utripanje luči

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
citroen c3 picasso (ja, spet citroen). luči utripajo. 3 sekunde svetijo močno, potem 3 sekunde malo manj in spet 3 sekunde močneje in spet 3 manj in to se ponavlja skoz. in v vseh načinih dnevne, auto in prižgane luči ... ko avto stoji na mestu v leru, tega ni. drugače vse elektronske naprave v avtu delajo normalno (radio, meglenke, notranja osvetlitev). kaj bi to bilo? avto je star dve leti, seveda izven garancije :-( nimam sreče s temi citronči. danes pride c5 s popravljenim vztrajnikom s servisa ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.382
5.657
113
Nekaj podobnega imamo doma....plus da obcasno flesa se ostale el. Naprave (ventilacijo...osvetlitev v kabini)

Naj bi bil alternator za pogledat...oz natancneje regler na njemu...

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Tudi meni je na Citroenu (precej starejšem) utripala celotna osvetlitev, vendar v krajših intervalih. Ni bilo tako opazno tako da sem pustil pri miru, vendar je nehalo po menjavi akumulatorja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.382
5.657
113
Druga varjanta je pa slaba ozemljitev...nek spoj je lahk kje zacvetel pa ma slab stik....ampak prva je bolj verjetna

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Koliko je star avto?

Vžgi avto in z voltmetrom na sponkah akumulatorja v prostem teku nekaj časa meri voltažo. Boš takoj videl, če niha...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
v leru na mestu luči normalno svetijo, med vožnjo po avtocesti pri 130 kmh pa blinkajo. v mestu se tega niti ne opazi, ko je celo mesto svetlo tudi ponoči, sem zato opazil šele zadnjič, ko sem ga jaz izjemoma vozil, ker je bil moj c5 na servisu ... c3 je letnik 2011, kupljen junija.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
:)

sicer pa kolega električar pravi, da so to prilagodljive luči, ki se same zatemnijo, ko pride nasproti drugo vozilo. morda ima prav, moram enkrat preverit na temni cesti izven mesta ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
luči še vedno utripajo. 3 sek močneje, 3 sek manj ... samo med vožnjo, ne glede na porabnike ...
kak sploh zmeriš napetost med vožnjo?
dokler bo delalo, bom pustil pri miru ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
imajo stikalo auto, kar pomeni, da se same preklopijo na nočni mode, ko zapelješ recimo v tunel ali se kako drugače stemni. ampak utripajo tudi v normalnem načinu vključeno in ugasnejnem načinu (ko tudi svetijo dnevne luči).

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
kaka ideja zakaj mi torque+obd2 ne deluje? avto passat tdi 90KM letnik 1999,..nekje piše da obd2 deluje z dizel vozili evropskega izvora od 2003/04 naprej,..ampak konektor lepo paše gor, daje neke pdoatke,..sprejema pa ni?! je problem v letniku avta ali konektor fuč?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Tvoj avto ne pozna protokola OBD, zato Torque ne dela.

kje bi lahko za moj točen model ugotovil ali prepozna obd2 protokol ali ne? motor afn 1,9 tdi, 90KM.

verjetno motor nima obd2 protokola ,...si mislim, ker konektor se napaja, daje neke podatke, lučke šibajo sprejema pa ni?!
no, javil sem kitajcem da imam probleme in so mi takoj brez vprašanj nakazali kupnino nazaj, mislim carji
smile-1.gif
, s tem da sem še obdržal konektor ki zelo verjetno deluje hehe

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Tvoj avto je prestar za OBD2 protokol. V EU so jih morali proizvajalci uvesti do l. 2001 in nekatere znamke so čakale do takrat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:javil sem kitajcem da imam probleme in so mi takoj brez vprašanj nakazali kupnino nazaj, mislim carji
smile-1.gif
, s tem da sem še obdržal konektor ki zelo verjetno deluje hehe
Off:
Klanjam se ti, tipični slovenski nategun...
A si vesel, ko si ga nategnil Kitajčka, a?

Evo, primer tipičnega Slovenca, ki je za 10 EUR (saj nisi plačal več, ne?), pripravljen prodati svojo poštenost.
cheer.gif
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.

Potem se pa čudimo, zakaj vedno več prodajalcev na Ebay-u ne pošilja v Slovenijo. Že vedo, da smo narod nategunov, ki bi še svojo mater nategnili za 10 centov.