Toyota Verso 2009-2013

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

Glede statistike, pa vemo, kje je Toyota in kje so ostali zgoraj omenjeni.

hm...glede na okvare(sicer nič pretresljivega), ki si jih naštel, je tud verso nekje v rangu zgornjih , pa statistike gor al pa dol
evil.gif

Ostali omenjeni so predvsem dizelaši, bencinske verzije (sploh Ford in Renault) pa se brez najmanjših problemov kosajo s Toyoto.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

hm...glede na okvare(sicer nič pretresljivega), ki si jih naštel, je tud verso nekje v rangu zgornjih , pa statistike gor al pa dol
evil.gif

Lej ni isto....ja toyota tu kar pred konkurenco...

Nisem se dozivel da bi VAG menjal motor na svoje stroske ce bi pil olje...niti renault...pa se kjer...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
no jaz poznam probleme s pitjem olja in borbe lastnice preden so pri lexusu menjali slavni 2.2 dizelski motor

poleg vseh ostalih težav in neprimernega vedenja lexusovega in toyotinih servisov

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

evil.gif

Lej ni isto....ja toyota tu kar pred konkurenco...

Nisem se dozivel da bi VAG menjal motor na svoje stroske ce bi pil olje...niti renault...pa se kjer...

pri 40 000 ....1l/1000 .......a se tud VAGu to dogaja?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vag ima porabo liter na jurja za normalno in ne posega v motor. Je napisano v navodilih (vsaj nekoc bilo)

to imajo verjetno vsi zapisano,...drugo vprašanje je kakšnemu procentu se to dejansko zgodi(npr.:zaradi napake materiala,..),.....Toyota je imela s tem kar dosti(nadpovprečno) težav(1,6-1,8 bencinski motorji ....tam okoli 2000 -2004....no, je pa tudi res, da so vse zastonj popravili(menjali polmotor) tudi izven garancije(pogoji: do 7let, do 170kkm, redni servisi)
Kameleon bi vedel več povedat , ...
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Povedal si že vse ti...dodal bi še 2.2 D4D in določeni 1.4 D4D
smile-1.gif

Me pa čudi ko nekateri trdijo da so imeli težave z menjavo motorjev, ker tu če se je šlo za zgoraj omenjene motorje z (pri)ZNANO napako res noben ni kompliciral okol menjave....etak je Toyota častila menjavo......očitno nekaj z rednimi servisi ni štimalo....
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
pri 40 000 ....1l/1000 .......a se tud VAGu to dogaja?

Ne vem če tako hudo kot takrat Toyoti......sem pa že od parih lastnikov 1.6 TDi slišal pripombe da rad pije olje...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Citat:
Povedal si že vse ti...dodal bi še 2.2 D4D in določeni 1.4 D4D
smile-1.gif

Me pa čudi ko nekateri trdijo da so imeli težave z menjavo motorjev, ker tu če se je šlo za zgoraj omenjene motorje z (pri)ZNANO napako res noben ni kompliciral okol menjave....etak je Toyota častila menjavo......očitno nekaj z rednimi servisi ni štimalo....
smile-1.gif

No, na to sem prej namigoval , tudi Toyote se kvarijo, in to bolj kot so nekateri pripravljeni priznati.
Kar pa se tiče poprodajnih storitev,servisov,garancij,kulanc pa tudi znajo manj kmplicirat kot drugi in se zadeve dostikrat izidejo brez plačila....seveda pod določenimi pogoji in da je krivda na njihovi strani.Osebno bi jim za te zadeve dal zelo visoko oceno,za kvaliteto avtov pa malo nižjo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
smile-1.gif

Bolje da ne veš kako zelo je vse štimalo z rednimi servisi in kakšni problemi in borbe so bili, preden so končno zamenjali motor. Z menjalnikom so imeli še večje probleme, ker bizgeci niso vedeli kako pod garancijo zamenjat, ker je bila uradna garancija mimo. Od novega namreč menjalnik ni delal normalno, pri toyoti/lexusu pa so trdili, da povsem normalno dela. Potem ko je lastnici do konca dopizdlo je avto pregledala neodvisna komisija in ugotovili so seveda, da je menjalnik fuč.

Glede na grozljivko, ki se je tam dogajala in kvaliteto vozila pod vsakim nivojem jaz toyote ne pipnem s 3 metrsko palco. Veliko pove, da jim je ženska zabrusila naj se grejo odnosa do strank učit k renoju haha

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
pred lexusom je imela pač laguno

in se ne spomnim, da bi se kak mehanik na renojevem servisu upal obtožit stranko, da sama jemlje ven olje, da bo dobila nov motor

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ce si ljubljancan se sigurno spomnis enga modela z renault avantimom okol leta 2008....ko je delal tankovske dimne zavese po Lj
smile-1.gif

No njega so po 3-4 (ne vem natancno) menjavi turbine zacel na Renault servisu prepricvat da ne zna peljat avta...da ga tisci mrzlega...itd

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Sem bil danes v salonu Toyote v BTC-ju in sem bil kar malce razočaran, da me ni noben vzel resno. Sem pa videl, da imajo kar nekaj rabljenih versojev, pa kakor sem opazil so uvožene iz francije (po tablicah sodeč).

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ma teli v BTCju so polovičarji... so mi že tudi pumpali rezervno gumo na servisu.

Finta je, da rezerve sploh nimam...
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Absolutno. Strikno na na Vič vozit v Lj. Moj je bil v BTC samo enkrat (jebiga, kleprije, ker nekdo ni našel bremze pred semaforjem), pa je bila nadkatastrofalna izkušnja. Zadostna, da ne bi nikoli več Toyote kupil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Zanimivo, moj fotr pa zdaj že drugo toyoto redno servisira tam in je povsem zadovoljen. Res pa je, da mu bolj kot ne ves čas prav vse ureja en tip tam in se mogoče un toliko bolj potrudi, kaj pa vem. Je pa imel eno izkušnjo z Vičem in je bilo porazno, sem bil tudi sam zraven in če bi bil veren, bi se pomoje kar pokrižal
crazy1.gif
Očitno je spet tist določen človeški faktor v igri, ki lahko dobro stvar spremeni v slabo in obratno.