To bi znalo biti druga zadeva, ja...
Sicer jaz namenoma nisem hotel navigacije, ker sem od ostalih proizvajalcev vedno bil popolnoma razočaran nad njo ne glede na znamko vozila, povsod pa je draga za doplačilo. Garmin jih je takrat krepko šišal, potem pa še mobilni telefoni.
Ampak da ne bi delal krivice Toyoti, kako dobra pa je njihova navigacija v avtih?
Navigira dobro, samo mapa pač ni up to date. Pa iskanje zadetkov ga jebe, če napišeš preveč splošno. V kolikor iščeš po naslovu vse štima, tudi navigira zelo dobro, odličen prikaz tudi na head up display...Sicer jaz namenoma nisem hotel navigacije, ker sem od ostalih proizvajalcev vedno bil popolnoma razočaran nad njo ne glede na znamko vozila, povsod pa je draga za doplačilo. Garmin jih je takrat krepko šišal, potem pa še mobilni telefoni.
Ampak da ne bi delal krivice Toyoti, kako dobra pa je njihova navigacija v avtih?
Lahko obračaš prikaz na zemljevidu, vendar le ko imaš čez cel ekran odprto navigacijo. Če si pa na "home screen", kjer je navigacija na desni, pa ti vedno kaže na sever. Ta je res malo debilna, ni pa zdaj to nek velik problem - no, vsaj meni ne.To se da nastavit, imaš tri poglede:
- vedno sever
- obračanje mape v smeri vožnje
- 3D pogled
Prva dva sta na voljo ko nimaš izbranega cilja, zadnji je pa privzet ko imaš izbran cilj (lahko ga tudi zamenjaš).
Default zoom ko nikamor ne navigiraš je pa preveč out, ampak to lahko popraviš in tako ostane.
To sem opazil ko sem se peljal ene pol urce z avtom, tako da me ne držat za besdo.
Lahko obračaš prikaz na zemljevidu, vendar le ko imaš čez cel ekran odprto navigacijo. Če si pa na "home screen", kjer je navigacija na desni, pa ti vedno kaže na sever. Ta je res malo debilna, ni pa zdaj to nek velik problem - no, vsaj meni ne.
Zakaj ne iščeš prek Googla oz. on-line search?Navigira dobro, samo mapa pač ni up to date. Pa iskanje zadetkov ga jebe, če napišeš preveč splošno. V kolikor iščeš po naslovu vse štima, tudi navigira zelo dobro, odličen prikaz tudi na head up display...
Recimo kar se tiče navigacije (če primerjam spet z renaultom, ker imam lih novega cliota doma z android auto in vgrajeno tovarniško navi), je renaultova bistveno boljša kar se tiče iskanja zadetkov, ker takoj potegne še not info iz android auto oz. googla. Samo navigiranje do cilja pa je slabše kot pri Toyoti.
Ker nič ne najde ali pa traja absolutno predolgo - tudi par min... se pa renault tukaj odlično obnese.Zakaj ne iščeš prek Googla oz. on-line search?
Se mi zdi, da je tudi na home screen ostalo tako kot sem nastavil. Šlo je pa za novejši model kot tvoj, ker ima že AA serijsko (kupljen februarja letos).Lahko obračaš prikaz na zemljevidu, vendar le ko imaš čez cel ekran odprto navigacijo. Če si pa na "home screen", kjer je navigacija na desni, pa ti vedno kaže na sever. Ta je res malo debilna, ni pa zdaj to nek velik problem - no, vsaj meni ne.
Bom videl kako bo po posodobitvi na AA - ACSe mi zdi, da je tudi na home screen ostalo tako kot sem nastavil. Šlo je pa za novejši model kot tvoj, ker ima že AA serijsko (kupljen februarja letos).
Res je, to je bilo popravljeno s posodobitvijo nekje v začetku leta.Ne me zdaj držat za besedo, ampak te dni, ko sem bral precej tujih forumov (ne angleških) glede nadgradnje, sem opazil kar nekaj izjav, da je ena od posodobitev odpravila ta problem "severa". Zadeva me ni zanimala, ker nimam navigacije, tako da nisem bil pretirano pozoren. Bom pa zdaj težko to spet našel, ker uporabljam Google translate in niti ne vem, kaj točno iskati v originalu (niti v katerem jeziku je bil dotični forum ).
Toporisic
Čisto po slovensko pardon, balkansko......narediš se francoza, da je crknil sam do sebe?
kot da so sposobni pogruntat kaj je šlo narobe...
Baje je tudi Elvis še vedno živ !?Baje slaba. Pa še mapo ti obrača na sever ne pa v smer vožnje.
Zanimivo. Meni na Lexusu prek PAN protokola, avto letnik 2016 v par sekundah vrže rezultate.Ker nič ne najde ali pa traja absolutno predolgo - tudi par min... se pa renault tukaj odlično obnese.
Ne vem, jaz se izključno mobile hot spot povežem na avto, kabla za telefon v corolli ne rabim. Morda je v tem problem...Zanimivo. Meni na Lexusu prek PAN protokola, avto letnik 2016 v par sekundah vrže rezultate.
Tudi Prius+ letnik 2013 prek DUN protokola takoj vrže rezultate.