Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Eno malo bolj resno vprašanje za vse tiste, ki gledajo na Corollo bolj s stališča predsodkov ali pa če je komu ljubše, se bom izrazil "bolj objektivno" (čeprav... );
zdaj ko so Corolle nadgrajene in imajo še android auto ter apple car play je infotainment definitivno izboljšan, nikakor pa ne na nivoju kot bi si marsikdo želel. To je fact in to je recimo ena taka slabost.

Kaj vidite ostali še kot izrazito negativne zadeve pri tem avtu? Kaj je deal breaker?
Cena? Kakovost izdelave? Predsodki, da ni nemec? Oblika? Hibrid in CVT? Kaj? Bojazen pred neznanim, ker je hibrid?

Osebno lahko naštejem kar nekaj minusov, vendar noben ni tak, da zaradi tega ne bi kupil avta. :) :p

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Meni je z android autom zdaj za 20% boljši avto :)

Corolla mi je v tem razredu top avto in bi se verjetno tud s kakšnim wtf trenutkom, ki je posledica japonskega nerazumevanja evropskih navad (in avtomobilov na splošno) sprijaznil :)

Problem je definitivno cena, ker je efektivno treba vzet top opremo. In ker že v osnovi gledam razred večje avte je zame nobrainer in ne bi vzel corolle.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Generik

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Meni je z android autom zdaj za 20% boljši avto :)

Corolla mi je v tem razredu top avto in bi se verjetno tud s kakšnim wtf trenutkom, ki je posledica japonskega nerazumevanja evropskih navad (in avtomobilov na splošno) sprijaznil :)

Problem je definitivno cena, ker je efektivno treba vzet top opremo. In ker že v osnovi gledam razred večje avte je zame nobrainer in ne bi vzel corolle.
zelo podobno misljenje, ko sva kupovala za zeno, sva razmisljala o corolli, vendar si je zena zelela sedet visje (je bol majhna), karavan ji je bil prevelik (zensko misljenje), v HB pa je premajhen prtlaznik (vozicek plus pes). Ta nova suv corola bi bila verjetno idelna za potrebe, vendar se nama je mudil tko, dva sva vzela karoqa in sva zlo zadovoljna.

Pa se ena stvar, zelo me je zmotila zgodba o popravilu.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Meni še zdaj ni jasno zakaj ima hatchback corolla 10cm krajšo medosno razdaljo od limuzinske in karavanske izvedbe. Posledično je zadaj precej manj prostora.

Kakšna zgodba o popravilu? To misliš tista o soforumašu in toyota center lj?
To se ti lahko dogodi kjer koli - ne glede na znamko. :\

• Všeč mi je
Reactions: hermann

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
kaj mene moti.
To da ima usnjen volan (vse verzije). Usnje v avtu je zame NO GO.
Moti me da ima NiMh baterijo namesto litijev (glede vpliva na okolje).
Drugače bi bil avto resen kandidat, ampak v naslednjih petih letih še ne nameravem menjat avta (razen če se mi zgodi totalke ipd).

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Mene moti, da je sprednji spojler ravno tako nizko, da moraš res paziti, da česa ne dotakneš preveč.

Potem me moti tista plastika pri sedežih ob strani desno/levo, ker si lahko strgaš hlače zaradi ostrih robov.

Pa tudi tisti gumbi na desno ob volanu, ki jih velikokrat zadanem s kolenom. Sem vsaj že dvakrat odprl nehote prtljažnik, večkrat izklopil avtomatiko za dolge luči itd.

Drugače sem pa zelo zadovoljen z avtom.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Meni še zdaj ni jasno zakaj ima hatchback corolla 10cm krajšo medosno razdaljo od limuzinske in karavanske izvedbe. Posledično je zadaj precej manj prostora.

Kakšna zgodba o popravilu? To misliš tista o soforumašu in toyota center lj?
To se ti lahko dogodi kjer koli - ne glede na znamko. :\

No, sm dal kr neki avtomobilov drugih znamk popravlat, in so ble zadeve vedno bp zrihtane. Toyota v slo pa ima vec kot ocitno probleme z poprodajnimi storitvami ker zgodba so forumasa ni edina.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Mene moti, da je sprednji spojler ravno tako nizko, da moraš res paziti, da česa ne dotakneš preveč.

Potem me moti tista plastika pri sedežih ob strani desno/levo, ker si lahko strgaš hlače zaradi ostrih robov.

Pa tudi tisti gumbi na desno ob volanu, ki jih velikokrat zadanem s kolenom. Sem vsaj že dvakrat odprl nehote prtljažnik, večkrat izklopil avtomatiko za dolge luči itd.

Drugače sem pa zelo zadovoljen z avtom.
Kera plastika pri sedežih desno levo? Tega zdaj ne morem pogruntat o čem pišeš. Daj če se ti da, označi na neki sliki, da vidim kera plastika je to.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Jaz imam bolj plebejski model z ročnim uravnavanjem višine luči in vsake toliko časa gledam zakaj tako slabo svetijo. Seveda, ker s kolenom nekako vsake toliko časa prestavim potenciometer na najvišjo vrednost in potem luči svetijo čisto pred avtom. Moram to stikalo prestaviti na čisto desno pozicijo, ker je res butasto sedaj postavljen.

Jaz imam mogoče kakšno pripombo glede prilagodljivosti števca in ostalih nastavitev v avtu (pisk ob zaklepu recimo, vklop luči ob odklepanju z daljincem, več informacij na displayu, ki je sedaj res neizkoriščen - podatki o predvajani pesmi so kar odrezani in stisnjeni na 4 centimetre, na vsaki strani pa vse črno in prazno, barva je za moj okus preveč občutljiva (mi je originalni strešni nosilec pustil odtis, ki je sicer izginil čez par dni), želel bi stalno vklopljen brake hold, ker se včasih zanašaš na to, pa je dejansko izklopljen... pa še bi se kaj našlo, ampak nič kritičnega).
Je pa tudi res, da je ta avto v osnovi narejen za cenovni razred 15.000 eur in jim je to v notranjost uspelo zelo dobro zakamuflirat, nimaš cheap občutka. Ko pa začneš stvari razstavljati narazen pa vidiš kako cheap je vse narejeno, tanke aluminijaste žičke povsod, flimsy plastika (konzole okoli stikal za stekla so že tak primer). Niti približno na nivoju vozila po katerem se imenuje ta razred.

Ampak meni največ odtehta to, da mi ni treba več poslušati traktorskega nabijanja, da od menjalnika ni nobenega cukanja ali tuljenja, pa da iz nizkih obratov fino skoči zaradi pomoči elektromotorja. Avto bi definitivno kupil še enkrat, nebi pa dal zanj niti eura več kot sem dal (že to je na račun pogona kar visoko za moj okus).

• Všeč mi je
Reactions: tony

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Mene moti recimo, da na multimediji ni možnosti nastavitve glasnosti ob zagonu. Ibiza je to denimo imela. Vedno moraš preden avto ugasneš glasnost zmanjšat drugači imaš problem ob zagonu:evil: In moti me tudi, da se avto ne zaklene samodejno pri premiku. Pri radarskem tempomatu in izbrani najmanjši varnostni razdalji včasih deluje precej živčno, predvsem zaviranje zna bit včasih kar agresivno. Pa kakšnen USB bi tudi lahko bil več, ker zgolj eden za predvajanje je premalo. Še dobro, da sem rešil zadevo s hub-om.

• Všeč mi je

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zaklepanje ob premiku se da nekje nastaviti se mi zdi. Jaz imam to na vseh avtih načrtno izklopljeno, ker mi najeda.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Nope, ni opcije. Niti v techstream se to ne da narediti (vsaj ne na nek preprost način, s klikom). Malce nerazumljivo... Prav tako se nikjer ne da nastaviti, da bi vedno svetile zadnje luči, ko so spredaj vklopljene dnevne.

• Všeč mi je

VonG

Pripravnik
25. avg 2019
67
24
8
Toyote se vozi na popravila / servis izkjucno le Furmanu, ki je tudi najbolj priznan s strani proizvajalca pri nas. Ne delam reklame ampak izkusnje, tole je ze druga korola pri njih. Prejsnji mesec mi je kamikaze ptic poskodoval masko / mrezo, urejeno brez problema, z Dusanom in njegovo ekipi se da tudi vse normalno zmenit

Slabosti so pa ze drugi povedali, sam trdim da za ceno koliko me je 2.0 HB prisel sem napram Hondi in Mazdi dobil veliko
Danes bi mogoce vzel tega visjega TS karavana, ker pac prtljaznik je pri 2.0 mizeren pa avto mi je mal prenizki, ostale dodatne navlake visjih paketov pa jaz ne potrebujem

aja 2.0 ima litijevo baterijo, 1.8 pa NiMh

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: BigPoppa

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Kera plastika pri sedežih desno levo? Tega zdaj ne morem pogruntat o čem pišeš. Daj če se ti da, označi na neki sliki, da vidim kera plastika je to.
Ravno nisem blizu avta, tam ko ti ob strani spodaj na plastiki sedeža piše "SRS Airbag" in ravno ta del med plastiko in ko se začne blago, je na koncu plastika ravno dovolj špičasta, da se lahko obleka zatakne in potem ko vstaneš s sedeža in z vso silo potegneš se lahko raztrga.

Pa še eno stvar sem se spomnil, zelo slaba vidljivost ob strani, desno/levo, ko gledaš recimo za kolesarje (še posebej če si malo pod kotom, gledaš direkt v stebriček) in pa tudi nazaj, zato je zares dobro, da imamo kamero.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
barva je za moj okus preveč občutljiva (mi je originalni strešni nosilec pustil odtis, ki je sicer izginil čez par dni),
Zdaj ko si že omenil, to tudi pri meni, sem odstranjeval neko smolo brez kakršnihkoli agresivnih čistil, ampak kr na močno ročno in se še zdaj pozna manjše barvno odstopanje na tem delu. To se mi doslej še nikoli ni zgodilo pri prejšnjih avtih.