"Ulaz Slovencima nije dozvoljen"

shift

Guru
20. jul 2007
9.898
2.284
113
za šankom
ki ga vodi slovenec.vem pa da dela tam nekdo iz slovenije.ker je en grd srebrn nakičen a6 z kr registrsko sak dan tm parkiran

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
ksz

Bedaki so povsod, kot pri nas kor pri Hrvatih. Sam grem na pag čez en teden pa mi dol visi za take napise. Sej ostalih restavracij je še vedno dovolj, bom pa tam pustil € tako da to me še najman gane.

Parkrat tedensko se slišim z poslovnimi strankami iz Hrvaške pa do sedaj vsa laufa bp. Problem je edino pri takih kateri imajo IQ sobne temperature, tisti imajo pa probleme z vsemi nacijami ne samo z nami.

Sej v Avstriji, Nemčiji itd..smo tudi mi za njih čefurji tako da....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Na koncu leta pa bomo prebirali novice v naših časopisih: Letos rekorden obisk slovencev na hrvaški obali
bonk.gif
zdaj pa se že resno sprašujem če obstaja bolj zabit narod kot smo mi. S tem ciljam predvsem na starejše generacije, ko trmasto vztrajajo pri teh bedakih. Mladi se komot obrnejo na druge destinacije
Kako ne če je pa tretina obale že naše. Če vsi vikendaši gremo samo enkrat dol smo že vodilni. Ko pa prišteješ še to da so sosede razprodali obalo je zadovoljstvo še večje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...

v gostilno deutscher peter na avstrijski strani ljublelja tudi slovenci ne moremo pa je lastnik slovenec
confused-1.gif
Poznam zgodbo o parih tipih, ki so v tej gostilni jodlarje prefukal in enga obesl za reklc na obešalnik iz jelenovih rogov, ker so prišli not in naročili, lastnik jih je pa jebal v glavo in hotel vn fuknit.
Na žalostr so jih žandarji še pred mejo ujel...
Kolega + je šel not na pir in jima je namesto dober dan rekel: "Kaj je, hlapca?"
bonk.gif

Jaz sem šel cca 1000x tm mim, pa tut 1x ni bilo avtomobila s slovensko registracijo na parkirplacu.

Tole me spominja na enega za en jebeštrga jodlarskega slikarja (btw. nek Fabiani Maks, tudi Windischar ga je baje zajebal na faksu
evil.gif

Fant je sicer resno zagrabil in jih je, ajde, med brati, ene 10 milijonov pokuril; nekateri pa začnejo z malim in ne strežejo windischarjem, ker so v žlahti z njimi...
hysterical-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
www.deutscher-peter.at Po spletni strani zgleda čisto običajna gostilna. Me zanima kaj bi se zgodilo, če bi htel rezervirat sobo po telefonu ali mailu. Je pa kot lastnik napisana družina Tschauko. Čauko? Zveni bolj češko kot slovensko.

Edit:

Nahe der Passhöhe des Kleinen Loibl (Sapotnica) zweigt die Straße nach Windisch Bleiberg und ins Bodental ab. Es wird erzählt, dass hier Kaiser Karl VI. am 25. August 1728 auf seinem Weg zum Loiblpass an einem Gasthof von den Einheimischen begrüßt wurde und sich nach deren Lebensweise erkundigen wollte. Diese konnten jedoch nur auf Windisch antworten, was wiederum der Kaiser nicht verstand. Der einzige Mann, der Deutsch sprechen konnte, war Peter Tschauko, der Wirt der Gaststätte. Der Kaiser soll von der Unterhaltung mit dem Wirt derart angetan gewesen sein, dass er ihn mit Deutscher Peter anredete. Diese Bezeichnung übertrug sich auf den Gasthof und wurde beibehalten, zumal jeweils der älteste Sohn seit damals immer Peter getauft wurde.

Gostilna se imenuje po slovencu, ki je edini znal nemško, zato ga je Karl VI poimenoval Deutscher Peter, ampak slovencem pa ne strežejo
confused-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Mislu sem, če si sam
redface-1.gif
ok, whatever, smo bli cca 4 leta nazaj s frendi dol na Umagu v kampu in se prvi večer, kjer se je vsa mladež zbirala pač pogovarjali po slovensko. Varnostniki so nas prišli prve nagnat, češ, da se pritožujejo v kampu zaradi kaljenja nočnega miru, šele nato so počasi šli do ostalih, ne Slovencev in jih malo bolj vljudno pospremili.
Naslednji večer smo se vsi pogovarjali angleško in verjemite ali ne, zadnje so nas prišli poprosit in se lepo opravičevat, češ, da so dobili pritožbe in da naj ne zamerimo, hahhahahhahahhahahaaaaaa
bonk.gif

Vsega folka je bilo cca 60-80, nas pa ene 10 komadov, pa tudi, ko smo šli na nek "rt", so nam z avtom in ugasnjenimi lučmi sledili, pa nismo družba, ki bi delala pizdarije

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Ena mojih zadnjih prigod iz Hrækove dežele pred mnogimi leti je bila ta, da smo šli nekam v Umag ali kaj je že blo, pa sestrična pri rampi ko smo hotli it na parking po naše reče, če je še kaj fraj, če lahko gremo notri, pa nas je nagnal, da ni nobenega placa več, se zapeljemo en krog okoli, prisežem da ni minilo niti tri minute, pripeljemo nazaj, tokrat se z njim pogovarja v Nemščini (živi pač v Švici) in nas je lepo pospremil do prostega parkinga... Ni toliko žalostno, da nas je kot Slovence nagnal, kot Nemce pa lepo not pospremil, bolj žalostno je to, da niti za tri minute nazaj ni pogruntal, da nas je že nagnal
smile-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Ena mojih zadnjih prigod iz Hrækove dežele pred mnogimi leti je bila ta, da smo šli nekam v Umag ali kaj je že blo, pa sestrična pri rampi ko smo hotli it na parking po naše reče, če je še kaj fraj, če lahko gremo notri, pa nas je nagnal, da ni nobenega placa več, se zapeljemo en krog okoli, prisežem da ni minilo niti tri minute, pripeljemo nazaj, tokrat se z njim pogovarja v Nemščini (živi pač v Švici) in nas je lepo pospremil do prostega parkinga... Ni toliko žalostno, da nas je kot Slovence nagnal, kot Nemce pa lepo not pospremil, bolj žalostno je to, da niti za tri minute nazaj ni pogruntal, da nas je že nagnal
smile-1.gif

Kje ste pa nemško tablco dobil? Al je bil že mal zaspan pa ni opazu?
grin1.gif

Jaz nimam nekih slabih izkušenj s hrvati. Jaz sem se vedno obnašu korektno do njih in oni do mene. Pr koroških avstrijcih mam pa zadnje čase občutk (možno da me mal paranoja daje
smirk-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.059
838
113
Jaz grem letos dol. Nisem bil ze 4 leta, ap da vidim letos kak bo. Jaz osebno nimam zamere do nobnega hrvata in to pricakujem tudi od njih. Porocam po oddihu
smile-1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Bil prejsnji teden v campu v Porecu in moram reci, da bili presenetljivo prijazni tako v campu, kot trgovinah ipd. Skrtaka ce se ti normalno obnasas do njih se tudi oni. Pacienti z IQjem sobne temperature, ki povsod iscejo tezave so pa na obeh straneh. Drug teden sibam pa na Brac in tudi vem, da ne bo nobenih tezav.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, pa da ne bo samo slabo o Hrvatih naj povem, da sem bil s punco minuli vikend na jugu Krka (Baška) in sva se pač sprehajala mimo restavracij (sva imela namen iti tudi jesti) in ko sva gledala tiste menije, ki jih imajo zunaj v velikih steklenih vitrinah, je pristopil k nama kelnar in nas vljudno povabil noter, med potjo pa nam razlagal, da lahko tudi gledava, kako spečejo ribo, če bi si jo slučajno izbrala, tip je bil izredno prijzen in verjamem, da me bodo tam še videli, tudi predvsem zaradi tega, ker imajp prelep razgled na morje, restavracija pa se imenuje "Galeb" - pa je vedel, da sva Slovenca, ker sem mu odgovarjal po slovensko (sem mislil, da je kaj narobe, ker je bil toliko prijazen)
stupid-1.gif

p.s. nikjer, ma res, nikjer me/naju niso še tako toplo sprejeli, tudi v Sloveniji ne!!!

4 leta nazaj pa sva bila v istem kraju, samo v sosednji restavraciji (20m stran) in se ne vrnem več vanjo - kot, da naju ne bi bilo oz. obnašal se je hladno, morda pa je imel slab dan.

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Jaz na Hrvaškem še nikoli nisem imel težav (no, enkrat v Istri so mi popraskali avto, a ne samo meni, verjetno kaka objestna mladež), pa tudi na Braču sem skorajda že domačin.
Je pa res, da sem se v eni od njihovih gostiln zelo glasno sprl z lastnikom (čakamo pa čakamo, napol prazna gostilna, postrežbe pa od nikoder, no smo raje šli). Imenuje se Konoba Tomiæ v Gornjem Humcu (se mi zdi, v glavnem vas ne levi strani ob glavni cesti, ki vodi iz Supetarja v Sumartin, blizu križišča, kjer se desno zavije proti Bolu oz.proti letališču). Mogoče je to ta gostilna, kjer Slovencem vstop ni dovoljen
evil.gif

Ampak, ne gre posploševat, nasplošno nikoli nimamo težav. Denar je nenavsezadnje sveta vladar in ne smrdi (no, dobesedno res smrdi, v prenesenem pomenu pa zagotovo ne).

Pa srečno, kamorkoli že greste.

p.s. aja, a sem že omenil, da so mojega kolega v Grčiji pretepli, nekaj časa je bil celo v kritičnem stanju. Sicer je on zelo mirna oseba, ampak nikoli ne veš, kaj je "miroljubne" Grke pripeljalo do tega, a ne? Torej?
Ni za posploševat !!!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
hehe... to je v Grčiji, Italiji pa še kje stalna praksa.
Tko se namreč grebejo za goste tisti, ki živijo od turizma.

Pr nas tega ni, ker jim gre očitno še vedno predobr oziroma je premal konkurence.

Hint: Kolk je oštarij recimo okol bohinjskega jezera?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
no bohinj je v TNP zato je gradnja zelo onemogocena, kar je meni zelo fino. se pa nekateri bolani domorodci zelo zavzemajo za izvzetje iz tega, ker hocejo tudi tukaj postaviti tobogane, 10 hotelov, zdravilisce, kompleks blokovskih naselij, trgovski center, pristanišče in lunapark.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Bohinj je že tolk degradiran, da vsaj po moje ne bi blo velike škode.
Sicer je pa tko - če se hočeš it turizem... je še kej druzga treba, kot samo frišen luft zaračunat (beri parking & cesto na Blato).

Kolk je gradnja zelo onemogočena ne bi vedel, poznam jih pa par, ki so tam nedolgo tega zgradili vikende. Tko da po mojem kakšno staro bajto predelat v oštarijo ne bi smel bit problem...

Še vedno me pa zanima, kolk je tam oštarij... Ker jest vem za eno samo, kjer sem pripravljen svojo rit za mizo položit, pa je tak dren ponavad, da mi v glavnem ne rata...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik noker pravi:
p.s. aja, a sem že omenil, da so mojega kolega v Grčiji pretepli, nekaj časa je bil celo v kritičnem stanju. Sicer je on zelo mirna oseba, ampak nikoli ne veš, kaj je "miroljubne" Grke pripeljalo do tega, a ne? Torej?
Ni za posploševat !!!
Najbrž so mislili da je Anglež. Ker Angleže RES sovražijo v Grčiji. Prehude pi*darije počnejo pijani angleži in nič jim ni sveto.

Italjane bolj sovražijo, verjemi
grin1.gif
Italjan tudi avta ne more rentat dol, vstop v klube jim je preprečen, domačini jih dobesedno preganjajo.

(meni niso hoteli rentati avta 5 let nazaj, ker je Slovenija zraven Italije in so predpostavljali da smo taki uničevalski cigani kot oni - jim je moral vodič razložiti da ni to ista rasa)

Če sem že tepen sem raje od grka kot od hrvata
hysterical-1.gif

Je pa res da majo hrčki najlepše plaže in najbolj prijazno osebje
hysterical-1.gif