Tušmobil omrežje V PRAKSI

grega29

Pripravnik
7. okt 2007
62
0
6
To so zelo realne meritve. Kje si to meril? Ljubljana? Medvode? In kot si napisal velikokrat dobiš network error, ker enostavno ni prometa, to še posebej velja za Upload.

Da ne bo kdo mislil da samo pljuvam po Tušmobilu. Šel sem na Tušmobil in sem na Tušmobilu, žal pa odhajam nazaj na Mobitel. So približno enaki cep.ci, imajo pa vsaj ok omrežje. Ne pa Tušmobil, ki se hvali z najsodobnejšim omrežjem ali nekaj podobnega v bistvu imajo pa en k od omrežja.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik grega29 pravi:
To so zelo realne meritve. Kje si to meril? Ljubljana? Medvode? In kot si napisal velikokrat dobiš network error, ker enostavno ni prometa, to še posebej velja za Upload.

Konretno tole zadnje (Network Communication Issues) je bilo doma (okolica Medvod) ... Po cetrtem poskusi je potem slo... in dobil sem takle rezultat

20120108-qmd6ike4nh8tjbn32u1g87xpc6.jpg

Ostale meritve pa so bile narejene na razlicnih lokacijah (Kranj z okolico, Medvode z okolico , Ljubljana z okolico, Grosuplje z okolico, smer proti obali, ... )

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Potrudi se naslednjič, da izvedeš teste še v gozdovih kočevskega roga ter javornika,ker lovci med čakanjem na divjad v zadnje čase radi brskajo po Note-u ter Ipad-u.

Bolje bi bilo, da izvedeš teste po SLO smučiščih kakšno je kaj stanje, ker mislim, da se bolj dotika večine uporabnikov in se zvečer ali pa med počitkom se dejansko potrebuje kakšen prenos podatkov ter ogled kakšnega programa preko mobilne TV.

Avtocesta pa, mislim da se vsi dokaj strinjamo je namenjena vožnji in ne brskanju po spletu, eventualno kakšen klic opravimo in to je to. Tisti, ki pa končujete biznise med vožnjo, vodite sestanke itn. pa dejansko potrebujte, ne zanesljivega operaterja, ampak zanesljivega psihologa, ker na dobro takšna navada zagotovo ne more peljati.

Lp.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Potrudi se naslednjič, da izvedeš teste še v gozdovih kočevskega roga ter javornika,ker lovci med čakanjem na divjad v zadnje čase radi brskajo po Note-u ter Ipad-u.

Bolje bi bilo, da izvedeš teste po SLO smučiščih kakšno je kaj stanje, ker mislim, da se bolj dotika večine uporabnikov in se zvečer ali pa med počitkom se dejansko potrebuje kakšen prenos podatkov ter ogled kakšnega programa preko mobilne TV.

Avtocesta pa, mislim da se vsi dokaj strinjamo je namenjena vožnji in ne brskanju po spletu, eventualno kakšen klic opravimo in to je to. Tisti, ki pa končujete biznise med vožnjo, vodite sestanke itn. pa dejansko potrebujte, ne zanesljivega operaterja, ampak zanesljivega psihologa, ker na dobro takšna navada zagotovo ne more peljati.

Lp.

Spet tipicen odgovor nekoga, ki slepo zagovarja Tusmobil ... Ce nekje ne deluje tako, kot konkurenca, potem je uporabnik [censored], psihicni bolnik in nevem kaj se vse... Daj se malo zamisli nad svojim pisanjem...

Po tvoji logiki tudi na smuciscu ne potrebujes signala... Ker smucisce je namenjeno smucanju... Tako kot je AC namenjena voznji.
bonk.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Sicer je res, otroke vozimo iz vrtca, šole in si seveda tudi kaj ogledajo. Glede zagovornikov, veliko uporabnikov je svojo pozitivno izkušnjo opisalo tudi tu.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Na nek način se strinjam z Deksterjem in to kar je povedal je čisto na mestu. Med vožnjo po cestah se po pravilih niti klicati ne sme kaj šele da bi počeli kaj drugega, tako da je v tem primeru važen samo signal. V zadnjem času želite nekateri z iskanjem dlake v jajcu dokazati kaj? Vsak ima svojo izkušnjo in tudi mnenje kako deluje omrežje Tušmobil. Tam kjer ga jaz uporabljam in kjer se jaz zadružujem, pa sem veliko po Sloveniji vedno vse deluje normalno. Lahko srfam, se pogovarjam, pa sem zahteven uporabnik. Da pa bom delal paniko če je prenos podatkov v Kačji vasi na Gorenjskem nekoliko počasnejši, pa ne bom. Ali pa če v kakšnem zakotnem mestu signal slabši? A na Simobilu in Mobitelu pa sve dela super al kaj? Dajte začete pisat in pošiljat malo bolj normalne in uporabne info in teste glede TM omrežja ker bi bilo to zelo pravično do vseh ostalih uporabnikov!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Na nek način se strinjam z Deksterjem in to kar je povedal je čisto na mestu. Med vožnjo po cestah se po pravilih niti klicati ne sme kaj šele da bi počeli kaj drugega, tako da je v tem primeru važen samo signal. V zadnjem času želite nekateri z iskanjem dlake v jajcu dokazati kaj? Vsak ima svojo izkušnjo in tudi mnenje kako deluje omrežje Tušmobil. Tam kjer ga jaz uporabljam in kjer se jaz zadružujem, pa sem veliko po Sloveniji vedno vse deluje normalno. Lahko srfam, se pogovarjam, pa sem zahteven uporabnik. Da pa bom delal paniko če je prenos podatkov v Kačji vasi na Gorenjskem nekoliko počasnejši, pa ne bom. Ali pa če v kakšnem zakotnem mestu signal slabši? A na Simobilu in Mobitelu pa sve dela super al kaj? Dajte začete pisat in pošiljat malo bolj normalne in uporabne info in teste glede TM omrežja ker bi bilo to zelo pravično do vseh ostalih uporabnikov!

Se sicer strinjam, da ima vsak svojo izkusnjo... in vsak ima tudi svoje preference ... Ampak trditi, da nekdo nekaj ne potrebuje, ce Tusmobil tega ne omogoca je malo prevec fanaticno... vsaj meni se tako zdi... In se enkrat bom napisal... Ce se vozis, to se ne pomeni, da ne smes uproabljati racunalnika, tablice, mobilnika... Drugo pa je, ce vozis ... Si opazil odebeljeno besedilov stavku... in razliko v tem... Vozila, ki se vozijo po AC imajo praviloma vec sedezev (od enega, do 50 in vec
grims-1.gif
... Tudi pri ostalih operaterjih ne deluje povsod vse optimalno... in nekateri to tudi znamo napisati ... Vsak naj uporablja tisto, kar mu najbolj ustreza... In enako kot ti v zadnjem stavku pises, velja za vse... Jaz ponavadi svoje trditve podkrepim s testi... seveda pa ne morem testirati cisto povsod... ampak samo tam, kjer se nahajam... In ce mi tam ne deluje tako, kot bi pricakoval, bi po mnenju nekaterih moral biti tiho... Nekateri Tusmobilovci sami vedo, da ni vse tako lepo, kot nekateri zelijo prikazati...

Ah... naj bo dovolj... itak je brezveze sploh karkoli nadaljevati... Naj nekateri pac zivijo v svojem prepricanju...
nahrung002.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Ni kaj dodati temu odgovoru.
zmaga.gif

Še komentar na tole spodaj:
Citat:
Hehe, rahel problem nastane, če ti vmes KLIC parkrat dol vrže. Ali tudi telefonirat ne smemo po novem na AC? Zgolj samo še vožnja avta?

Sicer pa, kot je bilo že napisano: če imaš alternativo, katera za približno isto ceno nima teh težav, greš pač tja. Pa čeprav baje se ne rabi prenosa podatkov po AC.

Kot opisano, mene zelo moti, da je na voljo na AC zgolj 2G signal (pa drugod večinoma tudi, razen ob mestih) (pač razvajen od prej 3G-ja), predvsem pa je težava, da so ''lagi'' zelo pogosti. Torej tudi ta 2G signal zelo pogosto ne zagotavlja prenosa podatkov...

Ali bom operaterja menjal imam pa še do konca meseca čas, da se odločim...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Lp.

Sej to, da si malce primaknjen mi je jasno že kar nekaj časa pa vseeno komentar na zopet tvoje veleume.
Med mnogimi dejavnostmi sem tudi fotograf. In tam je zadeva taka, da je potrebno imeti slike že med samim shootingom oz. tekom dogajanja. Do le teh pridem tako, da med vožnjo med lokacijami (recimo nekaj v Lj, drugi del pa na dolenskem) hitro pobašem prenosnik, naložim slike, popadenam in pošljem v razvijanje ali uredništvo. In ja ne boš verjel sredi avtoceste v avtu
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Lp.

Veš, avti imajo več kot en sedež.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Živo nabijanje v prazno žal...

Če komu ne paše bit na Tušmobilu pa naj gre drugam...se je svobodna izbira...

Nabolj me moti tisti ki uporabljajo Tušmobil pa jim ni všeč ker ni vse povsod 3G signala..če kaj ni uredu pejd drugam čista logika..

Sam da nisem zadovoljen bi že zdavnaj šel drugam...Tak da tukaj nabijat kdo rabi psihologa ali kod ma bolš ali slabše omrežje je čist brezveze..ker vsak uporabnik ma svoje zahteve..če si zahtevni uporabnik pol res nevem kaj treba jamrat zamenjaj opareterja in boš mel mir..;)

Pa lep dan še naprej..
wink-1.gif

p.s: @Pakul ta post ni letel na tebe ..ampak na vse udeležence..
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma briga me kaj kdo uporablja ampak "izgovori", če se nekaj ljudi pritožuje, nad hitrostjo mobilnega interneta na AC, da rabiš pomoč, če uporabljaš internet na AC je pa bolan ravno na nivoju tuš frekov
bonk.gif

redsteler

Zelenc'
17. okt 2008
9
0
1
Točno to kar je rekel Deky, bil sem 3 mesece narocnik TM ker sem bil izredno nezadovoljen sem šel k drugemu operaterju, in hvala bogu da sem se tako odločil, kot noč pa dan, žal je TM omrežje katastrofa.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Vsi tisti ki ste že ne vem kolikokrat povedali da omrežje TM ni ok, ja ok smo dojeli in razumeli. Kot so že nekateri povedali, živimo v slobodni državi zamenjaj operaterja (če sploh si na Tušmobilu) in zadeva je končana, zapustiš forum in nehaš nabijat. Dobro pa vemo da temu ni tako in da ima vsak svoje želje in pričakovanja. Za tisto kar jaz rabim je meni omrežje super in sem zadovoljen, sedaj pa iskanje ne vem kakšnih malenkosti je pa nesmisel. Ker nikjer ni nič popolno. Me zanima kako bi bilo če bi bil na Simobilu ali pa kje drugje? Je pa res da lahko na TM celo testiraš saj dobiš v uporabo kartico in lahko v 7 dneh vidiš ali je to to ali ne. A lahko to testiraš tudi pri konkurenci? Ne pozabiti da smo uporabniki različni in vsak bi imel neke želje in je nemogoče da bi bili vsi zadovoljni. Samo ne pa pisat da je TM omrežje katastrofa. Ker dobro vemo da ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Za druge sicer ne vem, sam sem napisal tudi kar nekaj pozitivnih stvari o Tušmobilu...

In če smo pošteni je Tušmobil s Free20 paketom tudi ponudil izredno konkurenčen paket ostalima operaterjema in sta le ta dva mu morala slediti. Pa čeprav s kvazi časovno omejeno ponudbo.
Torej je to za uporabnike izredno pozitivno
zmaga.gif
.

Nimam pa plašnic na očeh in ravno ne hvalim vsega, ker pač sem na Tušmobilu.

redsteler

Zelenc'
17. okt 2008
9
0
1
Kaj pa naj drugega napišem kot katastrofa, 3 mesece zajebancij, prekinjanja klicev zaradi t.i. preklaplanja na 'varčnejše' bazne postaje in ali v roaming M, 'ghost efekta' in ali popačenja glasu med klicem, prekinitve na avtocesti (ne nisem bil za volanom), na koncu mi je že moja dala ultimat naj zamenam operaterja ker je kot zanalašč vedno pri njej prekinilo klic, in sedaj čudežno izginotje vseh problemov po menjavi operaterja (pa sem še celo mislil da je telefon pokvarjen). Je pa res da če si pripravljen to pojest je pa TM super.

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Posebej za zagovornike Tušmobila bom naredil kekaj testov na različnih lokacijah v Sloveniji.
Upam da se boste potem sprijaznili da je omrežje v jebeštrga-u.

Ne vem, kaj želiš s tem TOČNO dokazati, vendar za moje potrebe omrežje deluje povsem dobro, dodal bom še to v kolikor me bo kakšen bedak še en krat na avtocesti ogrožal, da moram iti v levo bankino, ker je ta pač zaseden z mobilnikom in ne zazna več okolice, ti povem, da mu bo mobilnik skočil iz roke, ko bo mogel iz najmanj 100 km/h nenadoma brenzat, vem kaj govorim.

Bil sem tudi pri ostalih ponudnikih in za moje potrebe je več kot dovolj, nisem opazil, da bi kar koli pogrešal.

Za zdaj sem zadovoljen z njihovo storitvijo, s časom bomo pa videli, kako pa kaj za naprej.

Če se ozrem še na (da ne podvajam postov) to dvigovanje TMb omrežja v višave itd., pa moram povedati, da sam tega tako nisem razumel, ampak zgolj kot odgovor na tiste, ki dejansko dvigujejo svoje omrežje v višave naspram drugih in zato zagovarjajo toliko višje cene za svoje storitve, če ne verjameš poglej sam, kje si našel dotično temo? Bi rekel, da skoraj v nafatlinu, medtem poglej malo teme ostalih ter kaj piše vse, nato pa lahko podaš mnenje. Meni se zdi, da ti in tvoja podzavest nista več ravno na enaki valovni dolžini, ona ti govori, da menjaj operterja, ti ji pa želiš dokazovati na vse možne načine oz. iščeš izgovore, da ne bi še
grin1.gif

Si ti tudi eden izmed tistih, katerim ljubica, punca, žena, fant... trdi, da menjaš operaterja, ker pač vse primarne težave so samo pri tebi na omrežju, pri njiovem pa je vse OK in nemogče, da je razlog ne dokončanja klica na njihovi strani
hysterical-1.gif
(ni druge kot da se smejem temu)

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Jest mislim da si že 100krat dobil odgovor da je pri Medvodah slabši prenos.
wink-1.gif

Recimo v BTCju, kjer ima Simobil bazno in sem večkrat tam pa si videl ali so prenosi Tušmobila in Simobila primerljiva. Oba na HSPA+ in Tušmobil hitrejši.

No gremo malo testirat na smučiščih in prilepite kakšen speed test:
Recimo Stari Vrh-spodaj in Rogla-Jurgovo SIMOBIL ne dela ker ni signala, medtem ko Tušmobil in Mobitel imata. Tako da čakamo speed test tam če ga komu prenese
evil.gif

Ta teden grem še na Krvavec in bom naredil speed testa na Zvohu in v dolini da primerjamo. Se pa vsi strinjamo, da so določene mikrolokacije, kjer je en boljši, ker ima drug težave, na splošno pa lahko rečem Simobil nima kej s tem starim še ne pošlihtanim omrežjem sploh konkurirati novemu Tušmobilovemu omrežju, predvsem pa ne v prenosih.

Prilagam screenshot na Ljubljanskem gradu, kjer mi nikakor ni delal 3gna Simobilu in ni odprlo Facebooka. Tušmobil normalno
wink-1.gif

1397560-ss.PNG

Priponke

• 1397560-ss.PNG
    1397560-ss.PNG
    67,7 KB · Ogledi: 183