V petih urah račun za 64.000 evrov

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Seveda ne, ampak ta uporabnik je od cajta ugotovitve, pa do casa ko je Telekom bil obvescen, rabil 5ur

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Lej, hočem ti dopovedati nekaj, vedar očitno nočeš spregledati.
V nekaj postih nazaj sem ti hotel to razložiti, vendar nikakor ne popustiš. Operater oz oseba, ki je naredila relay klicev preko negove številke za ta del klica ni plača nič (in tp je poanta), je pa to zaračunala drugim, ki so terminirali klice preko njega, (preberi ta stavek parkrat).

Jaz se z odkrivanjem tega ukvarjam dnevno, predvsem pa se ukvarjam kako te zadeve preprečiti. Vrjemi, da točno vem kako to poteka.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Seveda ne, ampak ta uporabnik je od cajta ugotovitve, pa do casa ko je Telekom bil obvescen, rabil 5ur

Ampak to ni nic takega... Ker stevilka CPNja pri Mobitelu je velikokrat zasedena ... ... oz. so cakalne dobe kar konkretne (odkar so se zdruzili s Telekomom, je samo se slabse)... In ce si brez svojega telefona v tujini in moras nekoga "zicati" za to, da lahko poklices svojega operaterja je to lahko malo zapleteno... in par ur je hitro mimo, preden uspesno javis zadevo ... Tukaj bi se dalo debatirati, ce je res krivda za "zamudo" zgolj na strani uporabnika ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
V članku piše, da je polovico znižal terjatev TS proti uporabniku, ker so 1 uro zamujali z blokado kartico po obvestilu špancev, da gre za zlorabo. TS pa je špancem plačal račun v celoti.

Nazadnje urejeno:

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Sej, oni so znižali toliko, kakor jih pride terminacija do Špancev
smile-1.gif

Pač ne bodo niž zaslužili:)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tole je čista kraja in bi jo morali kazensko preganjati po uradni dolžnosti.

Vsem operaterjem pa z zakonom zapovedati, da morajo omogočiti vsem naročnikom limit ter omogočiti blokado vseh premijskih številk in tudi smsov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Ne nosimo vsi telefona kot dojenčka po rokah pa preverjamo kako mu je na 5 minut, sploh na dopustu ne....

Lahko pa nastavimo 8 mestno pin kodo za SIM in pa kodo za dostop do telefona. Sploh če se redko uporablja, tedaj menda ne bo težko odkleniti aparata.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Vsem uporabnikom pa z zakonom zapovedati, da niso brain dead.

Nekateri so res glupi in imajo telefone brez pin kode za sim in za telefon ter celo brez kode za uporabo Monete...

Ampak vsak operater bi moral po mojem omogočiti, da lahko vsak sam nastavi limit, da vsak sam lahko nastavi blokade raznih plačljivih zadev....

Če ti ukradejo telefon in ga takole namensko zlorabijo je pa to velik kriminal, če bi bil sodnik bi dosodil, da mora vse te stroške plačati operater-na ta način bi prav hitro vsi uvedli blokade.

Nezaklep odklepa zaslona s kodo pa po moje ni neumnost ampak preprosto ga ne zaklenemo zato, ker je potem telefon prav mučno stokrat na dan telefon odklepati.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
zato pa obstajajo čitalci prstnih odtisov kjer to ni potrebno, plus tudi da ga ne moreš pozabiti
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Samo koliko časa traja, da se odklene s prstnim odtisom.

Stokrat dnevno čakati po dobro sekundo zabiješ že samo za to par minut življenja dnevno.

Pravilno bi bilo, da vsak operater omogoči, da nastaviš limit pa te botem boli k....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Samo koliko časa traja, da se odklene s prstnim odtisom.

Stokrat dnevno čakati po dobro sekundo zabiješ že samo za to par minut življenja dnevno.

Dobro sekundo? Odvisno od telefona ... na iPhone 5s je odklenjen v delcku sekunde ...
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ne verjamem, da tudi v praksi vedno tako lepo deluje.

Če kdaj bo bom pa vesel takega odklepanja.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kaj pa če imaš recimo potne ali pa mokre roke?

Ali pa če pritisneš pod drugim kotom?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Z mokrimi rokami nisem probal... Ker imam nekje v glavi to prepricanje, da voda in elektronika ne gresta ravno skupaj
wink-1.gif
... Pod razlicnimi koti pa deluje... Tudi sam sem bil skeptik, ko sem v predstavitvi videl zadevo... V skoraj enem letu, odkar to uporabljam pa nisem imel nekih vecjih problemov... In sem zelo zadovoljen z delovanjem... Fingerprint senzor imam ze na cca. 7 let starem prenosniku (Dell Latitude)... Pa tam nisem tega nikoli resno uporabljal, ker zqevq ni delovala tako, kot bi pricakoval...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Končno ena Applova zadeva, ki mi je všeč-sploh, če tako lepo dela tudi ob potnih rokah ali pa ob malo podrgnjenih prstnih odtisih kar se hitro zgodi pri kakšnem delu.

Je pa tako, da tudi ta sistem se da odkleniti(če ne zaradi drugega, ker se lahko poškoduješ in ostaneš brez prstov in mora biti rešitev za odklep).

Če bi tvoj telefon dobili v roke taki profesionalci kot so ti zgoraj, bi tudi tega uspeli zlorabiti, je pa dobra zaščita proti zlorabi s strani kakšnega tatiča ali pa če ga kje pozabiš/izgubiš.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sploh ta del bi morali vsak dan prebrati vsi zaposleni v telekomunikacijah pa tudi v kakšnem drugem podjetju.

Telekom, ki sicer veliko da nase in v razkošnih oglaševalskih akcijah prisega na romantične vrednote, zbliževanje, srčnost, povezanost, svobodo, nove dimenzije, je tako zamudil priložnost, da bi se usedel v srca ljudi – tudi z dejanji. Če bi se odločno postavil v bran potrošniku, prevzel nase škodo in se zavzel za revizijo pravil v nadnacionalni stroki, bi bili tisti silni tisočaki dolgoročno najbolje naloženi. V nasprotnem primeru pa zgolj potrjuje splošno prepričanje, da se ponudnikom storitev ne mudi popravljati varnostnih standardov, saj tudi s storitvami, ki so plod zlorab, mastno služijo.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Kako pogosto pa tuji operaterji računajo našim? Ker če se to dogaja 1x na dan, ali pa 1x na par ur, ti limiti čisto nič ne pomagajo.