"Ulaz Slovencima nije dozvoljen"

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ksz... Pa kaj je treba 2x vse slike quotat? Bemti, da sem moderator oba dobita tedenske banovce.

Sem si res skoraj sredinec izpahnil od scrollanja
crazy1.gif

Sem pa vsaj 3x videl tole lepotico
hysterical-1.gif
head shot

hysterical-1.gif
ampak res.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Po preživetih 10 dneh moram reč da nobenga problema kot jih nekateri naštevajo tukaj.

S punco sva šla na Cres, Miholaščica oz. Zaglav.... Pač poceni varianta, pa pozneje itak ne bova imela toliko časa. Pa še klima je bila v apartmaju.

Meni je bilo kr vredu, samo nekako mi grejo na k$#c kamnite plaže. Postrežba tam v lokalni gostilni je bila prijazna in hitra, da bi se lahko vsi naši gostinci kaj naučili... no ampak večerja za 2 je bila skoraj 40eur (Malvazija 0,5, jamnica mineralna, jaz ribja plata, ona ocvrti lignji, pomfri, pa palačinke s čokoladnim prelivom)... preveč za moje pojme da bi vedno ven hodu jest.
Trgovinica, dobra izbira, seveda spet vse drago ko hudič ampak sem se potolažil da so imeli litrce piva
smile-1.gif
Celo liter in pol plastenko Ožujca sem našel...
Drugače pa sladoledi so bli dobri, vsak se je potrudil z "nasvidenje in adijo", ....

Itak pa nimajo kitesurfing spotov kakih dobrih za učit se tako da bom še precej več preživel drugje hehe...

aja pa trajekt 20eur ena smer... tak da naj ne jokajo glede vinjet :p

za ta dnar je pa to to...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Hrvaško ozemlje vidim samo z zraka, ko letim na spodobno dopustnikovanje. Res ne vem zakaj bi kdo sploh še rinil tja, če si že zaželim nekam blizu grem veliko raje na našo obalo.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
ksz.
sem bil prejšni teden v malem lošinju na kratkem oddihu, pa moram povedat da ni blo nobenih težav. nekateri so se celo trudili slovensko pogovarjat.
zmaga.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Hrvaško ozemlje vidim samo z zraka, ko letim na spodobno dopustnikovanje. Res ne vem zakaj bi kdo sploh še rinil tja, če si že zaželim nekam blizu grem veliko raje na našo obalo.

Meni ni jasno, kako lahko gre kdo brez čolna, potapljaške in ribiške opreme na dopust, to pa z letalom bolj težko prevažaš s seboj. Kako lahko sploh kdo dopustuje v hotelu? Kako lahko na dopustu ljudje posedajo po lokalih in hodijo v restavracije? Prav tako mi ni jasno zakaj bi sploh kdo rinil na slovensko obalo, ko pa ni drugega kot gužva in svinjarija. Kako smo različni, aneda?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Rentanje vse te krame za dva tedna niti ni poceni. Poleg tega se rad vozim v svojem čolnu in ščijem v svoj neopren
wink-1.gif

No, kakorkoli, vsak naj si išče svoj mir kjer mu paše. Če so bolj človek, ki rad dopust preživi pod svojim grmom in v tem času vidi čim manj ljudi, je kak Hrvaški otok odlična destinacija. Če rad ješ v restavracijah in hodiš na pijačo v lokale je morda kje drugje bolj primeren kraj ampak tega dela dopustovanja niti ne poznam niti mi ni do tega, da bi ga spoznal.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Na koncu leta pa bomo prebirali novice v naših časopisih: Letos rekorden obisk slovencev na hrvaški obali
bonk.gif
zdaj pa se že resno sprašujem če obstaja bolj zabit narod kot smo mi. S tem ciljam predvsem na starejše generacije, ko trmasto vztrajajo pri teh bedakih. Mladi se komot obrnejo na druge destinacije

Fora je, da velik folka dol hodi zato, ker hodijo na poznane, preverjene place.

Mi (starši še vedno vsako leto 14+ dni, jst grem pogledat dol za kakšne 4 dni) hodmo na Pag že 11 let na isti plac. Manjša vasica, hiša ob morju, vse kar rabiš pri roki... Tam dol folk boli falus za Piranski zaliv pa Joškota. Domačini so vsi prijazni. Ko smo šli letos na pijačo v kafič na obali nas je lastnik spet lepo pozdravu, se mal pogovoru itd. Pa še na "črno" smo dol tko da denar pokasira od nas direktno šefica
wink-1.gif

Kokr greš pa mal bolj v "turističen" kraj (že Novalja je zadost), pa se takoj najde kakšen pacient, ki začne sikat pa pametvat. Ponavad so taki glih tisti, ki jim še ni jasno, da bi bil Hrvaški turizem brez Slovencev ena velika žalost.

Letos sem bil že 4 dni dol in je ZAKON. Bajta je čist ob morju, tko da ni nobenih selitev na plažo in nazaj, ješ ko ti zapaše in ne ko imaš naročeno večerjo pa še v kotu skos stoji 600l sod z vinom, kateri je zastonj za goste
cool-1.gif
O taki lokaciji lahko na slovenski obali samo sanjaš. Spanje v klimatiziranem apartmaju, 10m stran od morja pride na osebo 2€ manj, kot prenočitev v eni kurčevi Luciji (kvalitete tega kampa sploh ne bom komentiral). Pa na Pagu imaš mesec pa pol enega največjih žurov daleč naokoli (Zrče), na slovenski obali imaš pa kaj? Heinikena, ki se zapre ob pol treh? Ostale kafiče, ki se zaprejo ob treh? Če druzga ne, se na hrvaškem vsaj na plažo usedeš ponoč, v Portorožu pa se seganjajo varnostniki.
Tako da tisti "patrioti", ki imate nas, ki hodimo na Hrvaško za neumne, prej malce pomislite. Pa daleč od tega, da imam rad glupe Hrvate, samo tam nekje pri Senju se začne druga Hrvaška - neobremenjena s politiko in tam mi je ql.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Bom reku eno čez Hræke, tako po spominu kolikor se spomnim... Kaj pa imaš tam? Plaže, ki je ena skoraj enaka drugi, povsod kamenje in posušene borovce, da o infrastrukturi ne govorim (kraji, plaže, kampi...) že res, da je morje mogoče lepo, vse ostalo je pa, eh...
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zakaj hodijo ljudje na Hrvaško? Ti bom dal primer naše družine:

Začelo se je predvsem zaradi stroškov - doma nas je 5 otrok in za 7 oseb preprosto nikoli ni bilo denarja, da bi šli kam drugam - letalo takoj odpade, (zdaj sicer obstaja Ryanair in podobni) z dvema avtoma ali kombijem polnim otrok pa se tudi ne moreš peljat do Grčije, Italija pa je tak dražja kot Hrvaška. Poleg tega smo otroci znali hrvaško vsaj toliko, da če smo se izgubili, smo znali povedat čigavi smo oz. kje smo.

Potem pa se počasi navadiš na Hrvaško, Hrvate in njihove finte. Hodimo že veliko let v eno vas blizu Rogoznice (Stupin Čeline, če je slučaaajno že kdo slišal za njih) in človek se počasi spoprijatelji s celo vasjo, predvsem z lastniki apartmaja, k prihajajo k nam na obisk, mi gremo k njim na obisk izven sezone... V glavnem človek ve, kaj ga tam čaka, zato se počuti varnega, ker it nekam ''na novo'' z veliko otroki ni enostavno.

No zdaj smo že kr stari (16-29), tak da vsi ne gremo, eni samo za par dni, ampak ostane prijateljstvo, ostanejo spomini. To je pa nekaj, kar noben hotel s 5* na Kanarskih otokih ne more nadomestit. In sam že 3 mesece odštevam do 4.8., ko bom odšel tja za teden dni.

Kaj pa stroški dandanes? Smo gledali letos, če bi šli za spremembo kam drugam. Izračuni so bili takšni, da bi za isti denar, kot bomo sedaj na Hrvaškem 3 tedne (starša, najmlajša sestra + njena prijateljica) bili v Črni Gori 2 tedna, v Grčiji ali Bolgariji pa 1 teden. Potem pa naj vsak pri sebi odgovori ali mu je pomembno, da bo raje manj časa na morju samo zato, da ne bo na Hrvaškem.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Saj se strinjam, v tvoji situaciji ne dvomim, da se imate lepo in prav je tako, samo če pa kot Slovenec greš nekam v en turistični kraj, v hotel, pa cenovno ni več tako lepo, da o "prijateljstvu" ne govorim... V takih primerih, kot jih pa ti navajaš je pa druga pesem...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Se strinjam. Mamo podobno varianto, vendar se zaradi ukrepov hrvatov letos ne bomo odpravili tja. Lani so namreč sosedu iz sosednje parcele naprtili 4000 kun kazni in izgon iz države.
Kajpavem, pogrešamo Cres in tisto selo, ampak se bomo pač odpravili iz principa v kako drugo državo, če na svojem ne moremo biti.
Je pa več vredno kot hotel 5 * - takšnale parcela je neprecenljiva, spomini pa tudi. Čeprav nismo imeli nekih frendov med hrvati, so pa bili gostinci in trgovci vedno ful prijazni, so se potrudili. No,saj smo tudi zapravili ogromno tam.
Ampak baje so grki bolj prijazni so slovencev, predvsem slovenk
cheer.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
mam jaz isto varjanto, v enem malem selu imamo vikend, poznam VSE! Ampak, ker imam hrvatuzlov dovolj, me nostalgija ne bo prepričala da jim nosim ojrote. Poleg tega so si letos izmislili še en način cuzanja turistov. Čisto vsako parkirno luknjo moraš plačat 7 kun na uro, vse dni 7.00-22.00. Nostalgija gor dol, mene tam ni. Na vikend sicer hodim izven sezone nekaj krat na leto, ko se da na črno parkirat, v sezoni pa ni teorije. Da ne govorim o vodi, ki je dobesedno greznica na odprtem (opatijska riviera).
Vidiš zdaj si ti, tinekr in jaz v enaki poziciji. Slednja se poščijema na nostalgijo in gre ona v grčko, jaz na korziko. Zaradi takih nostalgikov kot si ti, pa naši derejo dol v trumah, hrvati pa pluvajo po nas in nas sovražijo v dno duše. Pa ne gre se tu za ivico iz lokalne gostilne tam pri tebi v vukojebini, gre se za nasplošno vse hrvate. ker pa so hrvati znani po zahrbtnosti, ne dvomim v to da je tvoj prijazni kelnar ivica verjetno najbolj glasen, ko se gre o šinfanju slovencev.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Se strinjam. Mamo podobno varianto, vendar se zaradi ukrepov hrvatov letos ne bomo odpravili tja. Lani so namreč sosedu iz sosednje parcele naprtili 4000 kun kazni in izgon iz države.
Kajpavem, pogrešamo Cres in tisto selo, ampak se bomo pač odpravili iz principa v kako drugo državo, če na svojem ne moremo biti.
Je pa več vredno kot hotel 5 * - takšnale parcela je neprecenljiva, spomini pa tudi. Čeprav nismo imeli nekih frendov med hrvati, so pa bili gostinci in trgovci vedno ful prijazni, so se potrudili. No,saj smo tudi zapravili ogromno tam.
Ampak baje so grki bolj prijazni so slovencev, predvsem slovenk
cheer.gif

In sosed je dobil izgon zato, ker se je mirno sončil? Zato ker je delal pizdarije ne greste zdaj tja? Hudiča, čudno da sploh še iz stanovanja greš, če se ti vse tak zameri.

Drugače pa ne verjemite, da so Hrvati kaj drugačni kot katerikoli sosedski narod - Avstrijci nas ''ne marajo'', Italijani tudi (tisti na severu, ki sploh vedo kje Slovenija je), Avstrijce Nemci ne marajo, Nemce Francozi itd itd... Zato pa potem mislite, kak so Grki ali katerikoli že tak prijazni - seveda, če ne vedo, kje Slovenija sploh je. Verjemite, pa da so drugače do marsikoga bolj sovražni kot Hrvati (Turki,Makedonci...).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Čisto vsako parkirno luknjo moraš plačat 7 kun na uro, vse dni 7.00-22.00. Nostalgija gor dol, mene tam ni. Na vikend sicer hodim izven sezone nekaj krat na leto, ko se da na črno parkirat, v sezoni pa ni teorije. Da ne govorim o vodi, ki je dobesedno greznica na odprtem (opatijska riviera).

Aham, v drugih turističnih državah pa lahko zastonj parkiraš kje ti paše, še šipo ti operejo (kvečjemu s kamnom
tongue-1.gif
). Pa tudi voda je drugje ko izvir Soče...

Bemti, zdaj že Hrvate branim. Pa ne da bi jih imel rad, ampak moti me, da pljuvate po njih zato, ker vam je politika (in njim) vcepila, da smo drug drugemu sovražnik št. 1.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
točno to, če mu jaz nosim vsako leto za kruh, ima da se klanja. pika. od hrvatov pa dobro veš kaj dobimo. yebejo na vsakem koraku kjer se le da in nas povrhu še sovražijo
stupid-1.gif
In takim da hodim na dopust? nebi hvala
in ja, na korziki nisem plačal nikoli niti euro parkirnine, razen v ozkih mestnih središčih. Če pa je tebi normalno da kasirajo pred hoteli 7kn na uro in vsako razpoložljivo mesto, pred plažami,..., brez da ti seveda ponudijo alternativo izven teh con, si res očitno postal hrvatoljubec.
Jaz o neki navadi in navezanosti ne morem ravno govorit. Če sem 25 let hodil na en in isti kraj na hrvaško, mi ni jasno zakaj naslednjih 25 let ne bi se mogel navadit na bilo kateri drugi na korziki
confused-1.gif