Ok, danes sem imel dve uri na voljo 1.8 hatchbacka. S sport opremo zgleda super s temi platišči, v rdeči barvi in črno streho. Ampak mi videz ni vreden razlike v ceni, zato je luna oprema zame popolnoma primerna.
No, v teh dveh urah sem prevozil relacijo, ki jo drugače delam vsak dan s sedanjim 2.0 150hp turbodizlom (6,8 - 7 l povprečna). Sem pričakoval, da bo 1.8 bolj podhranjen in slaboten vendar sem bil z videnim in občutenim zadovoljen. Obrate se tudi da kar lepo kontrolirati s pedalom za plin in ob rahlem odvzemu konkretno padejo, avto pa nadaljuje z isto hitrostjo. Povprečna poraba na tej moji relaciji je bila 5.4 l/100 km, od tega 50% avtoceste, 35% regionalk in 15% mestne vožnje. Po omejitvah brez pretirane pozornosti na varčno vožnjo, vozil sem ga kot diesla. Verjetno bi se dalo to številko z malo pameti v desni nogi še malce znižati.
Najbolj me je prepričala umirjenost vožnje (za prepihat glavo imam roadsterja in je tako lahko daily nekaj čist kultiviranega) in dobra zvočna zatesnitev potniškega prostora. Infotainment sux, vendar se vsaj nakazuje neka možnost kasnejše nadgradnje. Asistenčni sistemi delujejo dobro, najbolj me je presenetilo kako dolgo pusti lane assist roke odmaknjene od volana. Materiali v notranjosti niso vrhunski, niso pa tudi porazni. Sedeži so udobni, prostora za voznika je dovolj tudi za malce bolj "elegantno rejene" voznike
. Je pa res, da za mano ob moji nastavitvi sedeža nebi mogel nihče sedeti ampak meni to ni ovira.
All in all, mislim, da sem našel naslednika trenutnega turbodizla.