Trg rabljenih avtomobilov po novem letu

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ni mi jasno, kako vozite, da vas prisotnost trgovca moti :sprasujemse:
Še dobrodošel je da si vzame čas in ti pove kako podrobnost med vožnjo. Zakaj bi odkrival toplo vodo, če nekdo ve, kje je vklop tempomata, kako se dela z navigacijo ...
Drug problem je, da pač na par minutni vožnji vsega o avtu ne boš izvedel. Ampak tudi, če ga boš imel čez vikend, ne boš zvedel, da bo hudiču mogoče čez dobrih 100.000 km že izven jamstev crknila precej draga reč.

Ni problem v tem, da je prisoten trgovec ... Bolj v tem, da je rok za test kratek... En dan pravim zato, da lahko doma v miru spoznam avto... menije, ergonomijo... kako pase v garazo ... in tega se ne da spoznati v tako kratkem casu... Najbolje bi bilo, ce bi imel moznost avto peljat na kaksen roadtrip... Ker vecinoma je tako, da ce potem po nakupu ugptovosi, da ti ne ustreza, je prakticno nemogoce avto vrnit in iskat drugega... ampak se moras s tem sprijaznit ali pa prodat in kupit kaj drugega... Kar pa se ponavadi ekonomsko ne izplaca :D ...

Jaz zase vem, da testni avto ne vozim nic drugace, kot ce bi bil moj ... torej pazim nanj ... Verjetno pa je problem v tem, da niso vsi taki... in nekateri pac gredo na testno voznjo, da se potem izzivljajo z avtom ... :p

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
Dajo očitno, jaz bi lahko dobil na probo Kamiqa, ne za cel vikend, v petek proti večeru bi prišel ponj in ga moral oddati do sobote do 12:00. Ne samo da ni bil to noben problem, celo prodajalec je sam to predlagal, glede na to da kupujemo enak motor in opremo avtomobila, ki ga imajo oni za nadomestno vozilo

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.712
113
mercedes da (vsaj za čas servisa) za 28 do 35€ nekaj takega, vozilo, za cel dan nekje, tankaš še samo. In je to to, vidiš mal kaj je novga, pa se zmeniš. Se mi zdi pošteno. Ostalo sicer po dogovoru, ampak tako za občutek, kaj novi modeli prinašajo.
Da bi šel na testni krog s kako oskubljeno kio/škodo in podobno mi itak ne pride na pamet., da jim niti ne kratim časa.

• Všeč mi je
Reactions: tony in B81

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
mercedes da (vsaj za čas servisa) za 28 do 35€ nekaj takega, vozilo, za cel dan nekje, tankaš še samo. In je to to, vidiš mal kaj je novga, pa se zmeniš. Se mi zdi pošteno. Ostalo sicer po dogovoru, ampak tako za občutek, kaj novi modeli prinašajo.
To je super opcija, če le niso fertik v tričetrt ure... Sam bi tudi z veseljem plačal tole+benz za testno vožnjo, če mi dajo avto za čez vikend... Pa pogosto ni šans...

• Všeč mi je
Reactions: Jest

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Jaz sem pred leti pri Lexusu dobil opran testni avto s polnim rezervoarjem za petek popoldne, soboto, nedeljo in ponedeljka do cca. 15h. Brez omejitve kilometrov. Izrecno mi je bilo rečeno, da mi glede goriva ni potrebno skrbeti in da lahko vrnem tudi praznega.
Noro (v pozitivnem smislu). Pripeljem avto nazaj, se vsedem s prodajalcem, mi skuhajo kavo, se pomeniva o vozilu... top izkušnja.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Generik: Top, to je pa lepo slišati. Ko bodo izumili SET gumb na tempomatu, se bom še nanje spomnil... :zardelalter: :zmaga:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Kakšnega mulca ne bi jebal 5%
Pejt probat, če se ti da in napiši kako je šlo. Meni bi bilo brez resnega namena (da je avto vsaj v ožjem izboru) nerodno vzeti avto za cel vikend... :zardelalter:

Kar sem jaz videl folka v tesli 3 za 50 kosov (za kar dobiš bolj poceni Lexusa) še davno preden so jih uradno k nam uvažali, so bili vsi eni mulčki v čudnih reklcih in s tako brado, da bi jim človek še kak kovanec v roko stisnil...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Jaz sem dobil arteona od petka do ponedeljka na A2S v Celju, star pa sem bil 27 let. Ce vidijo, da si resen kupec je to to. Pri Jarcu v Mb mi se pa ponudbe ni hotel sestavit :bonk:Se ve, kje sem ga potem vzel.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Verjetno je res močno odvisno, kaksen kontakt vzpostaviš s prodajalcem, da ne rečem vtis. Potem pa je odvisno tudi odmprodajalca samega, politike avtohiše, kako popularno je vozilo, nas/vas odnos itd. Veliko stvari vpliva, mala matematika :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.712
113
To je super opcija, če le niso fertik v tričetrt ure... Sam bi tudi z veseljem plačal tole+benz za testno vožnjo, če mi dajo avto za čez vikend... Pa pogosto ni šans...
avto zjutraj pripelješ na servis 8 am, pa potem prideš ponjga ob 17:00 recimo. tak dela ta sistem, je pa potrebno se prej zmenit. Da imajo ready in podobne scene. ne gre to danes na jutri. Verjetno je pa to bolj za stranke ki tam servisirajo.

• Všeč mi je
Reactions: tony