USPEH Moški vs. ženska

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Hja... kaj na rečem... saj ne vem v kakem sektorju/resorju delaš. Pri nas (tehnična firma) so prav kot je nekdo omenil ženske v srednjih dvajsetih zelo high kar se tiče izobrazbe oz. se nosijo high (ker ne vem prav koliko high si lahko če si komunikologinja ali organizatorka dela....) in vse do zadnjega mislijo, da pašejo genav v vodstveni kader....

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Dobi na pisno kakšni so razlogi za zavrnitev. Potem pa je vse odvisno od tega ali so razlogi utemeljeni ali ne. To da si ženska ne more biti razlog to je jasno, in še tak šovinist tega verjetno ne bo upal napisat.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Nisem šaljivec ... res bi zaposlil samo ženske ... pa enega deda ... da bi bilo majčkeno manj pritiska name s strani bab ... ker vete kak je to ... že v družini ... če imata starša hčerko in sina ... itak da bo potem hčerka z mamo držala sin pa z očetom ... in takoj je povsod ... dedi bodo z dedi držali babe pa z babami ...

Pač je tu problem, kot sem omenil ... delavci, po navadi samo dedi ... si mislijo, da jim ženska ne bo ukazovala, ker kao nima pojma o pojmu kaj se dela kaj se more delati ipd ...

Poznam primer mojega bratranca, ki je velikokrat povedal eno in isto ... Delal je na Carrera Optyl v ormožu, kjer je več šefic kot šefov .. in tedanji šef mu je ukazal naj gre na ONO napravo tam speskat komade ... pa ker je bil toliko pameten bratranec, pa mu je rekel .. na kero napravo? ... ni mel pojma da se je napravi za peskanje reklo peskalnik ... in potem so šefa zamenjali in so dobili šefico ... in izkazalo se je, da je ženska moška dela poznala oz obvladala bolj kot bivši šef ...

Ampak vseeno imam jaz ženske od nekdaj za veliko pametnejše od moških ... tudi če pogledam "na oko" statistiko s strednje šole in faksa ... veliko več žensk je uspešnih in z boljšimi ocenami, kot moških ... sicer pa je vedno tako ... teorija je eno, praksa je drugo ...

Ampak tu ni merila, da bi ženske vseeno bile slabše oz bolj zavrte od moških.

Malo je čudno edino v kakšnem takšnem primeru, kot so kakšna šlosarija, proizvodnja s stroji itd, pa imaš šefico, delavci pa so sami dedi ... in potem je tu malo "napeto" češ ... kaj boš ti babšče nekaj nam komandiralo, ko se ne razumeš na stroje ...

In če pogledamo realnost ... v NASI je ženska izumila nek del, ki pospeši hitrost s sončnih celic na plovilih oz vozilih, ki sta trenutno na marsu na misiji ... mislim, da gre tu za Spirit in še eno vozilo ... Ženska je tista, ki je "pospešila" razvoj v teh in nadaljnih vesoljskih plovilih in vozilih ... in pri NASI je zaposlenih zelo veliko žensk .. mislim, da je na discovery channel bilo enkrat omenjeno, da je 35% zaposlenih pri nasi, žensk ... ostalo so moški ...

Nekje cenijo enakopravnost nekje ne ...

V ZDA je že 10, 20, 30 let nekaj navadnega, če ženska vozi šilepar po ZDA ali šolski avtobus ... pri nas opažam zadnja leta ženske v avtobusih in tudi po tovornjakih, pa vsi (z mano v red) zijamo ... češ ... glej babo za volanom!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, ja sej majo žensko šoferko tudi v mbju (avtobusa) ne vpraš, koliko zamud in ostalega sranja, sploh ko je bil sneg
smile-1.gif
zdaj ne vem če še vozi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem se ravno zadnjič (po tihem) spraševal, pri katerem poklicu/športu je dejansko katera ženska najboljša na svetu? Pa ne rečt zdaj pri manikuri in pedikuri, ker tega pa res razen pedrov noben moški ne dela.

Še kuharji so najboljši moški, pa se verjetno več žensk ukvarja s kuhanjem kot moških...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Diablo ... mislim, da še vozi, sem ravno par dni nazaj videl "njeno" relacijo ptuj-mb, ko sem se domov peljal. takšna blontna ... je še kar simpatična v obraz ...

Pa ena z naše občine vozi avtobus ormož-sv.tomaž-ptuj tista je pa ... če se z njo svadiš, ti že teži s kifeljci in podobnim sranjem .. ampak je od novega leta še nisem videl v nobenem avtobusu, ki so se mimo peljali ... verjetno je kje šla predaleč, pa so jo skenslali ali pa dali na drugo relacijo ...

Ampak, ko sem prvič videl žensko na avtobusu, sem samo zazijal ... ha? baba za volanom?! In kolegi so mi rekli, da se dosti rajši vozijo takrat, ko baba vozi ...
smile-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
hm, ja sej majo žensko šoferko tudi v mbju (avtobusa) ne vpraš, koliko zamud in ostalega sranja, sploh ko je bil sneg
smile-1.gif
zdaj ne vem če še vozi.

In ti lahko na podlagi tega, da poznaš eno slabo voznico, prideš do zaključka da so vse voznice slabe. Sploh ni vredno komentarja.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ker zadnje čase doživljam precejšno spolno diskriminacijo, me zanima tudi vaše mnenje.

Zdi se mi, da še vedno živimo v času izpred 30 let, ko ženska ni mogla zasedati vodilnih položajev, sploh pa v stroki, ki je bolj primerna za moški spol. Jezna sem ko pes, k nikamor ne pridem ravno zaradi tega mišljenja. Imam popolno vse znanje za prevzemanje vodstvenega položaja in tudi stranke rade sodelujejo z mano - nobenih problemov, samo pohvala. Ampak neeee, nadrejeni nikakor nočejo sprejeti tega, da bi ženska vodila oddelek, ki je tipično moški in bodo raje vzeli enga zunanjega.
stupid-1.gif
Sodelavci me podpirajo in se zavedajo, da je to res idiotsko. Nadrejenim en morejo dopovedati, da si to delovno mesto zaslužim in da sem v temu poslu res dobra.

Izjava dneva nadrejenih: Ženska ne more voditi tega.
13.gif

crazy1.gif
Matr noooooo. Kje je pravica???? Sama že zdaj vodim vse, le naziv mi manjka in višja plača....ampak neeeeeee. Zato ker nima tiča med nogam, ne morem prlest višje. grrrrrrrrrrrrr

Ok, a se naj s tem sprijaznim? Kako je v vaših podjetjih?

Glede na tvoj izbruh na spletnem forumu o tej temi, imajo prav.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Ko se nanaša ravno na Maxi25
grin1.gif

http://www.playboy.si/branje/clanki/20v-nina-jerancic/2/

Mnogi si me predstavljajo kot nekakšnega avtomehanika v krilu. Priznam, ne znam popraviti osebnega avtomobila in na dirkah nikoli ne skačem okrog avtomobila z orodjem. Moje delo se začne na stezi, ko posveti zelena luč. A zaradi dirkanja moje otroštvo ni bilo nič drugačno od drugih. Igrala sem se z avtomobilčki, legokockami, punčkami, imela sem zbirko barbik, ki mi jih je vedno znova uničila naša takratna psička …

Še barbike ji je ps razstavlu......jaz sem vse svoje igrače sam
smile-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
baba ja baba in zmerom bo ostala baba-jasno in glasno--kje je pa njeno mesto se pa itak ve-------------štedilnik in postelja

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
baba ja baba in zmerom bo ostala baba-jasno in glasno--kje je pa njeno mesto se pa itak ve-------------štedilnik in postelja

Pa njiva
tongue-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
daj prosim preveri malo svojo tipkovnico. zdi se mi da ti knof za piko nekaj šteka

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Veš kaj jest ugotavljam? Čisto pavšalno, da imate nekatere (govorim nasplošno) povsem zgrešene pojme o uspehu. Delam vse, sem najpametnejša, sem blablabla.... Po 5 minutah ugotoviš, da se izgubi v povprečju po pridnosti in znanju.

Ena je delala v rač. servisu in se je imela za poslovno uspešno, ker je imela službo in jurja neto. Sprehod, rolanje, pilates in je bila še športno uspešna. Kaj je tu uspešno mi povej? Meni se zdi povprečno, ajde, solidno mogoče.

Pa ni letelo nate. Mislim, da manjka malo samokritike ljudem.
smile-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
ksz

v tej temi me je prešinila le ena misel... od vseh tistih, ki brez tiča med nogami dobro opravljajo
svoj vodstveni položaj ne poznam niti ene, ki bi na takšen način izražala svoje nezadovoljstvo.

biti dober delavec ali dober vodja je vsekakor razlika in zahteva povsem drugačne sposobnosti,
ne glede na spol, vero, barvo kože... po mojih izkušnjah na top položaje prej pridejo tisti, ki se nimajo
za najbolj sposobne in jih v nekem trenutku drugi prepoznajo ter promovirajo, kot pa tisti, ki se imajo
za najboljše in jim je napredovanje nekaj samoumevnega. K takšnim karakterjem gre zraven tudi
stil "vzami stranke in zbeži k konkurenci", kar pač nekateri opazijo in dotičnih ne spustjo preveč
blizu oziroma visoko zaradi potencialne škode podjetju.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
No ja, pri nas se management kadrira čisto po drugih kriterijih, kot po nekih realnih sposobnostih in zmožnostih dolgoročne dobrobiti za samo podjetje. Ponavadi se kadrira le po kriteriju kdo je s kom prijatelj, kdo koga pozna, kdo s kom spi in kdo zna bolje vrtet jezik, oz domače povedano lagat ...

V takšnem sistemu je lahko nek sposoben človek, ki želi reči delat po regelcih, grožnja, saj jim lahko zruši sistem poslovodenja, oz. po domače povedano mutenja, po njihovem principu, pa naj si bo dec ali baba.

Se je pa treba zavedat, da so deci in babe že evolucijsko drugačni, ne samo telesno, temveč tudi mentalno. In je resnica, da babe niso primerne ravno za vse vodstvene funkcije. Ogromno je odvisno od podjetja in same vodstvene funkcije za katero se gre.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V vseh teh večjih firmah se kadrira tako, da otroci od kakšnih "zaslužnih" še preden pridejo s faksa se že ve, da bodo nekaj. Potem pa še 2-3 leta po različnih oddelkih, da spoznajo celo podjetje in to je to( bunt se pa res noben ne more, ker res najbolj poznajo celo firmo taki). Če si pa brez vez pa čas x 2 in še nos moraš imeti orenk rjav v tem času.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
suzica in jtvc .. saj zaradi takih kot sta vidva, bodo babe res celo življenje samo za kuhnjo oz gospodinjska dela ...

Mi smo malo napredni od arabcev, kjer z ženskami delajo kar jim je volja, če misli kaj pametovati ipd ... po vsej aziji ima moški glavno besedo ... zadnjih nekaj let pa se pri nas dogaja, da ženska prevzema glavno besedo v družini ... ded pa samo posluša, pa se smili samemu sebi ... nočeš pa moraš ...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
.. zadnjih nekaj let pa se pri nas dogaja, da ženska prevzema glavno besedo v družini ... ded pa samo posluša, pa se smili samemu sebi ... nočeš pa moraš ...
stupid-1.gif

Ti reaktivec na kolesu-------vzemi kolo in se v graben prevrni---drugega ti ne preostane---šlapa
smile-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Chief_Wiggum pravi:
Al maš ti neke frustracije.
bonk.gif
Žena utrgala ketno v kuhinji, uspela priti do dnevne sobe, videla, da so strmoglavili Mubaraka in so se še njej porodile določene ideje.

Zdaj razumeš njegovo nervozo?
wink-1.gif