Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.140
741
113
EU
Imam Apple CarPlay in razen če ne znam kaj pravilno odkljukat, glasnosti telefonskih aplikacij prek CarPlaya ne znam drugače uravnavati kot na telefonu. Gumbi za uravnavanje glasnosti za enoto avtomobila (na volanu in vrtljiv gumb na radiu) nimata nobenega učnika na zvok aplikacije prek CarPlaya, le na to kar oddaja multimedijska naprava vozila (torej radio&co). :oops1: Skratka vsaj videti je, da je delovanje striktno ločeno.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Ja, nekaj so zajebali tu z glasnostjo, klic se tudi oglasi enako glasno kot muzika, kar je lahko kr strašljivo. Saj bo kakšen update verjetno, leta 2022, če sodimo po dinamiki tega zadnjega update-a :)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ali ste si pa vi to kaksno beta verzijo nalozili pa bo na servisih se malo posodobljena verzija... will see...

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
Kako si zadovoljen z ozvočenjem? Tole je brez subwooferja, ne?
Subwooferja ni. Sistem je ok (takšen bi moral biti že v serijski izvedbi). Avto vozi žena in nima pripomb. Jaz pa ozvočenja še nisem uspel "naterat" s kakšnimi Rammsteini in nimam še prave informacije glede zmogljivosti, je pa serijski sistem kokretno slab. Pred nakupom sem poslušal obe verziji in glede na slišano osnovno verzijo nisem potreboval časa za razmislek o smiselnosti doplačila.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Subwooferja ni. Sistem je ok (takšen bi moral biti že v serijski izvedbi). Avto vozi žena in nima pripomb. Jaz pa ozvočenja še nisem uspel "naterat" s kakšnimi Rammsteini in nimam še prave informacije glede zmogljivosti, je pa serijski sistem kokretno slab. Pred nakupom sem poslušal obe verziji in glede na slišano osnovno verzijo nisem potreboval časa za razmislek o smiselnosti doplačila.
Se strinjam z napisanim. Rammsteini spilajo OK. To je pa to. :)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

Glede na to kok slab je zvočni sistem v moji Corolli Verso ti čisto verjamem. A če ti avtoakustika zamenja zvočnike itd, izgubiš garancijo?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
V tejle temi malo nazaj prelistaj, vincent je najprej menjal zvočnike, nato še celotno glavno enoto. BigPoppa je nekaj strani nazaj menjal zvočnike in dodal zvočno izolacijo v vrata.

Zakaj bi šla garancija? Dokler ne crkne nič povezano z infotainmanetom sploh nihče ne bo opazil.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Betrifft Corolla UND RAV4

Die MM19 Software ist für ALLE Corolla und RAV4 mit MM17 verfügbar

Das Update erhält die exakt gleichen Funktionen wie das MM19. Also z.B.: Apple CarPlay und Android Auto, Kartenaktualisierung über eine Internetverbindung, sowie Verbesserungen an der Systembedienung

Die Schritte des Updatevorgangs hängen von der jeweiligen Hardware ab!

Beim RAV4 mit Toyota Touch ohne Navigationssystem (T1) und Toyota Touch mit Navigationssystem im Hafen verbaut (T1.5) bis einschließlich September 2019 Produktion, muss zusätzlich das Mikrofon getauscht werden (86730-42080).

Das Software-Upgrade erfolgt per Übertragung via USB-Stick. Es sind ausschließlich die von TME geprüften USB-Sticks zu verwenden!

Für das Upgrade werden bis zu drei USB-Sticks benötigt, die in der richtigen Reihenfolge verwendet werden müssen.

Die persönlichen Kundendaten werden bei der Installation gelöscht. Der Kunde kann diese vorher sichern.

Werden andere USB-Sticks, als die geprüften verwendet und das Gerät dabei beschädigt, erlischt jeglicher Garantieanspruch!

Die Software ist für den Handel kostenlos! Der Aufwand für die Installation, sowie für das Eintragen in das Garantiesystem beträgt zwischen 0,5 und 2,5 Stunden. Der Kunde wird lediglich den Arbeitslohn zahlen müssen. Toyota wird eine UVP von 199 € für die Installation kommunizieren.

Alle Kunden mit einem betreffenden MM17 werden von Toyota angeschrieben und über das mögliche Upgrade informiert.

Ab wann geht’s los?

RAV mit Mikrofontausch: 1. Oktober in Englisch, 2-6 Wochen später in Deutsch

Corolla und übrige RAV4: 21. September in Englisch, 2-6 Wochen später in Deutsch

Auf Toyota.de: Anfang Oktober

LOL, 200 eur za to, da nek dijak na praksi usb ključ not porine :D :D

• Haha
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.140
741
113
EU
Edino kjer ti to pride prav je, če jim gre slučajno na servisu kaj narobe, ker popraviti zagotovo še ne znajo in bi morda morali zamenjati celo napravo; a vprašanje je to tudi všteto v teh 200 evrov :evil:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
200 EUR je še malo, glede na to kako lupijo pri drugih zadevah -pa ne samo avto servisi, tudi druge storitve.
Recimo servis malih gosp.aparatov ima delovno uro po 40eur, priklop enega(1) aparata 30-40eur.. pa vse kar naredi je , da vtakne cev v odtok in kabel v vtičnico... pač primer. Vse se jebeno draži :)

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.140
741
113
EU
Ja ok sam v to je všteto tud, da ti ga fizično prinesejo v tretji štuk. Tko da jim z veseljem dam teh 30-40 evrov in moja hrbtenica jim je zelo hvaležna :nazdravje:

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
LOL, 200 eur za to, da nek dijak na praksi usb ključ not porine :D :D

... medtem pa na Češkem:

Toy_CZ_FB.png

Toporisic

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Glede na to kok slab je zvočni sistem v moji Corolli Verso ti čisto verjamem. A če ti avtoakustika zamenja zvočnike itd, izgubiš garancijo?

Gre se za poseg v vozilo v garanciji. Servis se bo branil z vsemi štirimi, takoj, ko bo kaj narobe. Že samo misel, da bi se moral jeb... z njimi me odvrne od kakršnegakoli posega v ozvočenje. Ti pa sam pri sebi oceni, koliko živcev in časa imaš na voljo.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Gre se za poseg v vozilo v garanciji. Servis se bo branil z vsemi štirimi, takoj, ko bo kaj narobe. Že samo misel, da bi se moral jeb... z njimi me odvrne od kakršnegakoli posega v ozvočenje. Ti pa sam pri sebi oceni, koliko živcev in časa imaš na voljo.
Enako velja za vse, ki si nameščajo sw update sami. Če bo kar koli z enoto narobe, bo servis lepo dvignil roke, uporabnik bo pa pizdil, da je servis beden, ker noče zamenjati enote v garanciji...

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff