Tudi to je avtomobilizem

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ampak moraš pa priznat, da je pri vsej tej stvari nekaj zanimivo.
Določeni suxovci in alterjevci nebi imeli nič proti, če bi se v zapisnik napisalo vsesorte npr. da se je nesreča zgodila zaradi slabih gum, pijanosti, olja na cesti, telefoniranja, izsiljevanja, megle, dežja, snega, lune, nekoga ker je, bognedaj vozil počasi itd... vse to nekako požrejo. Ko pa dinamik prebere, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, je pa ogenj v strehi. Ne to pa ne....to pa ne drži, to samo polcaji tako napišejo, ker se jim neda druzga pisat, to ni mogoče, ziher je blo kaj druzga krivo...stardec s klobukom naprimer, ker gre po penzijo.
Pha...kot da nebi nihče vidu, kako se po naših cestah vozi večina folka, to je prehitro in nad omejitvami.
Nekdo bi rad tukaj imel nekoga za bedaka in dežurnega krivca, ampak po mojem ta bedak ni tako pogosto tisti, ki zapisnik napiše.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
ja ampak potem je za vsako nesrečo kriva neprilagojena hitrost, ne pa govorjenje po telefonu, pijanost, zadetost, zaspanost, nespremljanje prometa in mrtvega kota vozila itd.. štekaš kaj hočem povedat?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

ampak po mojem ta bedak ni tako pogosto tisti, ki zapisnik napiše.

hehe, je to kr pogosto veš, veliko večkrat kot si lahko misliš.. preverjeno v praksi pa ne samo z moje strani
grin1.gif

drgač pa nisem nikoli napisal da neprilagojena hitrost ne more biti vzrok nesreče, je pa definitivno veliiiko manjkrat, kot pa se to napiše. in to je dejstvo.

OT - zakaj še nimaš lizike za avatar?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ja ampak potem je za vsako nesrečo kriva neprilagojena hitrost, ne pa govorjenje po telefonu, pijanost, zadetost, zaspanost, nespremljanje prometa in mrtvega kota vozila itd.. štekaš kaj hočem povedat?

Ja a ni? Teoretično...nekdo se pogovarja po GSM-u in se s hitrostjo 10km/h zabije. Krivec? Neprilagojena hitrost. Kako je možno, da je 10km/h neprilagojena hitrost? Ja če se je pogovarjal po telefonu, je največja dovoljena hitrost vožnje 0km/h. Enako je za pijačo...
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
model se nima kej po GSMju pogovarjat če vozi. torej je kriv telefon oz. on, ker telefon uporablja in ne neprilagojena hitrost
smile-1.gif

in enako je za pijačo - tip nima kej pit če vozi. rkiv je torej alkohol ker je zaradi njega precenil svoje vozniške sposobnosti..

če pa temu ni tako, pa bom jst na polno pil in se vozil okoli.. 10km/h. in bo vse lepo in prav
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
hehe, je to kr pogosto veš, veliko večkrat kot si lahko misliš.. preverjeno v praksi pa ne samo z moje strani

drgač pa nisem nikoli napisal da neprilagojena hitrost ne more biti vzrok nesreče, je pa definitivno veliiiko manjkrat, kot pa se to napiše. in to je dejstvo.
Jaz mislim, da je prevelika hitrost še večkrat vzrok za nesreče kot se napiše.
Tud preverjeno v praksi in ne samo z moje strani.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
model se nima kej po GSMju pogovarjat če vozi. torej je kriv telefon oz. on, ker telefon uporablja in ne neprilagojena hitrost
smile-1.gif

Take stvari pa potem sodisce ugotavlja, ni policaj tam da bo ugotavljal kaj si delal v avtu, razen ce mu bos povedal zakaj je bilo tako.

Isto je z "nenadno zavil na drugi pas...". A bo policaj tam napol mrtvega spraseval zakaj je zavil?

LP

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

in enako je za pijačo - tip nima kej pit če vozi. rkiv je torej alkohol ker je zaradi njega precenil svoje vozniške sposobnosti..

če pa temu ni tako, pa bom jst na polno pil in se vozil okoli.. 10km/h. in bo vse lepo in prav
smirk-1.gif

Nisi ravno dobro prebral mojega pisanja...napisal sem, da je v tem primeru tudi 10km/h neprilagojena hitrost, saj mora v teh primerih znašat največja dovoljena hitrost 0km/h. Torej je tudi 1km/h prehitro. Zaradi tega neprilagojena hitrost v primeru alkoholiziranosti ni tako v temo brcnjena odločitev...
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
sej lih v tem je pol problem, ker sodišče tega ne ugotavlja. ampak upošteva napisano s strani policaja... neprilagojena hitrost pač in pika.

drgač pa lepo da vsi še vedno tako zagovarjate svoja stališča ampak jst trenutno nimam več časa za diskusijo, over&out
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

smirk-1.gif

Nisi ravno dobro prebral mojega pisanja...napisal sem, da je v tem primeru tudi 10km/h neprilagojena hitrost, saj mora v teh primerih znašat največja dovoljena hitrost 0km/h. Torej je tudi 1km/h prehitro. Zaradi tega neprilagojena hitrost v primeru alkoholiziranosti ni tako v temo brcnjena odločitev...
wink-1.gif

pardon, pardon, imaš prav. ampak še vedno je v tem primeru krivec št.1 alkohol, št. 2 pa hitrost oz. dejansko premikanje
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
sej lih v tem je pol problem, ker sodišče tega ne ugotavlja. ampak upošteva napisano s strani policaja... neprilagojena hitrost pač in pika.

drgač pa lepo da vsi še vedno tako zagovarjate svoja stališča ampak jst trenutno nimam več časa za diskusijo, over&out
smile-1.gif

A se predas?
grims-1.gif

No ja, ena redkih normalnih debat...
aplauz.gif

LP

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

smirk-1.gif

wink-1.gif

pardon, pardon, imaš prav. ampak še vedno je v tem primeru krivec št.1 alkohol, št. 2 pa hitrost oz. dejansko premikanje
wink-1.gif

Odvisno od policaja...
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Sicer pa jaz mislim, da je v zapisnikih poleg prevelike hitrosti premalokrat napisan še en drug vzrok za nesrečo. To je premajhna varnostna razdalja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No evo zadnjic je eden v kriziscu povzrocil prometno, ker je prehitro pripeljal, ni mogel zaviti v desno in se je zaletel v avto ki je zavijal levo. Bil je pod vplivom drog.

Kaksen bi po tvoje moral biti zapisnik

a) zaradi opojnioh substanc se je zaletel...

b) zaradi neprilagojene hitrosti...

Torej, zakaj je dejansko sel naravnost namesto v desno? Zaradi prevelike hitrosti, ali zaradi droge?

LP

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Tudi v kaksni zahodni in precje bolj napredni drzavi je statistika zgledala podobno kot pri nas....dokler je niso podrobneje razdelali in posvetili vec energije ugotavljanju dejanskih vzrokov nesrec.
crazy1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Saj jo ni.

Voznik je sledil sprednjemu vozilu z neprilagojeno hitrostjo.
grin1.gif

@msjenur

Ne vem. Sem podal le predlog.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
Tudi v kaksni zahodni in precje bolj napredni drzavi je statistika zgledala podobno kot pri nas....dokler je niso podrobneje razdelali in posvetili vec energije ugotavljanju dejanskih vzrokov nesrec.
crazy1.gif

No za take stvari bi bilo pa potrebno zaposliti vec policajev, ker vec ali manj se vsi ukvarjajo z ukradenimi avtoradiji, radkapami, praskami na parkiriscih... Na cesti jih sploh ni. Glupo ministrstvo in celotno vodstvo.
crazy1.gif

LP

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jaz opažam, da se v naprednejših državah vozi bolj po predpisih kot pri nas. A ti res ne vidiš, da se pri nas vsak drugi šofer al pa še več, vozi hitreje kot se sme in preblizu drugdrugega kot se sme? Kaj je treba zdaj tle razdelat, statistiko al ljudi?
Samo oči odpri, pa boš vidu realno stanje. Saj ni treba daleč, samo ob cesti stoj al pa kdaj vozi po predpisih in omejitvah pa boš takoj vidu realnost.
Res nevem koga bi vi tle radi nafarbali? A kakšnega slepca mogoče, ki nikol iz bajte ne stopi, da zato neve kaj se dogaja na cesti?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Na zadnjem TopGear je reku za Anglijo podatek 4% zaradi previsoke hitrosti.

Če je pa 4% veliko.
bonk.gif
Anglija pač ni Slovenija. Balkan v glavah...

Sem 100% da tudi če celo podvojiš procent še vedno velja tudi za Slovenijo...samo delo policijstov se razlikuje, eni avtomatsko pišejo neprilagojena hitrost v zapisnik angleži pa to raziščejo in najdejo pravi vzrok nesreče in TEGA zapišejo v zapisnik...