URE tretji del

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zakaj bi se z uro sploh hvalil?

Ponujate mu kvarčno Certino Podium Square za 500€. Je to pameten predlog?

Za 100 euričev nima boljšega kot JL. Klemen, kupi.

Exactly
smirk-1.gif

Maš tudi casio edifice rc za 500 eur, pa bodo nekateri rekli, da ni vredna tega dnarja.. A kvarčna certina za 500 eur pa je dober nakup al kaj?
bonk.gif

Moja edifice 527D mi odlično služi in jih je kar nekaj na ebayu/aliexpress za smešno ceno. Pri nas pa seveda 150e+... Boljše ure za tak denar verjetno ni za dobit. Velika, masivna, mineralno steklo, casio kvaliteta-japonski mehanizem in seveda hud look.

Cena ni pomembna. Pomembno je, da kupite uro, ki vam je všeč. Če boš vedno soseda poslušal, kako bo pametoval nad tvojimi nakupi, si sam kriv.
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jap. Vsakega veseli nekaj, kar se drugemu zdi potrata denarja. Jaz gledam sosede in se križam nad štirinožnimi generatorji dreka in bevskanja, zmetali bodo spet tone keša za rakete zih (vsako leto prekosimo prestolnico iz domačega dvorišča), pa tko naprej..

Ura se mi zdi dober kos nakita, ki ga bom lahko zapustil potomcem.. vsaj neki lahko damo desci nase, pa da niso cunje, ki bodo naslednje leto zaradi malce drugačne zadrge ali flike že out..

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Točno tako je. Ura je edini pravi moški nakit. In poleg poročnega prstana za večino moških edini nakit. Æedoti z pasjimi vpregami zlate barve izvzeti.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
sem naročil z navadnim steklom že v soboto. Če bo potreba pa zamenjam z safirnim in naročim še kakšen lep debel usnjen pas.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja, notri je kaliber 46943, ki je lani praznoval 40-letnico.

Zgornji video sicer "malo" pretirava.
Orient je kar solidna izbira, vsaj pri mehaniki. Za dokaj malo denarja se dobi dovolj dobro narejeno uro, in-house mehanizem in nekaj malega tradicije... Vsekakor pa to ni znamka, s katero bi se lahko hvalil in/ali pričakoval da bo vrednost ure s časom naraščala.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V kategoriji delovnega konja brez baterij ali vsaj, da jih ni treba menjavat se kr dobro odreže.

Pa še mehanska je
grin1.gif

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Da ne odpiram nove teme bi vprašal kar tukaj.

Pašček na uri se mi je pretrgal (kavčuk), naročim novega in je sila grd in monoton (ko sem prinesel uro, mi je pokazal drugačen pašček).
Sedaj pa me zanima, ali je kje kakšna večja izbira paščkov za uro, ker takega definitivno ne mislim imet, čisto uniči izgled.
Gre se pa za Cerruti uro....

Nazadnje urejeno: