Tušmobil omrežje V PRAKSI

hborange

Zelenc'
20. okt 2013
8
0
1
Dejstvo je, da tuš ponuja kar dobre telefone. Jaz si enostavno ne morem privoščiti, da si ga kupim za 500€ naenkrat. Vem da ga v dveh letih preplačam, ampak to vzamem v zakup.

@map saj ni problema
smile-1.gif
dilema je le, ali je signal po sloveniji dovolj dober in kvaliteten. Da ne bom sredi Maribora, v Lenartu, Radgoni, Radencah brez signala. Samo to me skrbi. Vse ostalo je odlično.

Res pa je, da izgleda vse skup sumljivo. za 15 € toliko ponujenega...medtem, ko je pa pri konkurenci dražje
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tako kot si napisal, eno predplačniško kartico pa probat.

Sem bi sam v isti dilemi v pri prejšnji akciji Najbližji 1500. Potem sem pa brez preizkusa vzel pa kar bo bo. Tist 1.49 EUR na mesec kolk mam poputa krat število mesecev do poteka ni nek strošek plačati. Ampak sedaj sem zadovoljen. Prej bil dolga leta na Simobilu in lahko rečem, da ima boljšo pokritost. Tuš ma več lukenj ampak nič pretresljivega. Pri recimo vožnji če kako minuto nisem dosegljiv nič zato. SMS o zgrešenem klicu pride takoj, zakupljene količine ogromne in ni problema nazaj poklicat.

Sem pa zelo zadovoljen z odnosom. Uslužbenka, ki je sklepala razmerja je bila zelo profesionalna, se je znala obrnit za računalnikom, sklenil sem 2 naročnini naenkrat in prenesel 2 številki, pa ni trajalo več kot dobrih pet minut. Sama ponudila vse opcije glede zbirnega računa, pošiljanja elektronskega računa, po elektronskem podpisu pogodb ponudila da jih sprinta ali pošlje na mail itd, skratka profesionalno. Za razliko od Simobilovih pogodbenikov v našem mestu, kjer je nek samovšečen pob ki nima pojma, pa ena fletna mladenka, ki je malo manj samovšečana, pojma pa ravno tako nima. Naročnino sem sklenil ob 13.30 uri, naslednje jutro so bile prenešene na TUŠ. Še SMS-a nise vtegnu dobit, daj bo prenos.

V našem malem mestecu (imamo 3 TUŠ oddajnike)sem opazil da ponekod signal pada, klici prekinjajo včasih po 5 sekundah, včasih po 5 minutah itd. Napišem mail na TUŠ, po nekaj urah dobim mail in me pozivajo da jim pošljem mikro lokacije, kje naj bi se dogajalo. malo pobrskam po spominu, navedem par lokacij. In glej ga zlomka čez 2 dni pridem v službo, kjer je bil signal ponavadi 2 črtici, ko si telefon prislono na uho je padlo na ena, ter pogosto prekinajlo. Kot strela z jasnega je sedaj signal 4-5 črtic, prekinjanja več nisem zasledil. So zgleda mal antene obrnil, signal pojačal. Zlo profesionalno, nimaš kej.

Zadnjič sem bil na štajerskem Radizel - Slivnica - Hoče signal skoz na ful. Drugje pa nebi vedu.

Nisem repliciral tebi v prejšnjih postih, repliciral sem Snecerju.

Nazadnje urejeno:

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Eni ste res mal preveč pametni... pa ne vem, zakaj tako zagovarjate "svoje" operaterje. Mogoče delate za njih, ste njihov uslužbenec, širite reklamo za nekoga, od katerega nimate nobene koristi? Ali pač? Ne razumem osebkov, ki govorijo o tem, da jih ne zanima signal v zakotnih krajih??? Kaj so za vas zakotni kraji? so zakotni kraji prelepe vasi na dolenjskem, gorenjskem, štajerskem, ali je za nekoga zakotni antipatični kraj prestolnica? Mislim, pa kaj vam je?

Gre se za to, da se pošteno pove, ne glede na to, pri katerem operaterju je kdo, kvaliteta posameznih omrežij. In ja, Tušmobil je en velik jajc po mojih izkušnjah, en kup obljubljanja o najnovejših tehnologijah omrežja, pa ne vem kaj še vse, a dejstvo je, da ima Tušmobil tudi v prestolnici ogromno težav... pa da ne govorim za gorenjski konec.... vi vseznalci se enkrat zapeljite v zgornjesavsko dolino od Karavank dalje, pa poročajte, pa testirajte, pa limajte speedteste kle gor, da vas vidim.... pa ne se matrat, ker telefona ne boste zbudil, razen če se preklopite v Mobitelovo omrežje (tudi Simobil dela), potem pa odvisno od paketa, kar se tiče pogovorov, prenos podatkov pa je seveda plačljiv.....

Sam sem nesrečni naročnik Tušmobila, kamor sem se po dolgih letih gostovanja pri Mobitelu, zatekel tudi sam v veri, da je resnično Tušmobil boljši kot "včasih", da so v vseh teh letih poštimali ogromno stvari... no, iz prve roke povem, da sem se hudo zmotil, in da sem prisiljen ponovno menjati operaterja, ker sem sit tega, da nimam signala, da mi neumorno prekinja pogovore, da je pokritost interneta (kjer se gibljem in ga potrebujem, tudi v Lj.) več ali manj edge varjanta.... konec koncev raje plačam nekaj več in vem, da bo zadeva delala, kot mora... prej mi je na Mobitelu delalo kot se šika...

Bi pa seveda, še preden se vrnem na Mobitel, poizkusil še BOB (Simobil omrežje), za katerega sem slišal ogromno pohval... in spraševal tudi na tem forumu o mnenjih in izkušnjah...

pa brez zamere...... jst ne pripadam nikomur in ne branim nikogar, in vedno bom odkrito pošinfal ali pohvalil...

lep pozdra vsem!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik rotvajler pravi:
pa da ne govorim za gorenjski konec.... vi vseznalci se enkrat zapeljite v zgornjesavsko dolino od Karavank dalje, pa poročajte, pa testirajte, pa limajte speedteste kle gor, da vas vidim.... pa ne se matrat, ker telefona ne boste zbudil, razen če se preklopite v Mobitelovo omrežje (tudi Simobil dela),

Mi smo pa tudi vedno povedali, da je gorenjski del še v izgradnji in je slabše pokrit kot ostala dva. Čisto nihče ni rekel, da je tam na enakem nivoju kot Mobitel in Simobil. Če ne znaš prebrat postov in če ne znaš sam pogledat zemljevidov pokritosti/postavitve oddajnikov, si si pa, žal, čisto sam kriv.

Jaz jih v naših vzhodnih koncih lahko pohvalim, ni problemov, signal je 'vsepovsod', a naj zdaj napišem, da je zanič, ker nekateri deli SLO še niso izgrajeni? Ker niso v tednu dni postavili 1000 oddajnikov?

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
dobro, pa daj ti povej, ko si pameten, ker toliko veš in zagovarjaš TM, do katerega leta bo pokrita ta majhna Slovenija? Ker je pač naša življenjska doba kratka, bi se rad prepričal, do katerega leta bodo postavili tistih par baznih postaj? 2028? 2031? 2045? Æe imaš podatek, nam ga prosim posreduj, da ne zgubljamo časa, da ne bomo zamudili... oz. sploh znali prebrati tvoje poste???

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Citat:
Eni ste res mal preveč pametni... pa ne vem, zakaj tako zagovarjate "svoje" operaterje. Mogoče delate za njih, ste njihov uslužbenec, širite reklamo za nekoga, od katerega nimate nobene koristi? Ali pač? Ne razumem osebkov, ki govorijo o tem, da jih ne zanima signal v zakotnih krajih??? Kaj so za vas zakotni kraji? so zakotni kraji prelepe vasi na dolenjskem, gorenjskem, štajerskem, ali je za nekoga zakotni antipatični kraj prestolnica? Mislim, pa kaj vam je?

Gre se za to, da se pošteno pove, ne glede na to, pri katerem operaterju je kdo, kvaliteta posameznih omrežij. In ja, Tušmobil je en velik jajc po mojih izkušnjah, en kup obljubljanja o najnovejših tehnologijah omrežja, pa ne vem kaj še vse, a dejstvo je, da ima Tušmobil tudi v prestolnici ogromno težav... pa da ne govorim za gorenjski konec.... vi vseznalci se enkrat zapeljite v zgornjesavsko dolino od Karavank dalje, pa poročajte, pa testirajte, pa limajte speedteste kle gor, da vas vidim.... pa ne se matrat, ker telefona ne boste zbudil, razen če se preklopite v Mobitelovo omrežje (tudi Simobil dela), potem pa odvisno od paketa, kar se tiče pogovorov, prenos podatkov pa je seveda plačljiv.....

Sam sem nesrečni naročnik Tušmobila, kamor sem se po dolgih letih gostovanja pri Mobitelu, zatekel tudi sam v veri, da je resnično Tušmobil boljši kot "včasih", da so v vseh teh letih poštimali ogromno stvari... no, iz prve roke povem, da sem se hudo zmotil, in da sem prisiljen ponovno menjati operaterja, ker sem sit tega, da nimam signala, da mi neumorno prekinja pogovore, da je pokritost interneta (kjer se gibljem in ga potrebujem, tudi v Lj.) več ali manj edge varjanta.... konec koncev raje plačam nekaj več in vem, da bo zadeva delala, kot mora... prej mi je na Mobitelu delalo kot se šika...

Bi pa seveda, še preden se vrnem na Mobitel, poizkusil še BOB (Simobil omrežje), za katerega sem slišal ogromno pohval... in spraševal tudi na tem forumu o mnenjih in izkušnjah...

pa brez zamere...... jst ne pripadam nikomur in ne branim nikogar, in vedno bom odkrito pošinfal ali pohvalil...

lep pozdra vsem!

+1, po nekaj letih in vseh treh operaterjih sem zopet na mobitelu. Res da so pri Tušu prijazni, cenejši in profesionalni, vse skupaj nič ne koristi ob tako za en k.... omrežju.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
dobro, pa daj ti povej, ko si pameten, ker toliko veš in zagovarjaš TM, do katerega leta bo pokrita ta majhna Slovenija? Ker je pač naša življenjska doba kratka, bi se rad prepričal, do katerega leta bodo postavili tistih par baznih postaj? 2028? 2031? 2045? Æe imaš podatek, nam ga prosim posreduj, da ne zgubljamo časa, da ne bomo zamudili... oz. sploh znali prebrati tvoje poste???
Iz teh zemljevidov lahko načeloma doktoriraš kako se omrežje gradi:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/bazne-postaje.html

Dobre primerjave za to:
- Tušmobil > GSM (2007 - danes)
- Tušmobil > UMTS (2008 - danes)
- Tušmobil > GSM novo (2007 - danes)
- Tušmobil > UMTS novo (2008 - danes)

Prav tako so dobre primerjave med številom baznih postaj po statističnih regijah po Sloveniji:
- vsi > GSM (določena regija)
- vsi > UMTS (določena regija)

Po teh cifrah takoj vidiš kje je omrežje v gradnji in kje je dokončano.

Jaz sem se nekaj let trudil, da so te informacije postale informacije javnega značaja, torej prostodostopne. Iz teh zemljevidov lahko točno vidiš celo na katerem hribu manjka bazna.

Prav tako malo prečekiraš gradnjo tudi drugih operaterjev po letih:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/239-poslovni-rezultati-po-letih-delovanja.html

Nazadnje urejeno:

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Imaš področja kjer ima Tušmobil super pokrito omrežje, so zopet nekateri deli kjer ni dobro pokrito, ampak saj je pri vseh operaterjih tako da so nekateri deli pač slabo pokriti. Danes pač ni mogoče več postavljati baznih postaj tako kot nekaj let nazaj, sedaj je procedura da prideš do vseh dovoljenj in da postaviš bazno postajo skoraj eno leto, če ne kaj več. Zato pa gre to tako počasi vse skupaj. Ampak imaš pa pri Tušmobilu vsaj možnost da vzemš testno brezplačno obdobje in ugotoviš če je pokritost v tistih koncih kjer se giblješ dovolj dobra in potem se odločiš. To testno obdobje pa se mi tudi zadost fer stvar s strani Tušmobila in jo lahko vsak izkoristi
smile-1.gif