Transfer LJ- letališče Mûnchen

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Iščem prevoz za dve osebi na relaciji LJ- letališče Muenchen. Datum 8.2., let ob 10:00. Povratek 19.2.. Kakšni predlogi?

LPM;

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Vlak povratna 71eur, greš na predzadnji postajii dol (ob 6.05 si tm-baje so točni vlaki na sekundo) in na vlak do letališča, ki vozi cca 30min..
Gre pa vlak na vsake 20min (6.07-6.27 itd)..
Na lihe (6-17-6.37 itd) voz pa še en vlak, sam rab pa 50 min do letališča..

Grem tut sam takole 4.2 v Munchen...

Varjanta je tud avto, parkirnina za ene 12 dni je na parkirišču je tm 50eur, točno bi mogu pogledat. Niti ni velik..

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Če greš z avtom, narediš na nemški verziji strani letališča München online rezervacijo parkirnega prostora in te pride ceneje. Jaz ga imam rezerviranega februarja za 22 dni v parkirni hiši 2 nadstropji pod terminalom. Redna cena 195 EUR, znižana zaradi online rezervacije 113 EUR (42% popusta).
Na angleški verziji njihovega weba online rezervacije ni (vsaj jaz je nisem našel).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nope res ni možna rezervacija na ang strani, sam imaš pa na voljo več garažnih in v eni mislm da še cenej pride kokr bo tebe.. Je pa res da je una na prostem, če se ne motm.
Sej jst osebno bi šel tut z avtom, sam lih tko nanese k skačem in enga konca na druzga da bi bil preveč utrujen za vožnjo..

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Cena "kombi taxi" prevoza do letališča in nazaj je 80 EUR na osebo.
Vse bolj razmišljam, da grem s svojim avtom. Kalkulacija oz. stroški, ki sem jih opredelil so naslednji (brez porabe časa na poti in obrabe avtomobila.....:):

Cestnine SLO: 1,60 €
Tunel SLO: 6,50 €
Cestnine AT: 7,70 €
Tulneli AT- Tauern,: 9,50 €
Gorivo (445 km)
5,5l na 100 km: 25,00 €
Vožnja ponoči in z jet lagom: neprecenljivo:)
Ena smer: 50,30 €
Povratno: 100,60 €
Parking 11 dni: 58,00 €
Skupaj: 158,60 €

Sem kaj pozabil? Ne vem ali se v AT plača en tunel ali dva?

LPM;

Nazadnje urejeno:

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Lani sem tudi jaz isto razmišljal. Za dva se ti že lepo splača iti z lastnim prevozom, tisti kombi prevozi se ti izidejo pri eni osebi. Do vožnje z vlaki, prestopanja in svaljkanja po postajah in letališču z velikimi ruzaki mi pa ravno ni bilo. Letos niti za trenutek nisem več razmišljal o tem. Edini problem je bila "vožnja ponoči in z jet lagom", ki pa sem ga rešil s par red bulli.
cool-1.gif

@CupraR: P41 je cenejši, samo je precej stran od letališke stavbe (pelje te avtobus). Ker grem v tople kraje mi ustreza, da vso nepotrebno navlako (npr. topla oblačila) pustim v avtu in se v bolj "poletnih" oblačilih sprehodim do lifta in stopim v letališko stavbo.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
Poleti sem imel iste težave in sem se na koncu odločil za lastni prevoz. Ker sem enkrat na poti v Munchen z vlakom mimogrede naklepal dve uri zamude, ti to močno odsvetujem. Vlak pride iz Beograda in do zamud na meji SR-Hr in HR-SLO pride tik-tak.
Do letališče sem se sicer vozil dobre štiri ure, parkiraš tam, kjer je parkirišče za daljši čas (cenik na netu, Urlaubsparkplatz), mene je za dva tedna prišlo nekih 60 evrov. Od tam non-stop vozi avtobus direkt na letališče, vožnja traja nekje deset minut. Ceno karte za vlak si zvedel, prištej še lokalni transport, pa porabljen čas in predvsem živce. Ocenjeni stroški z lastnim prevozom pa so okrog 160 evrov do max 200. Za dodatnih 30 evrov po glavi (všteta samo karta lj-munchen) se ti pomoje ne splača iskat drugih alternativ.

aja, vidim da si že sam naredil kalkulacijo stroškov
smile-1.gif
če meniš da boš nazaj grede zaspan, pa si rezerviraj nočitev v kakem poceni hotelu (formel1, če imajo, pa še kakšen tak se najde)

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
uf let je že kar malo nerodno zgodaj, da bi šel z avtom
peljal mamo in sestro v soboto, in sta se morali 2 uri pred letom že čekirat

pozanimaj se kako je s tem pri tebi

če ja, potem bi šel definitivno z vlakom

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
moj let je bil nekaj čez šest zjutraj. Odhod z avtom iz LJ ob 19:00, prihod na letališče okrog 23:30. Pač mal odspiš v avtu, check-in je bil res kao dve uri prej, vendar tudi če bi prišel uro prej, ne bi bilo težav (Condor). na spanec pa tudi na vlaku lahko pozabi, ker ustavlja skoraj v vsaki avstrijski vukojebini in folk non-stop hod gor pa dol in odpira pa buta z vrati kupejev. Pa naj spet spomnim na zamude, ker pride iz beograda.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
KSZ:
Letos imam let ob 19:00. Kdaj iti iz Ljubljane, da bom pravi čas gor (računam na verjetnost kakega zastoja popoldne)?

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
jaz sem se letos odlocila kar za taxi kombi (na odklop.com) - 85 eur na osebo. Pripelje te tocno pred vrata letaliske zgradbe in te tam tudi pricaka... luksuz!!
sla sem tudi ze z nocnim vlakom iz lj, pa vendarle..... slabo spis, moras biti pozoren na morebitna presedanja, pa potem s podzemno... ne vem, veliko ceneje pa itak ne pride.
moje mnenje glede lastnega prevoza: prijatlom lahko zmeraj tezis da te peljejo, da bi pa sama vozila pa ne pride v postev in to samo zato, ker po vec urnih letih (10-12h) pri men odpade se 6h zbrane voznje..

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
dobro leto nazaj sem šel na tekmo bayern:spartak. štartal smo okrog pol treh popoldne in zamudil prvih pet minut tekme...pet zastojev pr jodlarjih in pred rosenheimom, če ne bi na blef udarli nekega obvoza, bi lahko samo še obrnit prišli v Munchen. zdej polet ko sem šel, je šlo pa tekoče, tut večino cestnih del so zaključli (to je bil razlog za zastoje)
jaz bi šel na tvojem mestu zjutraj, recmo okrog devetih, desetih. si miren, časa imaš dovolj, easy pelješ, če ni zastojev pa tega, greš pa en krog po Munchnu. od centra do letališča je kakih 20-30 minut vožnje, sam pač potem še tukej vzemi v zakup, da bi lahko prišlo do gužve, ker se folk vrača z dela.
drugač lj-letališče je cca 4,5h ure, max 5h (130 AC, dva postanka)

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ja, to vem, sem imel lani letalo ob devetih zjutraj, vozil sem ponoči, ko je bila cesta prazna (cca. 4,5 ure). Čez dan zna biti zadeva malo drugačna. Verjetno bom res štartal okrog desetih dopoldne. Tako bi moralo biti zadost časa.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Sem na hitro pogledal na odklop.com, pa nisem našel tega taxi kombi prevoza. Mi lahko prosim poveš kaj več o tej storitvi: kdo organizira, kdaj in za koga, ter kje konkretno se lahko dogovorim za ta način prevoza.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
To sta drgač privat (odklop le posreduje telefon), so pa tut men rekl da vsaj 4je..
BTW: karta za vlak je 71+drobiž in pol še cca 8,9 eur v eno stran z lokalnim vlakom..
Pelješ se pa 6ur+30min do letališča, postaja je pa pod terminali..Lift pa si že tm..