Tušmobil omrežje V PRAKSI

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V okolici MB oz. skoraj celotni SV SLO je pokritost s Tušmobilom dobra, ne boš imel problemov. Zanič je edino pokrito na območju Jakobski dol/Jurovski dol/Sv.Ana in po vrhu Pohorja (Habakuk in Lovrenc sta pokrita, ostalo nič), če si mogoče od tam kje.

Telefon si nastaviš na ročno izbiro omrežja in ti ne bo nikamor preklapljalo. Pri sklepanju razmerja lahko tudi rečeš, da ti izklopijo podatke v Mobitelovem omrežju (zakupljeni podatki veljajo samo v Tušmobilu). Mobitelovo omrežje pa še vedno lahko uporabiš za kak nujni klic, ali pa vzameš paket, kjer lahko uporabljaš tudi Mobitel (se mi zdi, da so to Brezmejni in Free paketi).

hborange

Zelenc'
20. okt 2013
8
0
1
Zdravo,

najlepša hvala za tvoj odgovor. Če vzamem paket Najbližji (http://www.tusmobil.si/paketi/najblizji-1500.html), in se nato dogovorim, da mi izklopijo podatke v Mobitelovem omrežju - Ali potem to pomeni, da bom ob morebitnem preklopu na Tušmobil Mobitel, v primeru klicanja, porabljal zakupljene minute v paketu(1500min v ostala omrežja) ali pa me bodo zakasirali po mobitelovem ceniku?

Hvala!
Marko

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
ta paket je samo v TM omrežju. Če greš na Mobitel vsak klic plačaš posebej in ne iz zakupljenih enot. Mislim da je 15c minuta. Sprejeti klici so pa gratis

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti mogoče ustrezata Free ali Brezmejni: pri Free lahko v Mobitelovem omrežju kličeš in pošiljaš sms/mms, pri Brezmejnem pa kličeš.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
No Simobil z cenami ko porabiš zakupljene količine tudi veliko ne zaostaja

EDIT: Ne da zaostaja, prehiteva. Včasih na PREPROSTO ZAME si imel 0,15 € nad količinami, sedaj v paketih ZATE 0,22€. Norce si delajo iz uporabnikov. Tam 4-5 centov bi bilo realno, tako kot BOB

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
...v primerjavi z ostalima operaterjema, ki roaminga sploh ne omogočata.

Aja, ne omogočata, ker imata povsod signal (kao).

16 centov je rop, kakorkoli obrneš.

Simobil pa ne rabi roaminga v izvorni državi, v tujini pa itak dela.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res je, Simobil je v hudi prednosti s signalom: 1,18% več prebivalstva in 2,2% več ozemlja, kaj njim nuca roaming...

(s tem da seveda oba lažeta s pokritostjo)

Če bi vsaj Mobitel napisal kot primer, tak pa se vidi, da bučke prodajaš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za neko normalno rabo dela Simobil/Bob vsepovsod, ne vidim nobene potrebe, da bi imeli še roaming plenilca.

Ko v tujino kličem plačam 25 centov, ne pa za roaming pri plenilcu v isti državi 16 centov
smile-1.gif

Težave z omrežjem ima Tušmobil, vsaj o tem se je govorilo, zato ima roaming, mogoče so zdaj porihtali pa bi šel tja, če ne bi imeli zavajujoče reklame...

hborange

Zelenc'
20. okt 2013
8
0
1
Drugi paketi nažalost ne pridejo v poštev. Le tale, Najbližji pride. Le tako bi prišel skozi z cca. 24€/24mesecev in z 120-180€ aparatom ob sklenitvi. Simobil niti ne ponuja te mašine(govora je o HTC ONE MINI), Mobitel ga, a ne pridem z naročnino pod 30€ na mesec(rad bi pa imel cca 1gb prenosa in vključenih vsaj nekaj minut(min 500) v tuje omrežje).
Mobitel omrežje - kvaliteta se plača, vem.

hborange

Zelenc'
20. okt 2013
8
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Težave z omrežjem ima Tušmobil, vsaj o tem se je govorilo, zato ima roaming, mogoče so zdaj porihtali pa bi šel tja, če ne bi imeli zavajujoče reklame...

Katera je ta zavajujoča reklama?
smile-1.gif

hborange

Zelenc'
20. okt 2013
8
0
1
Zakaj je ta zavajujoča? Ponuja 1500 vsega, glede roaminga pa smo tu razčistili, da plačaš posebej
smile-1.gif
Ali ni tako? Sem kaj spregledal?

I

Izbrisan uporabnik #488

Grem torej k tusu, sklenem in placujem 15 in roka?...

Al je droben tisk.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
V 99.9% primerih da. Če slučajno spadaš v 0.1%, pa moraš za fiksno ceno izklopiti roaming. Jaz ga sicer nimam izklopljenga(Mingl paket, kjer enako tko najbližji ni Mobitelovega omrežja vključenega), pa sem mogoče kak evro ali dva plačal v treh letih, pa sem bil v svašta rovtah(takih, ko tudi Mobitel sem pa tja ne lovi).

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Snecer nekako tako.

Jest sem zadevo sklenu pri prejšnji akciji kake 3 mesece nazaj. Se je pa za ta paket potrebno vezati za 24 mesecev. Vezešse tako, da kupiš telefon in plačuješ 14.90€ ali pa vzameš 10 posto popusta in mesečno 24 mesecev plačuješ 13,41€. Jest sem izbral dugo opcijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Droben tisk torej
smile-1.gif

Telefonov se že dolgo ne splača več kupovati pri operaterjih...