URE tretji del

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Misliš reči carino in DDV-jem
wink-1.gif

torej nobeden ne pozna imena/oznake tiste "moje" druge ure ?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
No ja, nekaj bo verjetno še carine, da zaščitimo domače proizvajalce ur
cheer.gif
.
Kljub temu pa sem mnenja, da je to zelo dober deal, kajti v EU tega modela pod 999€ nisem našel.

Sem v BTC-ju v Outletu (kao -40% do -60%) gledal spodnjo manjšo kvarčno uro iz podobne Edox serije (iščem tanko uro!). Cena 640€ in trenutno zanjo ponujajo "samo" 40% popust, torej 385€. Sem jim ponudil 300€ pa se niso hoteli niti pogovarjati.
1918170-ed.JPG

Priponke

• 1918170-ed.JPG
    1918170-ed.JPG
    21,7 KB · Ogledi: 201

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Sem jim ponudil 300€ pa se niso hoteli niti pogovarjati.

aplauz.gif

Zgleda, da bo počasi res treba začet barantati pri vsemu.
rolleyes-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.319
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Sem jim ponudil 300€ pa se niso hoteli niti pogovarjati.

aplauz.gif

Zgleda, da bo počasi res treba začet barantati pri vsemu.
rolleyes-1.gif

Tako je tudi treba. Skoraj povsod po svetu, se da, saj so trgovine v privatni lasti in ni nič narobe, če vprašaš za kakšen dodaten popust. Lastnik, ali prodajalec, če je pameten in če bi zadevo rad prodal, ti bo to tudi ponudil. S tem bo poleg tega, da je dobil zadovoljno stranko, mogoče verjetno tudi pridobil stranko, ki se bo rada vrnila v njegovo trgovino. Pri nas je to zaenkrat še nekaj tujega, saj se večini prodajalcev dobesedno jebe, ali kaj proda ali ne. To se vidi vsak dan že pri odnosu do kupca. Pa naj bo to v avtomobilskem salonu, gostilni, ali pa pri frizerju.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
@Fadil enmu študentu v veliki trgovini se pa res je**** ali bo kupec še enkrat prišel ali ne, on dobi 10ga plačo če kaj proda ali ne (so pa redke izjeme, ko vidiš da se ti že tudi pri nas vsiljujejo s pomočjo tam kjer ni treba in potem ko se odločiš za nakup, da svojo nalepko gor na oblačila z referenčno številko prodajalca s tem pa pomojo konec meseda dobi kak delež dodatka/stimulacije...)

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Glej, v tisti "outlet" štacuni ponujajo kao popuste od 40% do 60%.
Mi je prodajalka še rekla, da so imeli "do pred kratkim" na te Edox modele 60% popusta, torej 285€, zdaj pa imajo tak popust pri drugih znamkah.
In mi potem še reče, da "naj pridem še kaj okrog" - ko/če se bodo odločili spet na te modele ponuditi višji popust
tongue-1.gif
.
Meni se zdi povsem fer, da sem jim ponudil 300€, a so se pač odločili, da ponudbe ne sprejmejo. Njihova odločitev. Naj zdaj sprehejam tam vsak teden??
Gre za privat štacuno in izgleda še niso vzeli lekcije, da je kdaj prvi kupec tudi najboljši kupec.
Je pa točno tako, kot je napisal Fadil. Za vsako stvar, sploh ob "osebnem kontaktu" v trgovini, (pa ne mi zdaj z bencinom) obstajata dve ceni: za tiste, ki se pogajajo in za tiste, ki se ne.
Pravzaprav sem zdaj vesel, da niso sprejeli ponudbe za 300€, ker sem preko neta našel še bistveno boljši deal.
My 50c, ali kako že rečete
smile-1.gif
.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz tudi dandanes povsod rečem za popust, marsikje mi to takoj prihrani par desetakov ali še več.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Tako je tudi prav.
Prodajalec mora prodajati, kar pomeni komunicirati s strankami. Ne samo "take so naše cene - take it or leave it". To ni prodaja. Tako je bilo v socializmu, ko smo bili vsi "polni denarja" in ni bilo kaj za kupit. Zgrožen sem, da po 20+ letih tržnega gospodarstva nekateri tega še niso ugotovili - bo moralo izgleda na žalost še kaj firm zapreti vrata.
Mogoče bi Mazzini znal razložiti ta fenomen? Menim, da gre za našo privzgojeno karakterno posebnost, da se s spraševanjem za popuste "nočemo nobenemu zameriti". Ali pa je to posledica velikega dela populacije z garantiranimi rednimi prihodki (JS, upokojenci, energetika, železnice, in ostali direktni in indirektni prisesanci na proračun), ki na sorazmerno lahek način pridejo do svojih mesečnih prihodkov in jim je denar "malo vreden", ter ga trošijo na lahkomiseln način - se ne pogajajo za cene pri "večjih nakupih".
Ta moj primer je bilo tipično neznanje prodaje. Je prodajalka še rekla, da bi sicer lahko poklicala šefa, a sedaj pač ne dajejo dodatnih popustov - če bi se hotela pogovarjati z mano npr. "ja to je pa premalo, tam 350€ bi mogoče šlo" in bi po "pogajalski folklori" prišla tam na 315€ do 330€ bi se tudi strinjal s ceno in vzel uro. Tako pa pač nič.
Res škoda, da se naše privatne firme izgleda še vedno ne znajo "iti biznisa".

OK, dovolj offtopica - zdaj čakam na paket iz amerike
grims-1.gif
.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz tudi dandanes povsod rečem za popust, marsikje mi to takoj prihrani par desetakov ali še več.

Ja in ponavadi ti rečejo da ga ni.. torej drugje pa teh zadev ni sploh pri oblačilih
cheer.gif
če iščeš določeno znamko.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.319
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Tako je tudi prav.
Prodajalec mora prodajati, kar pomeni komunicirati s strankami. Ne samo "take so naše cene - take it or leave it". To ni prodaja. Tako je bilo v socializmu, ko smo bili vsi "polni denarja" in ni bilo kaj za kupit. Zgrožen sem, da po 20+ letih tržnega gospodarstva nekateri tega še niso ugotovili - bo moralo izgleda na žalost še kaj firm zapreti vrata.
Mogoče bi Mazzini znal razložiti ta fenomen? Menim, da gre za našo privzgojeno karakterno posebnost, da se s spraševanjem za popuste "nočemo nobenemu zameriti". Ali pa je to posledica velikega dela populacije z garantiranimi rednimi prihodki (JS, upokojenci, energetika, železnice, in ostali direktni in indirektni prisesanci na proračun), ki na sorazmerno lahek način pridejo do svojih mesečnih prihodkov in jim je denar "malo vreden", ter ga trošijo na lahkomiseln način - se ne pogajajo za cene pri "večjih nakupih".
Ta moj primer je bilo tipično neznanje prodaje. Je prodajalka še rekla, da bi sicer lahko poklicala šefa, a sedaj pač ne dajejo dodatnih popustov - če bi se hotela pogovarjati z mano npr. "ja to je pa premalo, tam 350€ bi mogoče šlo" in bi po "pogajalski folklori" prišla tam na 315€ do 330€ bi se tudi strinjal s ceno in vzel uro. Tako pa pač nič.
Res škoda, da se naše privatne firme izgleda še vedno ne znajo "iti biznisa".

OK, dovolj offtopica - zdaj čakam na paket iz amerike
grims-1.gif
.

467716-post_slo.gif
:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Zanimivo, da se na minutka forumu (kjer je btw nekaj res pravih mojstrov za ure in tudi lastnikov dragih ur) nobeden ni zgražal nad to uro. Verjetno tule na alterju vsi nosite fejke in solarne Casiote za 40€, ko pa kdo prilima uro pod 500€ pa v virtualni smeh.
grims-1.gif

Na minutka forumu se nazaj držijo vsi, ki znajo povedati tudi kaj kritičnega - slabe izkušnje pač. Zaželjeno je hvalisanje, vzdihovanje o "brezčasni lepoti" in trepljanje drug drugega...
Igor JL-ja tudi prodaja, menda ne pričakuješ, da bo pljuval v lastno skledo.

Nameni za uro med 300-400EUR in lahko boš izbiral med kavrci za vikati; v tem cenovnem rangu pa raje poglej za Casio - zanesljivo boljša kakovost kot pri JL-ju.

PS: in če naj bi bila v vseh JL-jih Miyota, kaj v mojem dela Kitajec?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Če bi bil Igor res tak kot praviš, bi jo skurcal in mi hotel podturit nekaj, kar ima na zalogi, ne pa da jo bo zdaj moral še naročat zame in mi dati še 20% popust. Nevem od kje ti, da imajo vse Miyotine mehanizme, v dražjih je notri ETA.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Ja, ampak večina slovenceljev ne zna barantati, pol pa jokajo da je drago. Za popust se še vseeno lahko uporabi besedo "prosim", ne pa primitivno barantanje, kjer kupec določi ceno in je potem še nesramen.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Se strinjam.
Jaz imam pač to profesionalno deformacijo, da skoraj 15 let delam kot vodja/direktor nabave in sem bil tudi na veliko izobraževanjih na temo raznoraznih pogajanj.
tako imam s tem kar nekaj izkušenj in niti slučajno nisem primitiven, npr. "Ej, seko mnogo ti tražiš za taj sat, mogu takvog da kupim na pijaci od švercera za 20€. A pošto imaš dobre sise, dao bi ja tebi za njega možda i 30€."
grin1.gif

Pač lepo vprašaš, če bi se mogoče še dalo kaj narediti na ceni? Potem pa je od prodajalca odvisno, če se "razvije debata", ali pač ne.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kupi JacquesLemans. Daleč od tega, da bi bila slaba ura. Zelo dober price/performance. Jih imajo ljudje okoli mene (tudi sam sem jo imel) in jih vsi hvalijo. Nekaj strani nazaj lahko vidiš sliko Bernija in Wolfa, ki držita v rokah te ure. Če bi si zaželel recimo Fosil, ti tega ne bi pisal.

Nekateri na forumu so še vedno stara šola - mislijo, da je $$$ edino merilo. Vendar pri današnji konkurenci
ne-ne-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ja in ponavadi ti rečejo da ga ni.. torej drugje pa teh zadev ni sploh pri oblačilih
cheer.gif
če iščeš določeno znamko.

Znati se moraš tudi obrniti in odkorakati iz trgovine. Vedno so alternative, sploh če si vešč interneta.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Kupi JacquesLemans. Daleč od tega, da bi bila slaba ura. Zelo dober price/performance. Jih imajo ljudje okoli mene (tudi sam sem jo imel) in jih vsi hvalijo. Nekaj strani nazaj lahko vidiš sliko Bernija in Wolfa, ki držita v rokah te ure. Če bi si zaželel recimo Fosil, ti tega ne bi pisal.

Nekateri na forumu so še vedno stara šola - mislijo, da je $$$ edino merilo. Vendar pri današnji konkurenci
ne-ne-1.gif

Ma daj ne prbijaj, zdaj ce bi jo v reklami nosil pa nwm Hamilton bi bila pa top pf the top ura oz. znamka?? Znano je da je to low class med urami in ker si ne more vsak privosciti ure visjega cenovnega razreda in znamke (Omega in naprej..s proper mehanizmom) si kupi JL in seveda se potem naokoli hvali kot da ima ne vem kaj in kak je zakon in se in se. Pac sprijazni se z resnico, nobeden pa
ne govori da je ura "slaba" in zanic, za nek zacetni razred "originalov" in ne replik je solidna da pa bi se z njo hvalil in ne vem kaj bi me bilo pa sram!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Mah zapiču se je v en šrot, potem pa cel forum prepričuje kako dobro je izbral.

Poznam take tudi v RL
tongue-1.gif

Zgoraj je celo ena lepa certina nalimana za 250€ se mi zdi.