preprosto vprasanje. Sva zakljucla debato, lahko se odstranis iz teme.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
In kaj je z ostalimi zarodki, ki niso izbrani za v maternico? Aja ups, so tud umorjeni po tvoje? S kakšnimi ljudmi se jest pregovarjam?

ja, dejansko so.
se pa strinjam da je definitivno bolj humano uničit embrije kot pa 10 tednov starega otroka. Ampak tebi je to eno in isto.

Ljudje se tudi zamrznejo in upajo da bo nekoč tehnologija zadosti razvita da se jih bo odmrznilo.
torej če odtajaš tega človeka, tako da umre... ali je to umor?

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Semenčece ni nosilec celotnega genskega materjala fotra. Celoten genski materjal ima predstopnja semenčice, ki se z redukcijsko delitvijo razdeli na 2 semenčici(ok, v bistvu na 4, ma te ne bom medel še s tem), od katera ima vsaka polovico kromosomov-pol genskega materjala fotra.

No, tega nisem vedel. Hvala za info
nahrung002.gif

drugač pa: ne, ne boš me medel
smile-1.gif

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
tipicen primer katolibana, ki noce odgovorit na cisto preprosto vprasanje. Sva zakljucla debato, lahko se odstranis iz teme.

Ja,ja ko drugače ne gre se pa hitro skoči na pljuvanje...

No, daj - povej odgovor na hipotetično vprašanje iz videa:
si na vesoljski ladji. prišlo do požara. lahko rešiš enega 5 letnega otroka in skupaj potem sama umreta v veslolju - ali rešiš 1000 embrijev, ki jih potem daš v umetno maternico, da se razvijejo...

- kaj boš izbral?

btw: da se ne bo kdo spotaknil kolk je umetna maternica bluzenje: https://www.youtube.com/watch?v=dt7twXzNEsQ

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

ja, dejansko so.

Ljudje se tudi zamrznejo in upajo da bo nekoč tehnologija zadosti razvita da se jih bo odmrznilo.
torej če odtajaš tega človeka, tako da umre... ali je to umor?
Dajva znanstveno fantastiko pustiti ob strani.

Ce zamrznes nekoga zivega - to je umor.
Ce na njegovo zeljo, ki ucinkuje post mortem, zamrznes truplo cloveka, ki je upal da bo nekoc nacin da ga ozivijo - stvar ravnanja s truplom.
Ce tako truplo odtajas - stvar ravnanja s truplom in morda kaka civilno pravna posledica
Ce zamrznes embrije ki niso sli v maternico, ali jih ubijes - stvar pogleda, 50% se jih po odmrznitvi razvija dalje.

Kaj je point? Da ni res da ubijejo embrije ki niso sli v maternico. Vedno jih dajo zamrznit.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj se ne gre toliko za fizcno bolecino. Nekaterim zenskam splav lahko pusti vecje (psihicne) posledice kot bi jih kasnejsi otrok. Otroka se se vedno lahko da v rejo, se bolje v posvojitev. Precej parov (vedno vec najbrz) caka na posvojitev. In verjemi, da bi tak par z veseljem sprejel takega otroka. Mogoce bo treba tudi iz tega narediti biznis, pa da drzava pristavi zraven loncek..... (Rojevanje otrok z namenom posvojitve...) pa dajmo hetero parom prednost pri posvojitvi.
to bo pa že ona presodila ali ji bo pustilo psihične posledice. pa saj splav ni prisilen. kakšne psihične posledice papusti otroku, da ne odrašča v ljubeči družini? ali pa da izve da je posvojen?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:očitno si jo ti prešprical. do 10 tedna je fetus tako nerazvit da ne čudi bolečine (ni živčnega sistema) torej prekinitev nosečnosti ni problematična.
smile-1.gif

Kaj vse si ne zmislijo, da bi svojo religijski prav dokazovali. Saj novorojenčku tudi lahko damo protibolečinsko sredstvo in ne bo čutil bolečin. Torej ga lahko nemoteno ubijemo.
Včasih so trdili, da je tako, ker pač tak mali otrok ne more preživeti niti v inkubatorju. Samostojno ne more preživeti niti novorojenček. Slej ko prej pa bo na voljo umetno okolje v katerem bo lahko preživel zarodek od prvega dneva združitve celic dalje. Kaka bo potem razlaga?
Razen tega naši "strokovnjaki" opravijo splav pri 32-ih tednih nosečnosti in se s tem še hvalijo v strokovnih člankih. Kolegi po svetu so jim zavistni, ker oni takih raziskav ne smejo delati. Kolikor so meni povedali medicinci, je tak splav šel lahko na dva načina: otroka so najprej ubili v maternici in z umetnimi popadki sprožili porod, ali pa so sprožili porod in otroka ubili, ko se je rodil. No, je še tretja možnost, carski rez. Ampak s tem se najbrž niso trudili. Od kar so Mengeleju zaprli laboratorij, se takih splavov prav veliko "legalno" ni opravilo, če ni bilo ogroženo življenje matere. V slovenskem primeru ni bilo ogroženo, ni pa bil otrok po JUS-u. Lahko bi prihranili stroške in ga ubili, ko se rodi.
Pod črto, žensko, ki je zapustila otroka, je pač potrebno meriti s povsem enakimi vatli kot ostale, ki to storijo. Vsekakor noben kazenski pregon ni na mestu. Pomoč psihiatra, če jo potrebuje.
če je kdo religijozen tu si to to. ne tega niso nekoč trdili ampak je to splošno znanje kako se zarodek razvija . in a ti ločiš delujoče možgane od odsotnosti možganov? zgleda ne mogoče tudi ti nimaš razivitega živčnega sistema.
edini razlog če hočeš ubiti dojenča je da rečeš da itak vanj še nisi nič vložil in ga je manj škoda kot perspekitnega 20 letnika v katerega je družna že toliko vložila. ampak nad takim komnarjem se bo zgražala 95% populacije mogoče celo 99%. in potem bi bil to popolnoma drug razlog. aja detomor je manj zaknovan zaradi drugega razloga, ker bi pod prejšnji razlog spadali tudi starostniki...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pepe, včasih so babice "uštimale" otroka če so ob porodu videle da je kaj narobe...

nekaj sem enkrat na wikipediji gledal da v USA ni omejiteve kdaj se splava lahko opravlja...
20 tednov če se ne motim... razen če je 10 kot pri nas... pozneje samo če je ogrožena mati... mogoče tudi kakšne izražene dedne bolezni.