Ja, aparat, ki je čedalje večji, bolj požrešen in bolj pogumen. Špilajo se svetovnega policaja in napadajo države, ki nimajo težekega orožja in tega se točno zavedajo. Za irak so trdili, da ga ima, vednar so njihove obveščevalne službe naredile svoje delo in jim potrdili, da ga nimajo, javnosti pa so lansirali, da je napad upravičen, ker naj bi Sadam imel takšno orožje. Enako z Libijo, infiltracija notranjega upora, potem pa bombardiranje z zraka, enako je bilo v Srbiji. Tam, kjer vedo, da je teren težek in da obstajajo ljudje, ki ti v sekudni prerežejo glavo, se ne upajo spuščati.
To, da bodo Kitajci padli na realna tla je jasno. Njihova rast se ne more nadaljevati, vsaj ne pri takšnih pogojih, kjer se Kitajci bogatijo in zahtevajo vse več pravic in vse večje plače. In tako se vrti začaran krog. Sem se pogovarjal s tujim poslovnežem, ki ima lastno proizvodnjo na Kitajskem in je počasi že začel seliti del proizvodnje nazaj v Nemčijo in Avstrijo. Nekaj pa gre tudi v Kambodžo in Vietnam, kjer po njegovih besedah zadeve izdelujejo cenejše in bolj kvalitetno kot Kitajci.
Me pa zanima kako smo prej živeli, ko se še ni vse na Kitajskem proizvajalo, jaz se ne spomnim, da je bilo kaj slabše oz da je bilo dražje. Držaje je bilo do takrat dokler ni zadeva šla v masovno proizvodnjo.