Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik KocevskiPes pravi:
Privat srednje šole so uspešnejše od državnih? Joj, joj, ...
Tako je. In to ni od včeraj, temveč kar ves čas njihovega delovanja.
Ob tem še moja izkušnja: dober znanec, ki naju je povezalo sodelovanje pri prenovi šolskih programov, zaposlen v eni državnih institucij zadolženih za šolstvo (on in soproga 100% ateista!!!) mi je v nekem razgovoru povedal, da je svoja oba sinova vpisal prav na Škofijsko gimnazijo. Na moje rahlo začudenje, glede primernosti te gimnazije za otroke s popolnoma ateistično vzgojo, je v ospredje svoje odločitve postavil reference te šole, glede tistih znanih uvodov v začetek pouka pa, da škodovalo ne bo, koristilo pa tudi verjetno ne. In po končanem šolanju se je pohvalil z enim zlatim maturantom, tudi drugi pa ni veliko zaostajal. Pogoje za želeno univerzo pa sta imela oba, s tem je bil cilj dosežen.
Kaj sem želel s tem povedati: starši vsekakor vedo, kako so rangirane posamezne šole in je ta objava marsikomu le potrditev vsega, kar že ve.
In kako je pri vsem tem deloval 'oriolus':
Sicer je že skoraj dvajset let od tedaj, ko sem tudi s pomočjo spremembe stalnega prebivališča sina (mea culpa!) dosegel njegov vpis na eno od boljših (bolj uspešnih) osnovnih šol v Ljubljani. Po osmih letih se je to obrestovalo tako, da je imel dovolj tistih točk za vpis na katerokoli šolo in po informativnem obisku treh gimnazij, se je vpisal na Bežigrajsko. Tudi tam je zaključil s točkami, ki bi mu omogočile katerokoli univerzo, odločil se je za fiziko. Ko je diplomiral, je imel na razpolago tri službe, od katerih je izbral tisto, ki mu je najbolj ustrezala.
Res pa je, da sem že pri vpisu na OŠ pridobil podatke o uspešnosti učencev in predvsem o količini vzgojnih problemov na njih.
Danes mi ni niti najmanj žal, sinu pa, kolikor vem, tudi ne.
LP