Toyota - vpoklic 8 mio avtov worldwide

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
To je bil prvi Lexusov vploklic (ko je bil še zelo mlada znamka in nič masovna) in res po pripli domov avto pobrat ali pa celo domov popravit ... Ampak ti časi so očitno mimo ...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113

Ma ne vem koliko kretena moraš bit, da se ti zatakne pedal za gas, ti pa v roke vzameš telefon in kličeš 911. Hvala bogu, da se je človek razbil, ker v takem primeru je Darvinova teorija lepo opravila svoje delo. Tak človek nima na cesti kaj počet.

Pa pismo, zakaj obstaja v avtu bremza, ročna, šalthebl, in nenazadnje tudi ključ za start/stop. Pa ne mi rečt, da so vse te reči odpovedale.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Nekje sem zasledil, da naj bi bil, človek ki je vozil, policaj..če to drži bi lahko izključili teorijo 'da ni imel pojma o avtu/vožnji' .

Ja kje so stari dobri časi, ko si potegnil ročno na zajlo..samo kdo pa to še počne...je utrujajoče, je bolje da je elektronska in zanjo ustrezno poskrbi računalnik. Prav tako gumbi za vžig, kakor elektronski gas (in zavora?)

...sicer pa nima veze..upam da bojo odpravili težave in se prizemljili, da je tudi Toyota zgojl avto z XY deli, ki so nagnejnji k odpovedim, tako kot pri vseh drugih.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Sicer me ne mika, da bi na mojem to testiral, ampak v sili bi na avtocesti prestavil do prve ali vzratne, če bi bilo treba... če prej ne bi mogel zavreti ali ugasniti avta...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz

Citat:
Več odpoklicanih fordov kot toyot
Američane je te dni šokirala tudi novica, da sta njihova domača poizvajalca Ford in General Motors v zadnjih letih skupno odpoklicala precej več vozil kot v zadnjem času tolikokrat omenjana Toyota - povprečje zadnjih petih let kaže, da je Ford na leto odpoklical 4,02 milijona vozil, General Motors 2,18, Toyota pa "le" 1,74 milijona vozil letno.

VIR

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jaz enostavno več ne razumem nekaterih novinarjev. Ali res noben več ne uporablja slovarja SSKJ? Namreč, besedo 'odpoklic' uporabljajo namesto besede 'vpoklic'. V prvem primeru bi bil avto 'ad acta', v drugem ga pa na servisu preverijo in če je potrebno zamenjajo kočljive dele. Baaahh, novinarjem klepat o njihovi stroki = kot bi jim lajal. Nikoli ne poštekajo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Ma ne vem koliko kretena moraš bit, da se ti zatakne pedal za gas, ti pa v roke vzameš telefon in kličeš 911. Hvala bogu, da se je človek razbil, ker v takem primeru je Darvinova teorija lepo opravila svoje delo. Tak človek nima na cesti kaj počet.

Pa pismo, zakaj obstaja v avtu bremza, ročna, šalthebl, in nenazadnje tudi ključ za start/stop. Pa ne mi rečt, da so vse te reči odpovedale.

Ne vem ne, zadnje čase je tudi nekaj govoric da bremza deluje kot gas... Torej namesto da bi se ustavljal, avto pospešuje, pri pritisku na stopalko za bremzanje. Tu maš elektroniko...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Gre za novinarske govorice. Za babo, ki je jokala pred komisijo, da ji je avto pospeševal, so dokazali, da je imela dva tepiha in se je zato zataknil pedal. In baba sploh ni zavirala, čeprav je pričala pred komisijo, da je zavirala, da je dala v rikverc, zategnila zasilno zavoro. Pregled njenega vozila pa ni pokazal nič od tega. Ravno obratno, avto je brezprekorno delujoč in cel, samo baba je bila neumna in je zapaničarila. Potem pa šla jokat pred novinarje in komisijo po nasvetu odvetnikov, ki si obetajo dobro odškodnino.

Amerika pač.

Ogo

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
dve vprašanji

1.Kaj naredi Evropejec ko se mu zatakne pedalka za plin?????

stopi na zavoro in varno ustavi vozilo.

2. Kaj napravi Američan ko se mu zatakne pedalka za plin?????

zavije s ceste in se zaleti v prvo drevo nato pa najame odvetnika, seveda če preživi.

LP

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še malce zajebancije na Toyotin račun:

hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Sem pa v zadnjih dneh mimogrede sprobal 3 različne tojote (pa še 2 druga avta, da ne matram sam ene znamke). Z desno gas do konca, z levo bremza do konca. V vseh primerih se je avto ustavljal s takim pojemkom, da so gume cvilile ...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma itak. Tele pobegle Toyote so itak ameriški fenomen. In nihče ne najde pametnega razloga. Zato, ker ga preprosto ni.
Zavore preprosto primejo, samo pritisnit jih je treba.
Pa po možnosti ne met cegu pod pedalom žlajfa.
hysterical-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem pa v zadnjih dneh mimogrede sprobal 3 različne tojote (pa še 2 druga avta, da ne matram sam ene znamke). Z desno gas do konca, z levo bremza do konca. V vseh primerih se je avto ustavljal s takim pojemkom, da so gume cvilile ...

pri približno kolk km/h je blo to?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Recimo takole: če bi bil paranoih in se bal, da policaji tule berejo, niti slučajno ne bi napisal ...
Ampak ker sem to počel v Nemčiji
grims-1.gif
pa lahko: vsakič sem začel nekje okoli 150 do 160. Vsakič so gume škripale do ustavitve. Edino pri ročnih menjalnikih sem pri ene 30 na uro v ler porinil, da ne crkne motor (pri avtomatihih pa ne, ker tega problema ni). Ampak je bil takrat pojemek še tako močan, da bi bilo čisto vseeno, če bi pustil v prestavi, bi pač motor crknil.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Kolk konjev pa so imeli avti, ker glavni argument zakaj se ni dalo ustavit tistega Lexusa v katerem so umril 4 ljudje, je da je imel okrog 300 konjev in je bremze v nekaj minutah pregrelo da so se stopile/razapdale.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Kakih minutah? Avto se ustavi v par sekundah!
In konji nimajo veze, zavore so ponavadi vsaj 4x zmogljivejše od motorja. Če bi izklopil ABS ga ni avta, pri katerem se z zavorami ne bi dalo blokirat koles in s tem ustavit motorja, vključno z dirkalnimi stroji. Konji tu nimajo nobene zveze (jih je pa bilo nekaj čez 200 v najmočnejšem primeru + avtomatik, ker ni bilo ničesar močnejšega pri roki).