Uporabniki avtoplina (LPG)?

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Jaz sem se s tem mojstrom nekaj dogovoril in je blo vse ok in korektno, ko pa je bilo treba pokazati dejanja pa do tega sploh ni prišlo.
Ti mojstri dokler te snubijo so vsi sladki, ko te pa dobijo se pa začne obravnava na nekem drugem nivoju. Žal so takšne moje izkušnje, čeprav sem korekten in nekonflikten.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Pri plineksu pride za Astro H 1.6 16V vgradnja 1390€. Načeloma se to povrne v letu pa par mescih.

Zanima me, ker je pri tem avtu potrebno dodajati aditiv za mazanje, koliko stane tak aditiv ter kako pogosto se ga dodaja?

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
K temu mojstru sem peljal avto samo na kontrolo. Lahko rečem, da takih mojstrov ni več. Vse je pregledal, premeril in prekontroliral. Dal mi je napotke in povedal, kaj me čaka v prihodnosti. Eno uro se je ubadal z mano, pa aparatur tudi ni dobil zastonj. Sem ga moral skoraj prisilit, da je vzel 20€, saj mi je res veliko povedal in pokazal. Sploh ne razmišljam, da bi naslednji avto peljal kam drugam na predelavo.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Drago, ok, mogoče sem malo pretiraval v prejšnjem postu. Saj se je pri meni tudi zavzel, avto sem pripeljal od drugega mojstra, in sicer samo na ugotovitev pri kateri cevki pušča plin, saj je bil vonj prisoten v kabini.
Je z napravico to takoj ugotovil in mi naročil 1m LPG cevi, ker tega premera ni imel na zalogi. Cev je prišla, mi jo je v 2 minutah zamenjal in računal 20 EUR, kar se meni zdi precej za tako malo dela. Sam sem računal nekje 10 EUR, cev stane 5 EUR.
Potem sva se dogovorila, da bi mi on servisiral odslej, vendar da nima softwarea za moj tip plinske napeljave in sva se dogovorila, da najdem na netu in mu pošljem linke na mail in bo pogledal in se bova dogovorila za neko kombinacijo nakupa (ne bom vsega v podrobnost razlagal) in potem mu jaz to pošljem in odgovora ni bilo več, čeprav sem ga še enkrat poklical.

Drugače pa verjamem, da zna biti tudi ok in se na stvari spozna.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Potem sva se dogovorila, da bi mi on servisiral odslej, vendar da nima softwarea za moj tip plinske napeljave in sva se dogovorila, da najdem na netu in mu pošljem linke na mail in bo pogledal in se bova dogovorila za neko kombinacijo nakupa in potem mu jaz to pošljem in odgovora ni bilo več, čeprav sem ga še enkrat poklical.

Zakaj si mu pa ti iskal stvari po netu? Sam ne zna? Ali pa da bi se povezal z izdelovalcem tvoje naprave... Po mojem si mu ti zastonj opravil delo, sedaj te pa noče več poznat...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Zanima me, ker je pri tem avtu potrebno dodajati aditiv za mazanje, koliko stane tak aditiv ter kako pogosto se ga dodaja?

Lahko ti povem za moj sistem, da me pride flaška 45€ (uradna cena) in zdrži 10k km.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Potem sva se dogovorila, da bi mi on servisiral odslej, vendar da nima softwarea za moj tip plinske napeljave in sva se dogovorila, da najdem na netu in mu pošljem linke na mail in bo pogledal in se bova dogovorila za neko kombinacijo nakupa in potem mu jaz to pošljem in odgovora ni bilo več, čeprav sem ga še enkrat poklical.

Zakaj si mu pa ti iskal stvari po netu? Sam ne zna? Ali pa da bi se povezal z izdelovalcem tvoje naprave... Po mojem si mu ti zastonj opravil delo, sedaj te pa noče več poznat...

No, ampak ali je to odnos? To sem želel s postom tudi izpostaviti, ta nikakav odnos oz. lezenje v rit pred odločitvijo o nakupu, govorjenje v superlativih. Sami šalabajzerji skoraj povsod.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ja, težko je danes... Skoraj vsak te poizkusi nategniti
10.gif

Jaz sem zadovoljen s svojim mojstrom za Citroene in LPG sistem in ju tudi priporočam naprej, če je potreba.
smirk-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Lahko ti povem za moj sistem, da me pride flaška 45€ (uradna cena) in zdrži 10k km.

odv od sistema. nekaeri omoogčajo vbrizg bencina za npr 1.5ms-2.5ms (odv od dolžine vbrizga in kak nastaviš) zraven plina in s tem zadostiš potrebam po hlajenju iin mazanju

omensat

Zelenc'
4. apr 2012
6
0
1
sem nov član in zanima me sledeče imam dva ponudnika za avtoplin sicer citroen berlingo 1.6 16V let 2010

ford servis trilar bi vgradil od zavoli sistem pride 1390€ pravi da ni izgube konjskih moči

ferlan gorenja vas pa sistem od zenit 1550€ pravi da je malenkost izguba konjskih moči

za katerga naj se odločim

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem 27.1. predelal mojega polota 1.4 letnik 2005,do sedaj sem prevozil 4400 km in prihranil 213 eurov,za predelavo sem dal 1000 eurov.
Vsem gre ta strošek predelave v nos,jaz pa sem razmišljal takole,recimo da imaš 1000 eurov in jih das na banko vezat za eno leto 5%,imaš po enem letu 50 eurov čistega.Če se odločiš za predelavo in daš 1000 eurov,prevoziš 20000km/leto imaš to povrnjeno v 10 mesecih,mesečno pa prihraniš 100 eurov,torej dobiš za preostala 2 meseca 200 eurov,kar imaš tudi čistega po enem letu.
Pol pa mi naj nekdo reče,da to ni računica,četudi avto prodam še itak pokasiram za predelavo(vsaj 800 eurov) in četudi se po enem letu več ne vozim na plin (ker bi morda bil plin dražji,kar seveda ne bo) itak nisem nič izgubil,četudi je avto star in ga odpeljem na odpad,sem vseeno prišparal 150 eurov,kot če bi imel denar na banki.
Moj Polo bo letos tudi star 7 let,125000 prevoženih in mi je vsaj rekel,kaj boš predeloval star avto,to se splača le pri 2 ali 3 letih starem in da ga voziš še vsaj 3 leta,vendar pa moja računica kaže drugače kot ste lahko razbrali.
Izračun si lahko sami naredite na strani
http://www.plinskicentermaribor.si/izracun_upravicenostii.html

in še to, tip bo v kratem odprl LPG črpalko na območju MB,kjer bo plin vsaj 5 centov cenejši kot na Petrol črpalkah.

lp

omensat

Zelenc'
4. apr 2012
6
0
1
kakšna razlika med zavoli in zenitom
oba sistema imata tudi mazanje
ima kod izkušnje zenitom

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

odv od sistema. nekaeri omoogčajo vbrizg bencina za npr 1.5ms-2.5ms (odv od dolžine vbrizga in kak nastaviš) zraven plina in s tem zadostiš potrebam po hlajenju iin mazanju

Samo kaj te pride ceneje? Flaška mazalnega sredstva ali bencin?

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik omensat pravi:
sem nov član in zanima me sledeče imam dva ponudnika za avtoplin sicer citroen berlingo 1.6 16V let 2010

ford servis trilar bi vgradil od zavoli sistem pride 1390€ pravi da ni izgube konjskih moči

ferlan gorenja vas pa sistem od zenit 1550€ pravi da je malenkost izguba konjskih moči

za katerga naj se odločim

Hm, ja... mogoče sem čuden, samo da bi fordov serviser kvalitetno šraufal Citroena... kaj pa vem...

Pri teh cenejših sistemih se mi zdi, da imajo vsi nekaj izgube moči. Malo boš moral pogledati po forumih, kaj se hvali... Za Zenita še nisem slišal, kar pa še ne pomeni, da je zanič... Drugače pa imava podoben motor, če se ne motim...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
,četudi avto prodam še itak pokasiram za predelavo(vsaj 800 eurov)

Pa misliš, da ti bo kdal kaj več, ker je avto predelan na plin?
Je že kdo sploh prodajal rabljen avto na plin in dobil kaj več zanj?
Zanima me, ker bom tudi jaz nekoč v takem položaju upam
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
,četudi avto prodam še itak pokasiram za predelavo(vsaj 800 eurov)

Pa misliš, da ti bo kdal kaj več, ker je avto predelan na plin?
Je že kdo sploh prodajal rabljen avto na plin in dobil kaj več zanj?
Zanima me, ker bom tudi jaz nekoč v takem položaju upam
grin1.gif

Pri raznih V8 in 4.0+ motorjih v vozilih vrednosti pod 10k EUR se je kar začelo gledat na to, dejansko težko prodaš bencinarja ki kuri 15l/100km+ če nimaš plina. Torej ni rečeno da prodaš dražje, je pa res da prodaš lažje.

Pri raznih malih jajcih je plinska napeljava samo ovira pri prodaji, kupcev takih vozil ki iščejo plinsko opcijo je malo oz. je precej več takih ki iščejo normalen avto. V tem primeru je celo bolje plinsko instalacijo vreči ven pa jo prodati posebej za sicer relativno majhen denar (glede na nakupno vrednost).