Toyota Verso

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Oče ima namen kupit novega enoprostorca. Glede na to da je bil do sedaj zelo zadovoljen z njegovo staro Corollo verso je novi Verso prva izbira. Kupuje se bencinar. Ima kdo kakšne izkušnje z avtom? Kako se pelje? Problem je ker nikjer nimajo testnega avtomobila z bencinskim motorjem in ga tudi ne moremo probat. Je za tak avto dovolj 1.6 motor? Mogoče kakšen predlog h kateri konkurenci pogledat? Mora pa bit avto zanesljiv saj bo dolgo pri hiši..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
En trik glede iskanja testnega je avto.net - daš iskanje testnih vozil in ugotoviš kdo ima kaj. Veliko salonov da testne takoj med oglase za morebitne kupce.

Edit: Za dolgo pri hiši priporočam še Hondo Jazz.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Primerjaj velikost versota vs Jazz...

Sicer nisem up to date vec glede jotinih motorjev...oz konjenice...1.6 (n/a) v "enoprostorca"???

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Primerjaj velikost versota vs Jazz...

Sicer nisem up to date vec glede jotinih motorjev...oz konjenice...1.6 (n/a) v "enoprostorca"???

Dela se cca. 12k km letno in to večinoma po mestu. Potem pa nekje 5x na leto kam dlje(morje itd.)...
Drugače pa ima 1.6 132konjev.

Honda Jazz je precej manjši avto...

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Potem bo 1.6 cist zadost...

Prej kot Jazz bi bla zamenjava mazda5

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Oče ima namen kupit novega enoprostorca. Glede na to da je bil do sedaj zelo zadovoljen z njegovo staro Corollo verso je novi Verso prva izbira. Kupuje se bencinar. Ima kdo kakšne izkušnje z avtom? Kako se pelje? Problem je ker nikjer nimajo testnega avtomobila z bencinskim motorjem in ga tudi ne moremo probat. Je za tak avto dovolj 1.6 motor? Mogoče kakšen predlog h kateri konkurenci pogledat? Mora pa bit avto zanesljiv saj bo dolgo pri hiši..

Mam 1.8.
1,6 zna biti nadležno premalo. Saj se verjetno premakne, če ga tepeš, ampak še 1,8 ima izven mesta premalo navora, da bi lahko lenaril pri prestavljanju. Na AC pa v 6. recimo med 100 in 130 tako počasi nabira hitrost, da je že malo smešno. Kako je pri 1.6, si raje ne predstavljam.
Se pa 1.8 odlično pelje po mestu, sploh v primerjavi z dizlom. Mirno vleče od kakih 900 obratov naprej
Moj (vozi ga žena) ima pri 90% mestne uporabe porabo tam okoli 8,5, kar je čisto OK ...
Pa ogreje se hitro.

Grem pa čez slabe 3 tedne peljat novi 1.6 dizel (BMWjev). Tisto zna bit idealno, razen seveda za tiste, ki se vozijo samo na kratke razdalje po mestu ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
ja za umirjeno vožnjo, rad bi videl krivulje momenta in navora do 3 jurje.
Če misliš voziti v območju največjega navora, potem bo poraba 2x višja od tovarniške.

Sicer pa za starega ata bo tudi to dovolj, se strinjam, razen če je nek alter dinamik. Jaz skoraj s pol manj konji uspešno srečujem radarje....

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Pa res... 1.6 D4D bo od bimmerja
smile-1.gif

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:

Mam 1.8.
1,6 zna biti nadležno premalo. Saj se verjetno premakne, če ga tepeš, ampak še 1,8 ima izven mesta premalo navora, da bi lahko lenaril pri prestavljanju. Na AC pa v 6. recimo med 100 in 130 tako počasi nabira hitrost, da je že malo smešno. Kako je pri 1.6, si raje ne predstavljam.
Se pa 1.8 odlično pelje po mestu, sploh v primerjavi z dizlom. Mirno vleče od kakih 900 obratov naprej
Moj (vozi ga žena) ima pri 90% mestne uporabe porabo tam okoli 8,5, kar je čisto OK ...
Pa ogreje se hitro.

Grem pa čez slabe 3 tedne peljat novi 1.6 dizel (BMWjev). Tisto zna bit idealno, razen seveda za tiste, ki se vozijo samo na kratke razdalje po mestu ...

Potem je verjetno 1.8 motor bolj primeren. Razlike v ceni je itak samo 500€ tako, da se mi zdi smiselno. Kaksna je pa poraba na relacijo? Recimo tam okrog 130km/h po AC? Sam pa gledal tudi novi 1.6D4D ampak se nam verjetno ne izplača, ker se dela premalo kilometrov. Odvisno koliko bo dražji.
Kaj pa konkurenca? Nekdo je omenil Mazdo5 ampak se mi zdi da je ze kar v letih..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Pri dizlu znajo biti še večji nepredvideni stroški kasneje pri servisiranju. Poleg tega za kratke razdalje res ne bi kupoval dizla.
Kakšna pa bo razlika med bencinom in dizlom v evrih?
Polžek pod havbo se mi zdi res praktičen (navor v nizkih obratih, tudi bistveno večji) problem je samo servisiranje (včasih) tega polža in njegove okolice.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
Pri hiši bo letos 5 let. 1.8 bencinar. Poraba je od 6 naprej max je bila 8, res katke ture do 1,5km. Na morje in nazaj je bila 7,2 litra, jaz z prius + pa sem imel 5,3.
Avto vozi žena.

Plusi: udobeno vmetenje napram Touranu, kot je napisal SJTV, res nestresna vožnja v 5 prestavi od 50 naprej si čisto brez težav s sledenjem prometa. 6 je samo za AC. Učinkovito gretje in hlajenje.
Minusi: glasno podvozje čez luknje, piš vetra pri malem okencu, kjer je ogledalo, sem sam zatesnil. Končna izdelava in detalji so jim španska vas.

Okvare: pri 40kkm in 14 dni po izteku garancije je crknila vodna pumpa, pri dizlih jih menjajo tudi po izteku garancije, pri bencinarju pa ni bilo tako. Ko sem poiskal VIP so uredili s 100% kulanco.
Pri 45kkm je pa dobesedno zružil ročni menjalnik. Neki štift je ven padel. Ker sem postal Mad Max sem dobil 50% kulance.

Zdaj ima 75kkm, menjalnik se še vedno zatika in to samo v 2-go prestavo. Ostalo je OK.

Še enkrat več se je pokazalo, da se ne kupuje avtov prve serije, amapak FL kot kupuje tvoj oče. Vsi moji minusi so baje sedaj odpravljeni, kako je z mehaniko pa ne vem, upam da tudi.
Zdaj je tudi 5 let garancije oz 160kkm, tako, da z nakupum nima kaj zgrešit.

Če se pa stegne do Priusa+ pa je itak zmagal.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Uuu hvala za izčrpen odgovor. Ti minusi naj bi bili res zdaj odpravljeni. Sem mel tud obcutek, ko sem se vsedel vanj, da je bolje izdelan. Drugace je pa 20k€ nekak maximum tako da Prius+ na žalost ne pride v poštev. Do sedaj je imel oče Corollo verso letnik 2002. Ni bilo razen enega senzorja nobenih problemov. So pa bili te avtomobili izdelani še na japonskem in naj bi bili tudi malo kvalitetnejši..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:

Mam 1.8.
Pa ogreje se hitro.

Potem je verjetno 1.8 motor bolj primeren. Razlike v ceni je itak samo 500€ tako, da se mi zdi smiselno. Kaksna je pa poraba na relacijo? Recimo tam okrog 130km/h po AC? Sam pa gledal tudi novi 1.6D4D ampak se nam verjetno ne izplača, ker se dela premalo kilometrov. Odvisno koliko bo dražji.
Kaj pa konkurenca? Nekdo je omenil Mazdo5 ampak se mi zdi da je ze kar v letih..

Na relacijo ti čisto točno ne znam povedat, ker žena te stvari bolj redko resetira, ampak na oko (glede na to, za koliko tanka) je recimo na cca 2/3 AC (z omejitvijo deloma 130 in deloma 100) 1/3 mestne tam okoli 7 ...
Pa poglej še Grand C-Max, pa tudi novi Picasso.

Aja, Corolle Verso (tiosta zadnja, 3. generacija, ki se je od 2004 tudi odlično prodajala v Evropi) delali v Turčiji. Verso delajo v isti tovarni.