Tržaška Maribor - Hoče

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Danes sem se prvič peljal po na novo preplasteni polovici Tržaške.
Živa katastrofa, slabše kot makadam na Arehu. A je dandanes res dovolj "samo da je, pa ni važno, kako".
:bonk:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
ne bi jaz tak na prvo žogo. Avstrijci ze vedo kako narediti cesto. Sem v soboto videl, ko še novi dl ni bil odprt, da je na oko zgledalo precej grob asfalt. mogoče se bo zgladil z voznjo. kdo bi vedel.
Asfalter bo vedel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Tudi sam sem se danes peljal prvič po tem odseku. Ko smo stali, so se vzdolž vozišča videle prav razpoke novega asfalta, pa ne vem ali se že kolesnice delajo, ali se so po metrskih trakovih asfaltirali in se vidi štukanje dveh trakov?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Pa ni tu neke znanosti no. Ko bo še druga stran končana pride čez vse vozne pasove fini asfalt

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
si preprican, zakaj pa so potem ze vse oznake na novem cestiscu narisane?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
itak da je to to, kje je logika, da še enkrat prestavljaš promet in rišeš črte.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Haha ravno to sem v nedeljo studiral da ce misli bit tako grob astfalt da je to katastrofa. Tuli kot svinja ko se peljes :)

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Piše da pride prek tanki asfalt, ki je fini, kot na vsaki cesti. Ali je že kdo kje videl cesto z grobim asfaltom?

https://mariborinfo.com/novica/loka...n-zacetek-obnove-stiripasovnice-med-hocami-in
Kje to vidiš?
Od omenjanja asfalta jaz vidim le tole:
Obnova bo obsegala sanacijo poškodovanih asfaltnih površin, zalivanje reg in zamenjavo poškodovanih robnikov, nakar bo izvedena čez celotno površino vseh voznih pasov tankoplastna prevleka in obnovljene talne označbe.

Evo, pa še po fazah, sedaj je 2. faza...
- V I. fazi bo popolna zapora v smeri Maribor - Hoče (oba vozna pasova) od križišča za carinarnico do križišča Hoče. Promet bo urejen izmenično v obe smeri na drugi polovici ceste smer Hoče - Maribor.

- V II. fazi bo popolna zapora v smeri Hoče - Maribor (oba vozna pasova) od križišča za križišča Hoče. Promet bo urejen izmenično v obe smeri na drugi polovici ceste smer Hoče - Maribor.

- V III. fazi bo za občasno za krajši čas zaprt kratek odsek pred križiščem za carinarnico.

Prepričan sem, da je na prvi polovici to to... Šoderjama. :bonk:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Avstrijci tega ne asfaltirajo - tudi oni so se polenili in dajejo izvedbo podizvajalcem, ki so, kakršni so.
Tudi nov asfalt pri CP Torovo je na nekaterih pasovih kot z malim valjarjem na lokalni cesti.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.276
4.104
113
Pubeci to je neka hladna prevleka.

Skozi se čutijo vse ne ravnine.
Tak da boh pomagaj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
sprijaznite se, tole je kar končna zadeva, me pa res zanima kaj bo čas pokazal, če se tole zgladi al neki. Sem vseeno skeptičen.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sem se peljal cez to cesto ko sem sel proti ljubljani prejšnji teden. Na lj severni obvoznici je na oko enak asfalt. Na vozišču se je zlizal, ob strani je bolj grob. Tak da ocitno je to res koncna varjanta

I

Izbrisan uporabnik #488

bolj me moti da nikjer ne moreš zavit, da so kar cel. odsek zaprli...

vzporedna mimo carinarnice pa je itak sramotna že leta

damci

Pripravnik
12. sep 2007
247
6
18
Problem je, da je zadeva podobna kot na Titovem mostu in avto ves cas nekaj plava gor in dol, a je res tako tezko narediti ravno?
Se pa je sedaj na voziscu ze kar "zlizal", samo se zmeraj pa prihaja na tistem odseku izpod koles glasen zvok, kot da je alsfalt zelo grob

• Všeč mi je
Reactions: frog55