Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Ravno o tem avtu je govora. Standardni zvočniki so slabi, pa obrni kakor želiš.
Jaz sem doplačal za JBL ozvočenje pa še to ni nek presežek. Sedaj je tako kot bi morala biti osnova.
Nočem pametovat, ampak ozvočenje je kar solidno. Sem vozil marsikaj, pa ne vidim, da bi bilo v Corolli kaj drugače. Ne vem kakšna pričakovanja imate nekateri. Se da v nastavitvah za zvok marsikaj nastavit.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Odvisno kaj poslušaš, za fm direktno iz radia je vse dobro.

Ko sem pa ojačal sprednji kanal sem videl, da sem moral paziti na glasnost, ker je prihajalo do popačenja, pa srednjih tonov in kicka v vratih sploh ni bilo, slišalo se je samo suba in visokotoncev.

Btw, a sem že povedal, da se sedaj s carplay počutim kot da imam spet nov avto :) Prej se je prah nabiral na ekranu radia, ker enostavno nisi imel kaj z njim početi. Sedaj pa kombinacija spotify & waze, top

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in NekdoK

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Kako je pri ostalih znamkah? Isto slabo, če ne še slabše. Povsod dajejo not kup dreka.
Precej odvisno. Volvo je znan po dobrem osnovnem ozvocenju. Morm rect da v karoqu ta srednja verzija z 10 zvocniki tud ni svoh. Med tem k sm mogu v mx5 vrzt vn bose ozvocenje ker je blo grozno.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
To je itak tudi odvisno od našega "posluha". Jaz bolj ko ne poslušam samo poročila, pa oddaje, pa kakšen tuc tuc tu in tam pa mi je ok:cowboy:

Če bi pa poslušal operne arije pa simfonično glasbo, potem je pa vprašanje, če ne bi moral vgraditi kakšne top avdio opreme iz mercedesov not za vsaj 10k evrov:fredi:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Volvo je BIL znan po dobrem osnovnem ozvočenju. Se mi še zdaj kolca po S60 l. 2002. Na eni strani odlično ozvočenje, na drugi pa 5 valjni dizel. Ta avto je res znal bożat ušesa.

Zdaj ma foter XC40 in je daaaaaaaleč od tistega kar je ponujal S60.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
Btw, a sem že povedal, da se sedaj s carplay počutim kot da imam spet nov avto :) Prej se je prah nabiral na ekranu radia, ker enostavno nisi imel kaj z njim početi. Sedaj pa kombinacija spotify & waze, top
Meni se tudi zdi fajn tole. Sam nisem še povsem prepričan, če nimam navigacije le rajši malo višje poleg sobe prek telefona na držalu (kot sem jo imel vedno doslej), v glavnem nisem se še navadil na gledanje malo bolj desno nižje v sicer spodobno velik zaslon. Pa nekaj informacij mi recimo pri Sygicu sedaj manjka npr. koliko je še do bencinske postaje ipd. (so pa izpisane sedaj dodatno na zaslonu telefona). No bomo videli sčasoma, katera uporabniška izkušnja bo prevladala :)

Aja pa nisem še pogruntu, kako nastavim glasnost navigacije, a to kr na telefonu direkt? Ker prek knofov za glasnost avta nastavljam jakost radija, tole je pa izgleda ločeno. :sprasujemse:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jaz imam zvok navigacije že nekaj let kar izklopljen, mi je preveč moteče. Skušam pa vedno v naprej razumeti kam me pelje navigacija in že sam v naprej ponavadi vem kam moram iti, ker slepo zaupat navigaciji nikoli ni dobro.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
V našem primeru je torej ta gospa, ki govori iz navija, na telefonu prek CarPlaya. Njo utišamo prek telefona:gorjaca: (torej posledično utišamo vse na telefonu) in s tem ne vplivamo na glasnost radia oziroma infotainmenta, ki ga nastavljaš normalno tako kot doslej prek komand v vozilu.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Google maps ima nekje globoko v nastavitvah "Navigacijske nastavitve" - Zvok in Glas - Glasnost vodenja - Tri stopnje - Tišje, Običajno, Glasnejše
Waze ima nastavitev glasnosti (Slider) v nastavitvah aplikacije.

Do obeh nastavitev lahko prideš na AA (vsaj na telefonu, za avto nisem prepričan). Imaš tudi opcijo da glasovno vodenje ne gre preko bluetooth (nisem sprobal).

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
Hvala. Že nastavljam. In da še dodam, da sem sam našel nastavitev v nastavitvah Sygica pod "Zvok in opozorila"->"Nastavitev zvoka"->"Relativna glasnost", kjer je vidim tudi ta alternativna nastavitev "Zvočnik naprave", da gre lahko zvok iz naprave.

VonG

Pripravnik
25. avg 2019
67
24
8
Nočem pametovat, ampak ozvočenje je kar solidno. Sem vozil marsikaj, pa ne vidim, da bi bilo v Corolli kaj drugače. Ne vem kakšna pričakovanja imate nekateri. Se da v nastavitvah za zvok marsikaj nastavit.

tudi meni se zdi solidno, ceravno pri 25k Toyote ravno ne bi pobralo ce bi vkljucili jlb

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
V našem primeru je torej ta gospa, ki govori iz navija, na telefonu prek CarPlaya. Njo utišamo prek telefona:gorjaca: (torej posledično utišamo vse na telefonu) in s tem ne vplivamo na glasnost radia oziroma infotainmenta, ki ga nastavljaš normalno tako kot doslej prek komand v vozilu.
Nevem kaksna je implementacija carplaya pr toyoti, ampak na vw, jeep, fiat (u connect), ford, gm, citroen, pioneer sistemih, gumb za glasnost spreminja nastavitev trenutno aktivnega zvoka. Ko mas musko, spremeni jakost muzke, ko si na telefonu, spremeni jakost telefona, in ko govori navi spremeni glasnost navija. Predvidevam da je to zapovedan od appla, tko da dejte probat, bi blo zlo cudn da v ostalih dela, medtem k na toyoti ne. Vse zgorne sisteme sm sprobal z carplayem na daljse voznje in povsod je delal isto.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
NekdoK, ima Android Auto in tam je tako kot sva skupaj ugotovila, možno da ima Apple to bolje rešeno. Pa da se razumemo to govorimo o jakosti zvoka ko gre vse preko telefona, muzika, navi, telefoniranje... Na to enota v avtu nima kaj dosti vpliva, ker kot sama enota je to za njo vse en source, jakost med posameznimi viri iz telefona lahko uravnava samo telefon.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No to ni res da je source. Pr android avto in pr carplay, enota postane display in input, tko da ko neki prtisnes na ekranu, telefon nardi to kar si prtisnu.