Toyota - vpoklic 8 mio avtov worldwide

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
toyota_floormat_recall_2.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
MIslim da se ne zatika v tepih ampak se na splošno lahko zatakne.

In ne glede na znamko (ja tudi velecenjeni Toyoti se naredijo taki kiksi) se tako 'malenkost' mora popravit...ker če ti v pepelniku ne dela vžigalnik se lahko 'pomede' da se ti pa na avtu gas zatekne pa mislim da ne.

(moram preverit kater letnik ima moja mat Yarisko...da ne bo ravno njenega bolida užgalo dol s ceste pri 60 km/h
hysterical-1.gif
).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Tam se vidi, da ima tisti gumbek v tepihu. Gumbek, ko ga obrnem, drži tepih vedno na enem mestu, zakaj je tista vezica sploh tam?

Ker če pritrdiš tako (torej tovarniško), se je zatikalo. zat so z vezicami tepih zategnili malo bolj nazaj, dokler niso naštancali novih tepihov s pravilno pozicionirano luknjo ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
kruto samo ni mi jasno zakaj folk nič ne naredi kljub odpovedi zavor...120-125 milj na uro!? WTF...pelje 180 do 200 km/h...pri tej hitrosti že če samo gas pustiš pada hitrost, potem je tu še menjalnik...pač nažigaš niže...ne vem no..če je imel čas klicat po telefonu bi se lahko tudi ukvarjal z nižanjem hitrosti.

(sumim pa, da avto več nima stare dobre in preverjene, ročne na zajlo).

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
lexus in toyota nimajo v elektroniki prekinitve za gas ob pritisnjeni bremzi

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Ma to je bulšit. Dal bi avtomatski menjalnik v nevtralno brzino. Ročnega pa sklopko in iz brzine ročno.

To me spominja na modela iz 6 feet under, ki ga spešta lastni avto, ker mu cajteng takoj ob vstopu v avto pade iz rok in ga zgazi lasten avto, ker ga je že dal v brzino, on pa pri odprtih vratih pobira cajteng in pade ven.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Amreičani znajo biti umetniki pri vožnji.(spomnite se tiste ki je v evropi najela C5 in vozila v prvi prestavi tako dolgo da je zgorelo tam spredaj vse skupaj)
Se strinjam
Predvidevam da je avtomtik, tudi njega lahko vržeš v ler, potem pa samo po ročni, mašina naj se pa dere če se že hoče (če noče niti odvzem ključa iz ključavnice palit)

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Po ročni ali nožni in po navadnih žlajfih - če se je kao strgalo gas pedalu. Jaz sem izredno skeptičen pri tem videu, oz. audio posnetku.

Se mi zdi, da sedaj Ameri le razpihujejo ogenj proti Toyoti in vsak drek povzdigujejo v medijski linč te firme.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
tole pa ne razumem kaj si mislil povedat
sprasujem se.gif

Tud jst ne razumem, ne more ti odpovedat pedal za gas (oz. se zataknit) in da potem ne moreš zavirat. Zaviranje je še pri vseh avtih rešeno "ročno" oz. povsod gre za direkten mehanski sklop - četudi odpove hidravlika itd. bo zaviranje še vedno mogoče.

Po drugi strani pritisk na zavoro pri večini sodobnih avtov odklopi gas - četudi imaš nogo na obeh pedalih bo v pogonu samo zavora!

Teli ameri so itak fenoem zase, verjetno je imel nastavljen tempomat pa ko ga je dal na 50 mph je avto še kar pospeševal - zavora itak ne vedo da je tam (jasno zato kupiš lexusa da vozi namesto tebe, tempomat na radar in gremo).