USPEH Moški vs. ženska

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Kasius Maxi25 je že zasedena
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Hm....nevem ČE! Nikjer ni med samohvalo omenjal izpita za avto in avta......ne bo mela 0 za šravfat
tongue-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Grda pa tud (upam) ni....lepih pa Kavsius ne *uka
hysterical-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Večina moških gleda na ženske šovinistično. To se vidi tudi v tej temi. nekaj se napihujejo in delajo frajerje, v bistvu so pa revčki, ki se bojijo vsake samozavestne ženske.

ti se kar tolazi, nic ni narobe z razgledanimi in sposobnimi ženskami, ampak skakanje v moške poklice in razna vodenja, kjer imaš posla tudi z moškimi (še huje s tekmovalnimi in zamerljivimi žesnkami) ki imajo šovinistične težave, pač ženska na dolgi rok pogori. In potem ko pogori so pa težave, psihične, fizične zdravje, tablete ju nejm it.

poznam par punc, ki so izobražene spodobne razgledane bolj kot 90%alterjevcev, pa same zatrjuje da ta emancipacije in enakopravnost, pa da bi ženske kao morale biti tudi v moških poklicih in nadomeščat descapa znat šraufat itd, da bo to uniclo družbo. Same se zavedajo, da bodo morale drugače razmišljat, se pobrigat za primarno funkcijo rojevanja, vodenja gospodinjstva in masažo kurca. Pa bo družba še naprej obstajala.
Drugače bo šlo vse skupaj v 3pm, zapomnite si to.

Žensek v politki, super, dokler imajo dober tim in zadeva laufa..zagotovo si pa nočete nakopati diktatorke. Naša politika ima nekaj dobrih primerov, takih in drugačnih.

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ti se kar tolazi, nic ni narobe z razgledanimi in sposobnimi ženskami, ampak skakanje v moške poklice in razna vodenja, kjer imaš posla tudi z moškimi (še huje s tekmovalnimi in zamerljivimi žesnkami)

Zanimivo.....kot bi opisoval strojnike.......te pa so moškega spola
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Večina moških gleda na ženske šovinistično. To se vidi tudi v tej temi. nekaj se napihujejo in delajo frajerje, v bistvu so pa revčki, ki se bojijo vsake samozavestne ženske.

ti se kar tolazi, nic ni narobe z razgledanimi in sposobnimi ženskami, ampak skakanje v moške poklice in razna vodenja, kjer imaš posla tudi z moškimi (še huje s tekmovalnimi in zamerljivimi žesnkami) ki imajo šovinistične težave, pač ženska na dolgi rok pogori. In potem ko pogori so pa težave, psihične, fizične zdravje, tablete ju nejm it.

poznam par punc, ki so izobražene spodobne razgledane bolj kot 90%alterjevcev, pa same zatrjuje da ta emancipacije in enakopravnost, pa da bi ženske kao morale biti tudi v moških poklicih in nadomeščat descapa znat šraufat itd, da bo to uniclo družbo. Same se zavedajo, da bodo morale drugače razmišljat, se pobrigat za primarno funkcijo rojevanja, vodenja gospodinjstva in masažo kurca. Pa bo družba še naprej obstajala.
Drugače bo šlo vse skupaj v 3pm, zapomnite si to.

Žensek v politki, super, dokler imajo dober tim in zadeva laufa..zagotovo si pa nočete nakopati diktatorke. Naša politika ima nekaj dobrih primerov, takih in drugačnih.

Ti dam tu prav. Zelo redke ženske zdržijo pritisk na vodilnem mestu, ne trdim da vse ampak večina jih "izgori". Tudi moškim se to dogaja, ampak precej manj.

Problem je da je vse kul in ok, dokler stvari funkcionirajo .. ko pa rata problem, ki zahteva hitro in tehtno odločitev pa ženske pogorijo na celi črti.

To je tako kot ženske v vojski; moški lahko uboga ukaze in naredi kar mora ne glede na to ali je prav ali ne, ženska se bo pa začela jokat in zbežala domov!

(seveda obstjajo izjeme tako na M kot na Ž strani, ampak statistično gledano je točno tako kot sem omenil)

Ali je sedaj to nek šovinizem ali ne ne vem, samo dejstva tako govorijo!
zmaga.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Pa je to, kar počneš zdaj, pomembno delovno mesto (v smislu, da si ne morete privoščiti pol leta, da se nekdo vpelje ipd.)? Imate koga, ki bi lahko tebe ustrezno nadomestil? Si res ženska?
evil.gif

Se pa strinjam s sajkekom in še nekaterimi, ki so izpostavili razliko v moških in ženskih poklicih. Nikakor ne v kakšnem šovinističnem smislu. Vsepovsod so izjeme in lahko, da tudi ti si oz. boš.
Kaj pa kakšen moški
evil.gif
, ena na ena, pogovor z nadrejenimi? So nadrejeni young boysi al' old boysi?
Potipati pri konkurenci tudi ne more škoditi (ko boš imela enkrat res poln kufer vsega).
Pa srečno
zmaga.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ma ja so specifike,

ampak zgoraj velja za ženske kolektive..povprašajte malo po kolegih in kolegicah , recimo kakšne šole, "šolski" primer pizdarij, ko maš ravnateljico, pomočnice in učiteljice pa drug drugemu v rit lezejo, zamer zahrbtnih pa toliko, da ne spraviš na en kamion.

da je ironija večja, to še sploh ni "moški" poklic
smile-1.gif

PA ŠE EN REALITY CHECK.

če bi bila maxi 25 iz pravega vodilnega testa (kar ene dejansko so) bi ze bila vodja oddelka, alterja nebi obremenjvala s takšnimi nebodigatreba vprašanje.
Ampak okej probala si, vidla da ne bo šlo... pa se boš pustila napumpat. Vsi srečni, razen kasiusa, ki mu bo še ena ušla.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
to ni reality check, po tvoje vodilni v podjetjih cenijo zaposlene pa se zavedajo kak potencial majo eni, ahahahahahahahha
hysterical-1.gif

nehaj s takimi heci
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Vloži pritožbo na sodišče, da so ti kršene pravice enakopravnosti ...

Saj pa jaz tudi poznam kako je s tem ... pa vidiš na primer kakšno šefico med samimi šefi, pa si mislijo ... baba zavrta ... kaj boš ti nam (delavcem) komandirala, ko pojma nimaš o pojmu ...

Tu je napaka ... Ampak ... to se dogaja samo tam, kjer je bivši šef/delavec bil boljši pri natančnosti itd pri delu od zdajšnje ženske ... Zagotovo pa ne morem trditi, da je res tako ...

Če bi jaz mel podjetje ... same ženske bi delale notri. Malo za šalo, malo za res
wink-1.gif

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
U res močna tema. Bi se strinjal s kar precej osnovnimi dejstvi iz prejšnjih postov vendar so predstavljeni tipično alterjevsko zajedljivo sarkastično in žaljivo. Baba kot vodja se še nikjer ni obnesla. Problem je vsekakor v psihi in premočnem vplivu čustev na njeno delo. Daš žensko na vodstven položaj pa bo [censored].rija. V samem štartu bo poskušala vse naredit sama, potem bo pregorela in v najbolj klučnem momentu dobila depresijo v kombinaciji s PMS-om. Po tem bo ugotovila da vse skupaj ni zasrala sama ampak je kriv red in si ga bo začela prilagajat čeprav ve da je bil utečen sistem prej efektiven. Maš pa še drug tip babnce (tej se upravičeno reče baba) ki pa bo dosegala svoje cilje popolnoma brez težav vendar pa bojo za njo ležala trupla. Ko se bo po nekaj letih kariere ozrla nazaj bo ugotovila da je zanjo razdejanje in da nima nikogar v življenju ker je vse pohodila na poti kariere. Takrat se začne ponavad gonja za oplojevalcem in takrat je šele sranje ker je ta ženska pametna in ve kaj išče; kaj pa sledi tukaj pa poznamo že iz prejšnjih tem. Torej tvoji šefi ti hočjo samo dobro tako da se jim zahvali da ti nočjo dat položaja in boš tako lahko živela umirjeno življenje.

Imam primer iz vsakdanjega življenja ki ga poznajo verjetn skoraj vsi ki živijo s partnerko. Če se ded odpove kuhinje prevzame ženska popolno prevlado. To pomeni da najprej vse skup naštudira kako morjo bit omarce in pol descu reče da naj jih sestav ko pridejo. Dec sestav baba jih nafila in pač dnevno uporablja. Vse gre krasno dokler ji ni en dan dolgcajt in sprehebe popolnoma ves sistem tko da ne najdeš ne bešteka ne dile za rezat kake suhomesnate izdelke niti servetov. Tako zadeva teče nekaj časa, lepo se navadiš in glej ga zlomka en dan spet ničesar ne najdeš. Js rad spečem kako ribo al pa kej od pujsa ali goveda. Nikdar niso niti piskri in ponve na enem mestu, niti olje, da o začimbah ne govorim. Ampak pač tako je baba je v kuhni šef in naj bo po njeno. Samo ko pa enkrt nism najdu gat na standardnem mestu sm pa popizdu. Je prestavla nazaj in cel tedn čobo držala.

Poanta te zgodbe je da ženska je lohka šef ampak vedno mora met nekoga nad sabo da jo drži nazaj kadar ma svoje izpade. Torej lepo reč nadrejenim da naj ti dvignejo colngo na šefovsko in boš delala vse pa bo za vse najboljš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
to smo že obdelali..podjetja oz vodilni, ki dejansko šikanirajo delavce, gredo u k, prej ko slej

kolesar, šaljivec ti
evil.gif

Batate

hepan
21. jul 2007
240
0
16
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:Zato ker nima tiča med nogam, ne morem prlest višje.
Te si ga pa sposodi od enega pa ga daj vmes (če je od direktorja še bolje) - boš videla kak se bo hitro dalo fse zmenit.
No to je samo ena opcija pa še res je bolj slaba, ampak bi pa vžgalo, sn ziher.
smile-1.gif

Za zmirom vaš, Batate

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ker zadnje čase doživljam precejšno spolno diskriminacijo, me zanima tudi vaše mnenje.

Zdi se mi, da še vedno živimo v času izpred 30 let, ko ženska ni mogla zasedati vodilnih položajev, sploh pa v stroki, ki je bolj primerna za moški spol. Jezna sem ko pes, k nikamor ne pridem ravno zaradi tega mišljenja. Imam popolno vse znanje za prevzemanje vodstvenega položaja in tudi stranke rade sodelujejo z mano - nobenih problemov, samo pohvala. Ampak neeee, nadrejeni nikakor nočejo sprejeti tega, da bi ženska vodila oddelek, ki je tipično moški in bodo raje vzeli enga zunanjega.
stupid-1.gif
Sodelavci me podpirajo in se zavedajo, da je to res idiotsko. Nadrejenim en morejo dopovedati, da si to delovno mesto zaslužim in da sem v temu poslu res dobra.

Izjava dneva nadrejenih: Ženska ne more voditi tega.
13.gif

crazy1.gif
Matr noooooo. Kje je pravica???? Sama že zdaj vodim vse, le naziv mi manjka in višja plača....ampak neeeeeee. Zato ker nima tiča med nogam, ne morem prlest višje. grrrrrrrrrrrrr

Ok, a se naj s tem sprijaznim? Kako je v vaših podjetjih?

pa itaq ne morš zaupat bitju,ki cel tedn skp krvavi,pa ne umre...
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:Izjava dneva nadrejenih: Ženska ne more voditi tega.
13.gif

Tole je kaznivo, tako da naj ti da kdo tole pisno v roke, če upa, kot je že nekdo predlagal
grin1.gif

Sicer pa (tudi jaz delam v firmi, kjer smo zdaj dobili prvo programerko v celem štuku
smile-1.gif
) imaš več možnosti: za več dela zahtevaj višjo plačo (brez vertikalnega napredovanja) ali pa pojdi h konkurenci...

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ker zadnje čase doživljam precejšno spolno diskriminacijo, me zanima tudi vaše mnenje.

Zdi se mi, da še vedno živimo v času izpred 30 let, ko ženska ni mogla zasedati vodilnih položajev, sploh pa v stroki, ki je bolj primerna za moški spol. Jezna sem ko pes, k nikamor ne pridem ravno zaradi tega mišljenja. Imam popolno vse znanje za prevzemanje vodstvenega položaja in tudi stranke rade sodelujejo z mano - nobenih problemov, samo pohvala. Ampak neeee, nadrejeni nikakor nočejo sprejeti tega, da bi ženska vodila oddelek, ki je tipično moški in bodo raje vzeli enga zunanjega.
stupid-1.gif
Sodelavci me podpirajo in se zavedajo, da je to res idiotsko. Nadrejenim en morejo dopovedati, da si to delovno mesto zaslužim in da sem v temu poslu res dobra.

Izjava dneva nadrejenih: Ženska ne more voditi tega.
13.gif

crazy1.gif
Matr noooooo. Kje je pravica???? Sama že zdaj vodim vse, le naziv mi manjka in višja plača....ampak neeeeeee. Zato ker nima tiča med nogam, ne morem prlest višje. grrrrrrrrrrrrr

Ok, a se naj s tem sprijaznim? Kako je v vaših podjetjih?

Razširi noge ! Zadeva rešena !
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Maxi,

jaz res ne vem kako imate pri vas z nazivi in plačami. Jaz recimo nimam naziva vodje oddelka, sem pa na vseh dokumentih firme kot vodja in samo jaz obvladam stvari, ki jih opravlja vodja in imam izobrazbo za tak naziv, sam men naziv ni pomemben, men je važno, da kapne 18. na moj račun tolk, kot zasluž vodja.
smirk-1.gif

majč