USPEH Moški vs. ženska

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

če se bo nadaljevalo v stilu žalitev, bomo zaklenili temo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.330
5.643
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Žena utrgala ketno v kuhinji, uspela priti do dnevne sobe, videla, da so strmoglavili Mubaraka in so se še njej porodile določene ideje.
)
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz...

hysterical-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.431
3.813
113
davorinm.wordpress.com
Zelo slabe izkušnje z ženskami na vodilnih položajih. ZELO.

Ponavadi se trudijo skrivati čustva, kao ne bom kazala, da sem žalostna al pa kaj podobnega, ker sem ženska in to od mene pričakujejo. Potem pa popolnoma izgubi čut za človeka, podrejene...mora bit zajebana, tečna, da se vidi, da ni čustvena, kar pa jo ne naredi dobro vodilno osebo.
bonk.gif
Nimam kaj za rečt. Najhuje pa je, če blizu delata dve ali več žensk na vodilnih položajih. To je vojna v kokošnjaku, ta opravlja to, ta to, ta drka v glavo to, ta to...vse hočejo izjemno spoštovanje, same pa se obnašajo totalno nespoštljivo.

In točno to je. Imaš žensko, ki je odlična pri svojem delu na svojem področju. Hoče višje, hoče vodit oddelek..., pride na mesto vodje in polom. Brez čuta za vodenje, za ljudi, podrejene. Bljak.

Najhujše pa so kakšne piflarke perfekcionistke, ki so požrle vso pamet tega sveta in znajo PRAV VSE. Od A do Ž, vedno "imajo" prav.

Z decom nadrejenim ali če je več vodstvenih na podobnem položaju..., se gre lepo na pivo, komentira miniče od sodelavk ipd... Ni zamer, kuhanja mule, opravljanja....če ti kaj ne paše poveš direkt.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38

v tej temi me je prešinila le ena misel... od vseh tistih, ki brez tiča med nogami dobro opravljajo
svoj vodstveni položaj ne poznam niti ene, ki bi na takšen način izražala svoje nezadovoljstvo.

biti dober delavec ali dober vodja je vsekakor razlika in zahteva povsem drugačne sposobnosti,
ne glede na spol, vero, barvo kože... po mojih izkušnjah na top položaje prej pridejo tisti, ki se nimajo
za najbolj sposobne in jih v nekem trenutku drugi prepoznajo ter promovirajo, kot pa tisti, ki se imajo
za najboljše in jim je napredovanje nekaj samoumevnega. K takšnim karakterjem gre zraven tudi
stil "vzami stranke in zbeži k konkurenci", kar pač nekateri opazijo in dotičnih ne spustjo preveč
blizu oziroma visoko zaradi potencialne škode podjetju.

No ja, pri nas se management kadrira čisto po drugih kriterijih, kot po nekih realnih sposobnostih in zmožnostih dolgoročne dobrobiti za samo podjetje. Ponavadi se kadrira le po kriteriju kdo je s kom prijatelj, kdo koga pozna, kdo s kom spi in kdo zna bolje vrtet jezik, oz domače povedano lagat ...

V takšnem sistemu je lahko nek sposoben človek, ki želi reči delat po regelcih, grožnja, saj jim lahko zruši sistem poslovodenja, oz. po domače povedano mutenja, po njihovem principu, pa naj si bo dec ali baba.

Se je pa treba zavedat, da so deci in babe že evolucijsko drugačni, ne samo telesno, temveč tudi mentalno. In je resnica, da babe niso primerne ravno za vse vodstvene funkcije. Ogromno je odvisno od podjetja in same vodstvene funkcije za katero se gre.

JA obje drži, firma, ki deluje na konkurenčnem področju potrebuje sposoben kader ne glede na to kaj je med nogami. Je pa post Maxim25 zelo splošen in ne dorečen zato kakega dobrega nasveta, ki bi prav zares pomagla v situaciji niti ni možno dati.

Vodstven položaj ne zahteva samo znanja in sposobnosti ampak tudi izkušnje. in hec je da izkušnje lahko delno nadomestijo sposobnost in znanje medtem ko znanje in sposobnost ne nadomestijo izkušenj. Zelo dobra kombinacija vse treh pa je vedno zmagovalna.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz...

heheh

Prosim??? upam da se moderatorji zavedaji ne resnosti tega stavka

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz...

heheh

Prosim??? upam da se moderatorji zavedaji ne resnosti tega stavka

Jah, ženska, ki ima neko oblast pač...se je takoj pokazalo, kako in kaj.
grin1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Se mi zdi da smo precej diskriminatorni do žensk... bila vodja al pa ne.

V našem podjetju je bila na vodilnem položaju ženska "dir." in nam ni bilo prov nč hudega, res da z dir. nimamo veliko kontakta in tudi njene slabe dneve nismo videli a bila je korektna in "pravijo vodje" da je bila sposobna - tako da vseh ni treba metati v isti koš.
ne-ne-1.gif

Je pa res da v veliko primerov bi ženska morala "dat" šefu da bi lahko napredovala...
crazy1.gif

Evo, še ena copata
grims-1.gif

(pa fukfehtar nism
evil.gif
)

LP.S

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Res mi je žal, samo razen tele mi nobena druga ne pade na glavo, da bi bila res menedžer v tapravem pomenu v Sloveniji.
ta_96987702-ade6-4e72-8eba-8c30e346c8ac.jpg

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Menedžer al pa vodja neke skupine je čist neki druzga. Če imaš za speljat posle ki so v veliki meri pogajanja in priprava raznih pogodb ter kršenje kakih zakonov in etičnih načel, se zna ženska hudičevo dobro odrezat, medtem ko pri vodenju skupine torej usmerjanje dela skupine podrejenih je pa čist druga zgodba.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.068
-8.768
113
Ampak marsikdo ni nič kaj zadovoljen z razmerami, ki vladajo v Trimu. Pa s plačami tudi ne
grims-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.588
1.121
113
Titograd
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zelo slabe izkušnje z ženskami na vodilnih položajih. ZELO.

Ponavadi se trudijo skrivati čustva, kao ne bom kazala, da sem žalostna al pa kaj podobnega, ker sem ženska in to od mene pričakujejo. Potem pa popolnoma izgubi čut za človeka, podrejene...mora bit zajebana, tečna, da se vidi, da ni čustvena, kar pa jo ne naredi dobro vodilno osebo.
bonk.gif
Nimam kaj za rečt. Najhuje pa je, če blizu delata dve ali več žensk na vodilnih položajih. To je vojna v kokošnjaku, ta opravlja to, ta to, ta drka v glavo to, ta to...vse hočejo izjemno spoštovanje, same pa se obnašajo totalno nespoštljivo.

In točno to je. Imaš žensko, ki je odlična pri svojem delu na svojem področju. Hoče višje, hoče vodit oddelek..., pride na mesto vodje in polom. Brez čuta za vodenje, za ljudi, podrejene. Bljak.

Najhujše pa so kakšne piflarke perfekcionistke, ki so požrle vso pamet tega sveta in znajo PRAV VSE. Od A do Ž, vedno "imajo" prav.

Z decom nadrejenim ali če je več vodstvenih na podobnem položaju..., se gre lepo na pivo, komentira miniče od sodelavk ipd... Ni zamer, kuhanja mule, opravljanja....če ti kaj ne paše poveš direkt.

Word. W O R D!!! Ženska je pri svojem delu lahko uspešna in tudi če ima na nekem vodstvenem položaju omejene zmožnosti bo iz možnih resursov veliko ustvarila. Ampak šef ne more biti nikoli tak pasji kot šefica...... itak ali pride na položaj z pyzdo, če pa pride zaradi sposobnosti se je pa mogla itak 2 krat bolj pretegnit za položaj kot moški, take so nightmare. Ne samo da sem imel tako šefico, njena namestnica in skoraj vse sodelavke so bile ženske, enostavno ni druge kot da vsake toliko popizdiš pa hebeš mater vse po spisku, dobesedno. Potem lahko vsaj približno shajaš. Delovni odnosi pa so itak podn, lezenje v rit, faušija itd. ... ženska klasika.

Tudi to me fascinira, v službi je taka ženska do podrejenih težka svija, jo srečaš kje po šihtu pa se dela kot da nič ni blo.... mrš. Po eni strani dokaj uspešna, za sabo pa pušča trupla in pogorišče, doma pa baje tudi ni veliko bolje.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
ksz

Najslabše, kar se lahko zgodi je, da šefica izhaja iz predpostavke, da je kljub vodilni poziciji hendikepirana glede na spol. Zaradi tega bo v vsaki potezi, ki jo bo potegnila, želela dokazati ne samo, da je dorasla moškim, ampak da jih gladko presega. Zaključek je ponavadi - pasji.
Dobra šefica/direktorica je tista, ki bo delala v skladu s tem, da je ženska in to znala obrniti kot prednost - pa ne zaradi mednožja ampak ženskega načina razmišljanja, ki je v enih ozirih boljši kot moški. Če ji to rata, prekaša marsikaterega moškega vodjo.

Sicer pa si je vsakič dobro zastavit vprašanje, zakaj nekdo sploh želi na vsak način napredovati. Bi ga/jo zadovoljilo, če obdrži povsem iste zadolžitve in odgovornost, kot jih opravlja sedaj na nižjem položaju, pa se ga plača kot šefa, ali pa se mu po drugi strani naložijo šefovska pooblastila in odgovornost, pa obdrži staro, nižjo plačo. Me zanima, če bi bilo še vedno tolikšno povpraševanje po nazivih in titulah.
wink-1.gif

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Citat:

poznam par punc, ki so izobražene spodobne razgledane bolj kot 90%alterjevcev, pa same zatrjuje da ta emancipacije in enakopravnost, pa da bi ženske kao morale biti tudi v moških poklicih in nadomeščat descapa znat šraufat itd, da bo to uniclo družbo. Same se zavedajo, da bodo morale drugače razmišljat, se pobrigat za primarno funkcijo rojevanja, vodenja gospodinjstva in masažo kurca. Pa bo družba še naprej obstajala.
Drugače bo šlo vse skupaj v 3pm, zapomnite si to.
Res je!

Citat:

Ampak vseeno imam jaz ženske od nekdaj za veliko pametnejše od moških ... tudi če pogledam "na oko" statistiko s strednje šole in faksa ... veliko več žensk je uspešnih in z boljšimi ocenami, kot moških ... sicer pa je vedno tako ... teorija je eno, praksa je drugo ...
Zakaj? Zato,ker desci radi uživamo življenje, one pa sam bulijo v knjige!

Citat:
hm, ja sej majo žensko šoferko tudi v mbju (avtobusa) ne vpraš, koliko zamud in ostalega sranja, sploh ko je bil sneg zdaj ne vem če še vozi.
Pr ns so vse ženske ki vozijo, navadne moškače. Ena se oblači kot moški, druge zgledajo kot moški. In temu reæš ženska?

Citat:

baba ja baba in zmerom bo ostala baba-jasno in glasno--kje je pa njeno mesto se pa itak ve-------------štedilnik in postelja
Damn right!

Citat:

Mi smo malo napredni od arabcev, kjer z ženskami delajo kar jim je volja, če misli kaj pametovati ipd ... po vsej aziji ima moški glavno besedo ... zadnjih nekaj let pa se pri nas dogaja, da ženska prevzema glavno besedo v družini ... ded pa samo posluša, pa se smili samemu sebi ... nočeš pa moraš ...
Kdo vam je kriv, da ste ratal copate? Hočete enakopravnost? Zdj pa jo mejte!!
wink-1.gif

Če mene vprašate, se biti ženska pozna pri policajkah! Ja če na njo naletiš, potem si jebu ježa!! Zakaj? Zato, ker se čuti, da se mora dokazovati pred vami in ustvariti neko avtoriteto. Glih zaradi tega, ti zasoli tako kazen, da jo sanjaš še pol leta, kako se ji maščuješ na suho v zadnjico!
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Kot da živimo v kameni dobi.
bonk.gif

Se strinjam, da ženske niso kos nekaterim nalogam, ki jih moški obvladajo, tako kot moški niste kos nektarim nalogam, ki jih obvladajo ženske. Eni brez drugih ne moremo in to je to ...
lp

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Prav zabavno je brati tele vpise in kako se čutite ogrožene od žensk. Moška samozavest serijsko, pha ha.

Ja, ženska mora biti lepo pridna, tiha, mila, prvi interes v življenju ji mora biti roditi čimveč otrok...

In your dreams.

Ženske, ki vas vozijo, so pač boljše od vas. Z jamranjem ne boste spremenili sveta...

Se pa znate lepo potolažit, kako za razliko od "zagamanih karieristk" bojda "znate živeti in uživati", pha ha..

Dajte malo razmišljat. Da so ženske šefice bolj zagamane, kot moški šefi? Itak da so. To je predvsem pokazatelj tega, da se mora ženska 100-krat bolj dokazovati, kot moški, da sploh nekam pride. Biti mora dobesedno buldožer, karakter pitbulla..

Drugače ne pride nikamor.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Kot da živimo v kameni dobi.
bonk.gif

Se strinjam, da ženske niso kos nekaterim nalogam, ki jih moški obvladajo, tako kot moški niste kos nektarim nalogam, ki jih obvladajo ženske. Eni brez drugih ne moremo in to je to ...
lp

katerim nalogam pa moški niso kos?
confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Ženske naloge: opravljanje in delanje zdrah po firmi.

Moški tukaj res pogorijo.