Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Nisem dobro prebral tvojega vprašanja, se posipam s pepelom. Sem bil preveč fiksiran na samo nameščanje programske opreme (+ rootanje in jailbrakeanje).:zardelalter:

In je Toporisic vnesel še nov moment, ki je po mojem tudi povsem na mestu.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
To bi znalo biti druga zadeva, ja...

To govorim za primer, da je nadgradnja uspela in se na napravi kasneje pojavijo kake napake, ki niso povezane s tem - tam ne bi smelo biti izgovora za garancijo. V primeru, da nadgradnja ni uspela, je pa res vprašanje, kako naprej. Zdaj se že pojavljajo prva navodila za servise, dobili bodo 3 ključke različnih barv :valjamse: in šolanje v stilu "najprej vtakni rumenega, potem rdečega...". V primeru ponesrečene nadgradnje z necertificiranih ključkov Toyota ne bo odgovarjala, potrebna bo zamenjava enote.

Kar se ugibanj o beta verziji tiče, pa tudi mislim, da niso osnovana, ker na koncu iz MM17 dobiš enako različico MM19, kot je v avtih, ki se trenutno prodajajo. In tudi posodobitve zanjo delajo normalno. Zadeve so bile pripravljene že davno (sodeč po datumih datotek že lani), saj je zadnja posodobitev na verzijo 1075 (ki ni del nadgradnje - tam dobiš verzijo 1023) iz marca letos.

Možno pa je, da sama procedura oz. instalacijska skripta (še?) ni popolnoma dodelana. Na tujih forumih je kar nekaj uporabnikov, ki so obtičali nekje na polovici nadgradnje - vsi s podobnimi simptomi in z enako verzijo softvera, ki ne ustreza njihovi enoti. Kolikor sem bral, imajo vsi kupljeno navigacijo (ali pa jo je avto imel tovarniško vgrajeno, pa jo je prodajalec odstranil pred prodajo, ker je kupec ni želel). V glavnem, ni še čisto jasna slika, kaj vse je šlo narobe. Instalacijske skripte se žal ne da popravljati v lastni režiji, tudi če bi vedel, kaj želiš, ker je digitalno podpisana s certifikatom in po spremembi ne deluje več.

Toporisic

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Včeraj sem malo vprašal na servis in so rekli, da imajo na toyoti vse info, tudi za "data leak" in pisanje po forumih ter da dobijo uradno na servise predvidoma v roku enega meseca. Cene mi še niso želeli povedati, bo pa dražje za avte z navigacijo.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Sicer jaz namenoma nisem hotel navigacije, ker sem od ostalih proizvajalcev vedno bil popolnoma razočaran nad njo ne glede na znamko vozila, povsod pa je draga za doplačilo. Garmin jih je takrat krepko šišal, potem pa še mobilni telefoni.

Ampak da ne bi delal krivice Toyoti, kako dobra pa je njihova navigacija v avtih?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sicer jaz namenoma nisem hotel navigacije, ker sem od ostalih proizvajalcev vedno bil popolnoma razočaran nad njo ne glede na znamko vozila, povsod pa je draga za doplačilo. Garmin jih je takrat krepko šišal, potem pa še mobilni telefoni.

Ampak da ne bi delal krivice Toyoti, kako dobra pa je njihova navigacija v avtih?

Baje slaba. Pa še mapo ti obrača na sever ne pa v smer vožnje.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
To se da nastavit, imaš tri poglede:
- vedno sever
- obračanje mape v smeri vožnje
- 3D pogled

Prva dva sta na voljo ko nimaš izbranega cilja, zadnji je pa privzet ko imaš izbran cilj (lahko ga tudi zamenjaš).

Default zoom ko nikamor ne navigiraš je pa preveč out, ampak to lahko popraviš in tako ostane.

To sem opazil ko sem se peljal ene pol urce z avtom, tako da me ne držat za besdo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Boljša od BMW in Audi. In to zadnjih modelov. Audi ima Avstrijsko/Slovensko mejo 6 kilometrov v Sloveniji (mogoče še jih bilo izguba zemlje po WW2)

Bmw pa vozi po cestah, da te kap, pa ima istega izdajatelja zemljevidov.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113

Navigira dobro, samo mapa pač ni up to date. Pa iskanje zadetkov ga jebe, če napišeš preveč splošno. V kolikor iščeš po naslovu vse štima, tudi navigira zelo dobro, odličen prikaz tudi na head up display...
Recimo kar se tiče navigacije (če primerjam spet z renaultom, ker imam lih novega cliota doma z android auto in vgrajeno tovarniško navi), je renaultova bistveno boljša kar se tiče iskanja zadetkov, ker takoj potegne še not info iz android auto oz. googla. Samo navigiranje do cilja pa je slabše kot pri Toyoti.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
To se da nastavit, imaš tri poglede:
- vedno sever
- obračanje mape v smeri vožnje
- 3D pogled

Prva dva sta na voljo ko nimaš izbranega cilja, zadnji je pa privzet ko imaš izbran cilj (lahko ga tudi zamenjaš).

Default zoom ko nikamor ne navigiraš je pa preveč out, ampak to lahko popraviš in tako ostane.

To sem opazil ko sem se peljal ene pol urce z avtom, tako da me ne držat za besdo.
Lahko obračaš prikaz na zemljevidu, vendar le ko imaš čez cel ekran odprto navigacijo. Če si pa na "home screen", kjer je navigacija na desni, pa ti vedno kaže na sever. Ta je res malo debilna, ni pa zdaj to nek velik problem - no, vsaj meni ne.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Lahko obračaš prikaz na zemljevidu, vendar le ko imaš čez cel ekran odprto navigacijo. Če si pa na "home screen", kjer je navigacija na desni, pa ti vedno kaže na sever. Ta je res malo debilna, ni pa zdaj to nek velik problem - no, vsaj meni ne.

Ne me zdaj držat za besedo, ampak te dni, ko sem bral precej tujih forumov (ne angleških) glede nadgradnje, sem opazil kar nekaj izjav, da je ena od posodobitev odpravila ta problem "severa". Zadeva me ni zanimala, ker nimam navigacije, tako da nisem bil pretirano pozoren. Bom pa zdaj težko to spet našel, ker uporabljam Google translate in niti ne vem, kaj točno iskati v originalu (niti v katerem jeziku je bil dotični forum :)).

Toporisic

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.428
2.383
113
Pomurje
Navigira dobro, samo mapa pač ni up to date. Pa iskanje zadetkov ga jebe, če napišeš preveč splošno. V kolikor iščeš po naslovu vse štima, tudi navigira zelo dobro, odličen prikaz tudi na head up display...
Recimo kar se tiče navigacije (če primerjam spet z renaultom, ker imam lih novega cliota doma z android auto in vgrajeno tovarniško navi), je renaultova bistveno boljša kar se tiče iskanja zadetkov, ker takoj potegne še not info iz android auto oz. googla. Samo navigiranje do cilja pa je slabše kot pri Toyoti.
Zakaj ne iščeš prek Googla oz. on-line search?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Se mi zdi, da je tudi na home screen ostalo tako kot sem nastavil. Šlo je pa za novejši model kot tvoj, ker ima že AA serijsko (kupljen februarja letos).

• Všeč mi je
Reactions: Generik

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Ne me zdaj držat za besedo, ampak te dni, ko sem bral precej tujih forumov (ne angleških) glede nadgradnje, sem opazil kar nekaj izjav, da je ena od posodobitev odpravila ta problem "severa". Zadeva me ni zanimala, ker nimam navigacije, tako da nisem bil pretirano pozoren. Bom pa zdaj težko to spet našel, ker uporabljam Google translate in niti ne vem, kaj točno iskati v originalu (niti v katerem jeziku je bil dotični forum :)).

Toporisic
Res je, to je bilo popravljeno s posodobitvijo nekje v začetku leta.