Ujeli Gadafija

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Aja - jaz sem fukjen, ki sem to nalimal, in ne tisti, ki je to storil?
stupid-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V Iraku so Zahodnjaki pobili mogoče tam okoli 50000, vse ostalo bilo naj bi 1000000 žretev so se sami med seboj!

Od kje tebi tako natancni podatki, si bil morda kaksen dan na kavici z Obamo?

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Aja - jaz sem fukjen, ki sem to nalimal, in ne tisti, ki je to storil?
stupid-1.gif

Kako lepa beseda " fukjen " !
hysterical-1.gif
Verjamem, da se nisi zmotil... ( Prekmurci, Štajerci, Prleki...? )
Kar je meni poznano, je okol Tržiča " fuknjen "

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ja, un Penis je napisal, če sem fukjen da to limam.
Fukjeni Štajerci.
bonk.gif

Okol tržiča je pa drugač pravino: fuknen.
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ja, un Penis je napisal, če sem fukjen da to limam.
Fukjeni Štajerci.
bonk.gif

Okol tržiča je pa drugač pravino: fuknen.
smile-1.gif

Pravilno slovensko kot pri nas v mojem koncu!
smile-1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.979
7.317
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
V Iraku so Zahodnjaki pobili mogoče tam okoli 50000, vse ostalo bilo naj bi 1000000 žretev so se sami med seboj!

Od kje tebi tako natancni podatki, si bil morda kaksen dan na kavici z Obamo?

Thesmos ima prav! Zelo drzna trditev! A ti je mogoče Jurij Gustinčič povedal?
wink-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Mariskdo se ne zaveda, da so v Libiji še vedno plemena, ki se borijo za prevlado. Zato je pri njih edini možni način vodenja države, diktator. Me prav zanima kako bodo vzdrževali takoimenovano "demokracijo". Na koncu bo povsem enako kot se je zgodilo s Somalijo, kjer se plemena pobijajo, priati pa ogrožajo tovorne prekooceanke.

Ah.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ne bo povsem enako: plemena se bodo pobijala za prevlado v puščavi, naftne vrtine + 20 km naokol bodo pa pod protektoratom Nata in amerikancev.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Jaz se tega zavedam, ne vidim pa trenda pocenitve nafte, kljub temu, da je veliko nafte pod nadzorom Zahodnih sil, vidim samo, da imajo Američani daleč najcenejšo nafto, pri nas pa kljub globalni tržni pocenitvi še vedno samo dvigujejo.

@Abraham
Ja, do takrat, ko se uporaniki odločijo, da bi pa oni imeli večji kos pogače pri nafti. Ali pa se bo zgodil poboj prebivalcev kot je Darfur, samo, da tam ni bilo interesa tujih sil, v Libiji pa bodo morali intervinirati, ker bo zunanji pritisk prevelik.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kr se tiče nafte, američani diktirajo cene surove nafte, predelovalke pa so itak posvečene. EU ima pač politiko trošarin in davščin na katermu zaenkrat vsa EU stoji. Jo ni Z države, katere se iz tega fonda nebi financirala oz naj bi bil to njen primarni income......

če tega nebi bilo, bi črno zlato bilo bistveno dražje in še več ceno bi diktiral najvišji podnudnik, kar pa američanom in eu sploh ne diši, predvsem pa ne njihovim multinacionalkam, ki preko lobijiev držajo za jajca vse izvoznice.

Tudi Iran, samo poglejmo z katerim imajo največjo zunanjetrgovinsko menjavo (pa na smrt so skregani) z kavbojci....

sam veš, da tko ta twisted svet funkcionira... verjetno bo do konca, kot se bo dalo, jest rešitve v tem ne vidim, tudi vi ne, ki radi lagodno živite...

seveda to nekdo plača....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pa tako bo tudi dokler se bo dolar vzela na nafto oz vice versa. No sej, pizidmo lahko, spremenilo se pa ne bo kaj veliko oz bomo videli.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
dve stvari...

Vsi se kurčite, ker ste kao fer, moralni in ne vem kaj še. Ampak, če pogledaš ko se derivat dvigne za par centov, si greš lahko pogledat poste.....

druga stvar, bojim se ko bo še dolar crknu, da bo vojna.... Sicer so nekatere države izvoznice energentov ironično ihtasto grozile in nekatere celo trgovale z eurom, zdej panično menjajo valuto, ker očitno tudi eura kmalu več nebo......

po drugi strani se pa zgražamo in bi radi še zmeraj živeli v babilonu in ne tko kot uni (grdo povedano) cigoti na bližnjem vzhodu in jugu..

Jest pravim, da hvalabogu, da je tako, bojim se da bo tega enkrat konc... Takrat pa nebomo več moraliziral in obtoževal, teh ljudi, ki nam prav z temi dejanji omogočajo neko normalno življenje.

Ker dejansko se tukaj na tabl noben ne zaveda, kaj je to žvet brez ficka, brez vode in čakat na pomoč..... Če sem ironičen, to kar pr nas en klošar nafehta v enem dnevu, tam ceu mesec na zasluži z 12 urnim delavnikom...

in potem je stvar jasna......

nekdo mora to plačat!
Pa ni samo ZDA, ampak je tudi Rusija in po novem tudi Kitajska, Indija........

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Jaz se tega zavedam. Mi pa ni jasno od kdaj USA pobere toliko nafte za svojo ekonomijo, ker jo ne, prodajajo jo na tujem trgu in zaradi tega mastno služijo. Nisem pa še slišal,d a bi bilo kakšno pomanjkanje nafte, realnno, če pogledamo, nafto črpamo "šele" dobrih 50-60 let, nafta sama pa je nastajala več miljonov let.

Ti si morda hvaležen Američanom, jaz jim nisem, ker delajo več slabega kot dobrega, predvsem pa za svoje bele riti v Washingtonu.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Jah amparat, kot je ameriški je treba vzdrževat...... Še zmeraj mi bolj paše ameriški stil, kot kitajski. Realno gledano, moralizirava, vendar oba veva, da za naše lagodje nekdo trpi.

In noben noče tega izgubit, čeprav jamramo, vendar bede, na kateri ta ekonomija sloni še nismo okusili. Predvidevam, da jo niti nismo sposobni.

In verjemi mi Kitajci so še mnogo hujši, za njih ni nobenih vrednot niti pri lastnih ljudeh... Če je to to, potem se vdam.

Moralno ni kupiti nobeno čajna majco ali nogometno žogo, ki jo je sužensko šival 8 letni deček nekje v vukojebini, ali še bolje Iphone, ki ga v sužnjelastniških pogojih sestavljajo mladoletne pokrovke...

če iz tega vidika gledaš potem ti dam prav...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ja, aparat, ki je čedalje večji, bolj požrešen in bolj pogumen. Špilajo se svetovnega policaja in napadajo države, ki nimajo težekega orožja in tega se točno zavedajo. Za irak so trdili, da ga ima, vednar so njihove obveščevalne službe naredile svoje delo in jim potrdili, da ga nimajo, javnosti pa so lansirali, da je napad upravičen, ker naj bi Sadam imel takšno orožje. Enako z Libijo, infiltracija notranjega upora, potem pa bombardiranje z zraka, enako je bilo v Srbiji. Tam, kjer vedo, da je teren težek in da obstajajo ljudje, ki ti v sekudni prerežejo glavo, se ne upajo spuščati.

To, da bodo Kitajci padli na realna tla je jasno. Njihova rast se ne more nadaljevati, vsaj ne pri takšnih pogojih, kjer se Kitajci bogatijo in zahtevajo vse več pravic in vse večje plače. In tako se vrti začaran krog. Sem se pogovarjal s tujim poslovnežem, ki ima lastno proizvodnjo na Kitajskem in je počasi že začel seliti del proizvodnje nazaj v Nemčijo in Avstrijo. Nekaj pa gre tudi v Kambodžo in Vietnam, kjer po njegovih besedah zadeve izdelujejo cenejše in bolj kvalitetno kot Kitajci.

Me pa zanima kako smo prej živeli, ko se še ni vse na Kitajskem proizvajalo, jaz se ne spomnim, da je bilo kaj slabše oz da je bilo dražje. Držaje je bilo do takrat dokler ni zadeva šla v masovno proizvodnjo.