Trenja - avtoceste

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Mogoče pa zdaj bo... nekateri so bili na začetku glasni, pa so jih kontra zagovorniki zabili.. pa so kar obmolknili... za par procentov bo po moje bolje
wink-1.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Mene pa ena druga stvar skrbi.
Ko bomo imeli "satelitsko" cestninjenje bo lahko nekdo vsako sekundo vedel kje je moj avto, oziroma jaz sam. Nihče me ne bo prepričal, da kakšna Sova ne bo uporabljala tudi teh informacij. Že pri mobilnih telefonih je možnost zelo natančno določiti, kje se kdo nahaja, tudi če se sploh ne oglašam na telefonu. Pa bančne kartice... Neka splošna slika o mojem gibanju se da dobiti tudi tu. Vse bolj nas Veliki brat opazuje.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Pa ja ne misliš, da že zdaj ne vedo kje si. Kakšna mutna posla pa imaš da to skrbi?
evil.gif
Meni je čisto vseeno, če vedo kje sem z mano samo čas zgubljajo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Malo naj primerjajo kako so avtoceste vzdrževane po Nemčiji in koliko cm asfalta je tam ? In kje vidiš, da se spravijo sredi poletne sezone v največji gneči razkopavat ? Sam nisem oddaje gledal, ker so mi take oddaje brezvezne. Med oddajo se skor stepejo, potem gredo pa skupaj na pir.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Dokler bo obstajala mafijska naveza darsa in sctja, bo tako kot je...porabljale se bodo ogromne miljarde, na koncu pa dobiš krš. Možno pa je to samo zaradi zaprtosti našega trga, kjer je itak vse v naprej zrežirano in dogovorjeno. Upajmo da se bo z odprtjem in vstopom večjih evropskih akterjev ta naveza razbila.
Lep primer čisto enake naveze v 10x manjšem merilu je v mariboru, kjer nigrad vedno dobi vsa komunalna dela od komunalne direkcije. No in pride avstrijski strabag v zelje skakat in je bil najugodnejši ponudnik pri cesti v 3 ribnike. Komunalna direkcija ga je hladnokrvno ignorirala in dela vseeno dala nigradu
stupid-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Citat:
In kje vidiš, da se spravijo sredi poletne sezone v največji gneči razkopavat ?

To je pa enkrat en (ne spomnim se več, kako mu je ime) na tv-ju govoril,da so takrat ceste manj obremenjene kot med letom. Sicer pa-a ni bolje, da se ceste popravljajo, ko je večina na počitnicah kot pa, da na veliko zapirajo ceste med letom, ko se vsem mudi v službo? Sicer se pa ceste popravljajo celo leto-kar poglej primorsko avtocesto, kjer zadnje čase nonstop prihaja do zastojev zaradi del na cesti?

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne boste verjeli, tudi v Kopru dela večja gradbena dela samo eno podjetje in skoraj vedno, spreminjajo neke plane tako da se stroški samo povečujejo...

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
PNG sem slišal pred meseci tisto idiotsko izjavo. A da bi pa ponoči delal, bi jim pa krona iz glave padla. To so še hujš kot managerji. Ko je ura 16.00, ni žive duše nikjer. Sem se veliko prevozil po Nemčiji. Pa zamislite si v Nemčiji takšne razmere. Tam so že par kilometerske kolone brez, da bi kaj delal na cesti. In kar je najbolje, pri nas. Se vlečeš kot megla po avtocesti, ker bi bilo bolje da greš peš, pa si hitrej na cilju. Za par urno čakanje v koloni še plačaš cestnino.

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ja, sam u nemčiji majo več ali manj povsod najmanj tripasovnice ali štiripasovnice. Pri nas pa je to, vsaj zaenkrat, bolj redkost. Pa še tam, kjer so, vsi mislijo, da so namenjene samo tovornim vozilom in se navadni avto le redko spravi tja vozit. Medtem ko v Nemčiji vsi lepo tam vozijo, če je fraj. Men je bilo prav v užitek vozit po Nemčiji, medtem sam ko prideš v Slovenijo, moraš živce pripravit na raznorazna izsiljevanja ipd...ampak to je že druga zgodba...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
ja, sam u nemčiji majo več ali manj povsod najmanj tripasovnice ali štiripasovnice. Pri nas pa je to, vsaj zaenkrat, bolj redkost. Pa še tam, kjer so, vsi mislijo, da so namenjene samo tovornim vozilom in se navadni avto le redko spravi tja vozit. Medtem ko v Nemčiji vsi lepo tam vozijo, če je fraj. Men je bilo prav v užitek vozit po Nemčiji, medtem sam ko prideš v Slovenijo, moraš živce pripravit na raznorazna izsiljevanja ipd...ampak to je že druga zgodba...
Če voziš dost počasi, te nihče ne izsiljuje.
evil.gif