Ujeli Gadafija

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej ne verjami vsem teorijam zarot... Vzemimo recimo Iran... Če poslušaš Ahmadinežad, je vse teorija zarote. Na vpašanje zakaj bogatijo uran 20% pa je zmrznil... (se ne uporablja v komercialne namene)

da smo pošteni, nad tem so popizdili tudi Rusi. Skratka z diktatorji je vedno problem... Kr se tiče Kitajcev, je stvar še vedno v porastu in imajo največjo zalogo surovin (barvne kovine in ekstoko). Prvi razlog je seveda umazana pridobitev le teh, ker oni se pač poserjejo na okolje, drugi pa je že strateški......

Glede na količino energetov, ki jih Kitajska potrebuje igra na svetu še bolj umazano in je tudi ena največjih izvoznic orožja... pa nobeden nič ne reče. Oboružuje in dela kaos po Afriki, pa nobeden nič ne reče. Recimo v Afriki imajo najslabšo slabo opremo črpanja nafte in se noben ne sekira - Sudan....

Skratka tvoja oreintacija je samo na ZDA. Ko isto počne Rusija, Kitajska, celo Indija in Pakistan pa je vse ok....

Glede Irana še enkrat... se ne pritožuje smao EU in ZDA
pizdijo predvsem sosednje arabske države, Rusi, celo Kitajci... če si bil pozoren je iz WikiLeaksa clo nekaj bilo povedanega na to temo.....

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Kaj so pa naredili proti Iranu? Vpeljujeo sankcije, to je pa vse kar upajo narediti. Tam vojaškega posega ne bo, razen, če Anutjob blefira.

Američani špilajo policaj od druge svetovne naprej, ker so videli, da se to splača, da lahko njihovi rednecki vozijo 6.5 l mašine, ki na 100km potrebujejo 30 ali 40 l goriva.

Zaenkrat na Kitajci in Rusi ne vplivajo na politiko, vsaj ne v tolikšni meri, da bi se sekirali, medtem ko Američani pišejo tajna poročila za vsak drek, analizirajo vsak gib in premik, napovedujejo vlado in celo upravljajo z njo. Jaz osebno menim, da nam njihovo obnašanje ne prinaša blaginjo. To, da imam MTV Adria mi dol visi. Karikriram, da ne boš za brezveze zgubljal energijo. To je enako kot za živali, ki se rodijo v ujetništvu. Njim je v redu, ker boljše ne poznajo.

Če ne bi bilo Zahodnih sil tudi pizdarij ne bi bilo v Afriki recimo, ker so ratali leni, požrešni in še bolj zaplankani kot so. Pa indijanci, ki so sedaj v rezervatih itd. Isti princip, samo malo drugačen način. Američani imajo toliko svojih pizdarij, vendar se tista Clintonova žaba še vedno spomni moralizirat glede posameznih dogodkov v Evropi, ki se je ne tičejo in ki so posledica ameriške politike in njihovega sranja. Polna usta so jih glede korupcije, medtem ko pri njih propadajo družbe ala Enron, Lehman Brothers itd.

Jaz sem vesel za Kitajce pa Ruse, vsaj malo Američanom mešajo štrene. Če bi Američani imeli jajca bi rekli, ja potrebujemo nafto oz potrebujemo vse surovine, ki jih imate, itak je ceneje naresti invazijo na posamezno državo, kjer se požene vojaški in gospodarstveni aparat, kot pa da bi kupovali od te države po cenah na tržišču, tako pa oni črpajo surovine in jih prodajajo na tržišču.

Iranu delajo takšno sranje, da kljub lastni nafti nimajo tehnologije za proizvodnjo bencina oz gorivo za letala. Iran izvaža svojo nafto, potem pa kupuje benci na tržišču, kje je tukaj logika še ne vem, se pa trudim najti.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Sorry za off, pa ti sploh veš kere multinacionalke imajo predelavo surove nafte... skoraj nobena izvoznica nafte na bližnjem vzhodu ne...
Da se Rusi in KItajci ne vmešavajo......

jesus kristus....

tibet, Tajska, Čečenija, Ukrajina.............. ne samo to celo vojaško jih radirajo za lastne interese... sej nisi resen.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ugibam, kakšen BP, EXXON, Shell itd.

Politiko se mislil za naš mali prostor, ki mu pravimo Dežela. Kdo ima večji vpliv? Imeli bi Američane za botre, samo plin pa nafat pa naj dajo Rusi. To je to.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Jah amparat, kot je ameriški je treba vzdrževat...... Še zmeraj mi bolj paše ameriški stil, kot kitajski. Realno gledano, moralizirava, vendar oba veva, da za naše lagodje nekdo trpi.

I

Lahko je pametovati iz mehkega naslanjaca.... kaj pa ce bi bil ti na nasprotni strani, eden tistih ki placuje davek zahodnjaskega zivljenja? Bi bil se vedno mnenja da pac nekdo mora naebat?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ne ni res... jest vem to... vi pa moralizirate iz naslonjača, kako je svet krivičen, obenem pa se že za par centov energenta na trepalnice mečete. Poleg tega pa kupujete izdelke od teh sužnjev...

V čem je potem fora moraliziranja ne vem....

za samopotrditev mogoče?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Ne ni res... jest vem to... vi pa moralizirate iz naslonjača, kako je svet krivičen, obenem pa se že za par centov energenta na trepalnice mečete. Poleg tega pa kupujete izdelke od teh sužnjev...

za samopotrditev mogoče?

467716-post_slo.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik reality pravi:

za samopotrditev mogoče?

1. Nisi mi odgovoril na vprasanje
2. Ne moraliziram, trdim pa da je svet krivicen. Ce pravis da ni, mi to argumentiraj.
3. Razburjam seveda se, ker gre za moj denar, kateri je zasluzen z delom, obenem pa vem da bi lahko bilo drugace ampak pac ni zaradi interesa bogatunov, korporacij... Tebi to ne gre na zivce?
4. Imas prav, kupujem izdelke. Se ne preserevam, si pa kaj tudi privoscim. Bi jaz lahko spremenil svet s tem da si ne bi kupil novega iphona? (govorim hipoteticno, nikoli ne bi dal 500 in + za telefon)

Morda je fora tega da pokazemo da smo vsi ljudje in izkazemo socutje do civilov. Te tvoji strateski cilji kot se mngokrat zgodi so tudi bolnice, sole, rdeci kriz.... seveda ker se letala pac zmotijo
13.gif
Nabijas o tehnologiji ne locijo pa od skladisca urana do bolnice z otroci. Smo nemocni da bi karkoli spremenili, vendar pa je najmanj kar lahko storis vsaj to da se ne veselis vojne.... taksni tipi kot ti bi prvi popokali ko bi takole nekdo zagrozil sloveniji.