Trg rabljenih avtomobilov po novem letu

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Itak, povprečen inženier na Kitajskem ti bo takoj iz faksa že spravil skupaj top shit razvojni najboljši na svetu pretvornik elektrike. Naš povprečen inženir je pa za posrat, še faznbriferja ne zna vštekat v 220V vtičnico.
Ti malo posplošuješ zadeve, ne?

Ne, ne posplošujem, govorim samo o tem, da je tam inžiner, ki ga potegneš k nam izmed XXXXXXXXXXX inžinerjev za "enako" plačo verjetno bolj sposoben od povprečnega inžinerja tukaj ki ga izbereš izmed XX inžinerjev. Pač tam je baza in tam se tudi imajo verjetno kje učiti, pri nas bodo počasi itak še sami nakupovalni centri. Saj tebi ko si tako inteligenten boš verjetno razumel da boš iz Kitajske verjetno dobil boljšega inžinerja za razvoj na baterijah kot iz Maribora? Kaj takega razen v dokumentarnem filmu še naš niti videl ni.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.183
113
Ni tako enostavno.
Je pa res da so novejše generacije vse bolj woke snowflake, ki ne znajo več nič s svojimi rokami in možgani narest. Vse je instant turbo na gumb. Če ni aplikacije za to, potem ni nič.
Še mame prihajajo na razgovore za službo. 10 let nazaj so hodile samo se kregat s profesorji na faksu.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
ponavad take strelajo uni, k majo OŠ pa frizersko narjeno

OŠ imam, frizerske pa ne. Mi je pa smešno zakaj bi kdo sploh za enako plačo vozil sem kitajce in indijce če niso boljši, če so enako dobri kot naši in če nimajo specifičnih dragocenih znanj. Zamisli se in ne bodi prizadeta pičkica. Verjetno so inžiner ne? :)

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-161
113
tko k sm napisu, ponavad ma čez inženirje velik za napisat joško, k je 40 let delu tm u en fabrk u skladišču (če se je nauču petih klikov na kompu, drgač je bil najbrž vratar)
to da mamo okol sebe same pičkice in snežinkice pa vemo, omenjen joško zna skor 100% prjet fangl, lopato, kramp, švas-aparat, cirkular, ...... pa kej nardit
mularija pa gleda npr. unga Macarola al kwa je že un pedr, k razlaga, kwa furajo in kwa delajo "pravi moški"

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla in sad

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-161
113
nepismen men govoriš al?

1680422074841.png

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
"So" je hrošč pri hitrem tipkanju, kwa pa je hrošč v tvoji glavi. Bistvena razlika, ki jo jaz lahko z treningom rešim, ti pa težko :)

5. apr 2015
1.403
726
113
Jst sklepam da je povprečen kitajski inženir "boljši" od našega npr. že samo zaradi statistike in konkurence torej števila študentov. Na Kitajskem se pač morajo bolj truditi za samo mesto za študirati napram nam se mi zdi so pa faksi tam zaradi profesorjev, da imajo suprdupr službe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in tomi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
O tem govorim. Mi se pač tukaj zafrkavamo, zato ker imamo polne riti, pa ne samo inžinerji, smo kar vsi bolj ali manj enaki. Seveda imaš na vsakem faxu tisti procent zagnanih in nadpovprečno nadarjenih. Pač Piton ne razume da je tam veliko večja baza sposobnih (nadarjenih + pridnih/zagnanih).

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-161
113
"So" je hrošč pri hitrem tipkanju, kwa pa je hrošč v tvoji glavi. Bistvena razlika, ki jo jaz lahko z treningom rešim, ti pa težko :)
No, dajva v knjižnem jeziku, ko se že ravno tako napenjate, gospod.
Priporočam več vlaknin v vaši prehrani, mogoče bo to zadoščalo za omilitev ali celo popolno odpravo vaših težav.
Za začetek si poglejte, kako se pravilno zapiše naziv za strokovnjaka z visoko izobrazbo.
Naj vam pomagam s povezavo do pravilnega zapisa, sami očitno ne znate, ker ste samo inžiner.
Ker ste bolj kratke pameti, ne obvladate niti rabe predlogov "s" in "z".
Naj za konec zaključim s citatom našega velikega pesnika in človeka, ki je slovenski jezik postavil ob bok ostalim evropskim jezikom:
"Le čevlje sodi naj Kopitar."
[/peder mode off]

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla
tko k sm napisu, ponavad ma čez inženirje velik za napisat joško, k je 40 let delu tm u en fabrk u skladišču (če se je nauču petih klikov na kompu, drgač je bil najbrž vratar)
to da mamo okol sebe same pičkice in snežinkice pa vemo, omenjen joško zna skor 100% prjet fangl, lopato, kramp, švas-aparat, cirkular, ...... pa kej nardit
mularija pa gleda npr. unga Macarola al kwa je že un pedr, k razlaga, kwa furajo in kwa delajo "pravi moški"

kva je fangl? kje si pa macarolo dobu?

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
itak
pokveke, ki sebe imenujejo "moški", temu pravjo "zidarska zajemalka"
najbrž jih dons tud ene pol ne ve, kwa je "korc"
hint: ni spolni organ (razen mogoče če si ultra hardcore)

Lahko napišem tudi kaj je korc... reciva ene vrste posoda..

Če pa bi napisal kaj sta peškir in alat, pa bi te pol Slovenije razumelo.... žal je tako