Uporabniki avtoplina (LPG)?

lipan

Pripravnik
4. sep 2007
200
0
16
Imam namen dat avto 1,6/16V predelat na LPG ,pa me zanima koliko dejansko porabi več plina od bencina?
Kolikor spremljam forum vidim,da je bil monter sistemov za PRINS v Rafolčah sedaj naj bi bil v Dobu .
Zanima me kakšne imate izkušnje s tem monterjem oziroma ali je ta monter edini pooblaščen za PRINS sistem ?

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik lipan pravi:
Imam namen dat avto 1,6/16V predelat na LPG ,pa me zanima koliko dejansko porabi več plina od bencina?
Kolikor spremljam forum vidim,da je bil monter sistemov za PRINS v Rafolčah sedaj naj bi bil v Dobu .
Zanima me kakšne imate izkušnje s tem monterjem oziroma ali je ta monter edini pooblaščen za PRINS sistem ?

No, jaz imam 1.6 16V 80kW mašino od Citroena v XP-ju, ki ga je predelal ta monter. Faca, tip obvlada...
cheer.gif
Monter za PRINS-a je tudi pri nas na Vrhniki, ki se je šolal pri njemu, čeprav potem ni kaj dosti delal na LPG sistemih. Kako je sedaj, ne vem.
Meni žre približno liter in pol plina več kot pa bi bencina, to je 9,4l/100 km. Po njegovih besedah je to čisto ok dosežek za moj avto.
priden.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Dvomim, da bomo dobili kaj več za svoja vozila, ker so predelana na plin. Mogoče, če bi bila serijsko predelana
confused-1.gif
,kar pa je redkost v SLO.

Pomaga ti toliko, da ga lažje prodaš kot rabljenega, čeprav moraš spet najti pravega kupca zanj
redface-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Glej dolgoročno, sistem lahko premontiraš v drug avto in voziš dalje. To itak ni zadeva za eno leto, ampak na dolgi rok.

lp

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Glej dolgoročno, sistem lahko premontiraš v drug avto in voziš dalje. To itak ni zadeva za eno leto, ampak na dolgi rok.

lp

Dolgoročno že vse crkne oz. je treba menjati. To se pomoje ne splača. Ti naši sistemi so low budget sistemi, čeprav še zmeraj pridejo okol 2000 EUR. Profesionalni sistemi so bistveno dražji, ker so tudi komponente bolj vzdržljive.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Tudi meni je serviser odsvetoval premontažo, da se v osnovi ne splača, ker tudi ti sistemi napredujejo, da ne govorimo o avtomobilskih motorjih. Sedaj bi recimo vzel tak sistem, da bencina sploh ne bi potreboval... Vprašanje, koliko bi se res splačala premontaža 6-7 let starega sistema z 250k prevoženih. Vrednost dela bi prav gotovo presegla vrednost naprave... Mogoče, če bi jo dal v kak star avto in ga spet vozil nekaj let, v novega se najbrž res ne splača.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
hmmm.. low budget. pa kaj misliš, da rezervar, par metrov cevi, elektronika, injektorji more pa koštata pa kaj 5k€ da je kvalitetno. Lej, G1 ima 7 let garancije, garancija na motor, možnost premontaže na vse avtomobile npr. iz V6 na V8 ali V4. Tehnologija pa spet ne bo tok napredovala, ker tud tehnologija bencinskih agregatov ni. Žal kokr koli obrneš, rabiš vedno enako energije, da prideš iz A na B. Odvisno je le od cene energenta kok ta pot košta. Tko da so premotaže čisto smiselne, saj garancija ostaja, stane pa nekaj sto evrov. PObnavadi tist k to ma hvali, un k pa nima je pa skeptik. Pr men je to zlo očitno.

lp

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
jaz imam vgrajen sistem emmegas,če koga kaj zanima naj vpraša

lp

Zdravo, super da si se oglasil, tudi sam razmišljam o vgradnji tega sistema. Kdo ti ga je vgradil?

Ker emmegas za mazanje ventilov uporablja kar bencin bi naj bila poraba bencina malenkost večja, to drži? Kaj pa ostale izkušnje, morda izkušnje z vgradnjo, servisom, kakšna je bila cena ipd...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.403
5.682
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
, možnost premontaže na vse avtomobile npr. iz V6 na V8 ali V4.
lp

zanimivo. zakaj pa potem 4 cilinderski uporablja drugačn računalnik kot 6 cilinderski :D

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
sicer ne vem o katerem sistemu govoriš, ampak pri G-1 je to opcija. za druge ne vem. doda/odvzame se injektorje in to je to.

lp

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Je še kdo opazil veliko razliko v kvaliteti plina med Plinarno LJ in Petrolom ? Petrolov plin mi bistveno prej preklopi, ne cuka in nič...medtem ko mi plinarnin zjutraj ko he mraz malenkost pocuka.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
zanekrat tankam samo na petrolu, ko bo pa priložnost se pa do plinarne zapelem. ampak zdej ko jih nisi glih pohvalu, sm pa že mal skeptičen.

lp

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
kater sistem pa maš?

sm pa na petrolu tankal več, kot je prevideno, torej več kot 80% rezervarja, u bistvu 93%. je pa dejansko tolk plina, saj se vidi po porabi. se še komu to dogaja?

lp

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Je še kdo opazil veliko razliko v kvaliteti plina med Plinarno LJ in Petrolom ? Petrolov plin mi bistveno prej preklopi, ne cuka in nič...medtem ko mi plinarnin zjutraj ko he mraz malenkost pocuka.

Da... imam enake probleme...
10.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:

sm pa na petrolu tankal več, kot je prevideno, torej več kot 80% rezervarja, u bistvu 93%. je pa dejansko tolk plina, saj se vidi po porabi. se še komu to dogaja?

Ja, nič posebnega... do razlike pride zaradi sestave plina in zaradi zunanje temperature. Ponavadi je to +/- par litrov. Nekaj pa se tudi pozna, kako je nastavljena pumpa, kdaj odklopi dotok po mojem.