Tovornjak kontra po AC

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
no jaz sem se lepo peljal 40 mimo plavcev, nato pa naprej do daske.... to ti je prometna varnost, ni kej.

Ja res, to ti je prometna varnost, ni kej. Dokler bojo ljudje tako razmišljali, res ne bo nič s prometno varnostjo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
no jaz sem se lepo peljal 40 mimo plavcev, nato pa naprej do daske.... to ti je prometna varnost, ni kej.

Ja res, to ti je prometna varnost, ni kej. Dokler bojo ljudje tako razmišljali, res ne bo nič s prometno varnostjo.

dokler bodo merili ZA cestninsko postajo... če se jim že gre, naj merijo pred, ko dejansko lahko s samim merjenjem povzročijo, da folk vozi 40, in ne po postaji, kjer je že davno prepozno za karkoli, in je namen samo kasiranje

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Sej, Romunu 650€, men pa 138€ k sm pozabu Prvo Pomoč v garaži
bonk.gif

@KillaKHAN: Dunjaska...hmmm- Znajo stati tudi pri ruskem carju na pločniku zadnje čase(focus bel)... kriza.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Čakaj, da se oglasi syntman in pove, da gre samo za polnjenje proračuna in da policisti na cesti povzročajo nevarnost. Verjetno so tudi v tem primeru povzročali nevarnost, ker so stali na odstavnem pasu avtoceste.

Seveda gre za polnjenje proračuna, saj bo plačal v proračun ali ne? Obstajajo namreč tud drugačne kazni, ki pa se jih država ne poslužuje.
Pa se ti zdijo tele kazni čist OK in premosorazmerne s težo prekrška, al gre za polnjenje proračuna?
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Tip je dobil 650 EUR kazni.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
js sm dobil (oz. še čakam) 1000 eurov za prehitro vožnjo....
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Sej, Romunu 650€, men pa 138€ k sm pozabu Prvo Pomoč v garaži
bonk.gif
Citat:
Po naši ulici je bila pred 10 leti omejitev 60km/h. Dosn ti za 61km/h gre izpit in še 1000€.
Citat:
men je šel policaj pred leti gledat v rezervne žarnice če so vse nitke cele, je hotel nekaj pokasirat..

Ne piše, kje so stali policaji. Če so stali bili na odstavnem so vsekakor ogrožali promet, da je nevarno tam stat smo vidli prejšnji teden na štajerski AC. Pa tud ne piše, kje so ga ustavili. Najbrž bi tovornjakar tud brez policajev zapeljal 100m kontra in zavil nazaj na izvoz. Kot je storil tud ob prisotnosti policajev, le da je proračun sedaj bolj poln.

A misliš da je zapeljal kontra zato, ker je 650€ kazen premajhna?
A zato ker je mislil, da ga ne bodo dobili?
A zato, ker v tistem trenutku ni noben vozil nasproti?
A zato, ker ni vedel da je na avtocesti?
No od vseh teh vprašanj se mi zdi prvo še najmanj verjetno. Tako da tisti, ki zagovarjate še višje kazni takih prekrškov z višjimi kaznimi ne bi preprečili, le bolj bi polnili proračun, kar je tud namen naše kaznovalne politike.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V glavnem, če te rezimiram:
Zlobni policaji so zaradi proračunske luknje brezpravno oglobili revnega ubogega Romuna.
priden.gif

Blagor ubogim na duhu ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
650 evrov ...
rolleyes-1.gif
Si malo dobre volje in napihaš ali malo prehitro pripelješ, dobiš pa 1000€
jezen.gif
Dovolj da si prehlajen in poješ par makovk.
zaradi prehlajenih rdečih oči bo policaj posumil na droge, zaradi makovk pa bodo ugotovili prisotnost prepovedanih opiatov.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Zgleda da ti ni jasno kaj je hotel povedati. Prometno varnost ustvarjamo sami, ne pa policaji s tem, da stojijo na pravem mestu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zgleda da ti ni jasno kaj je hotel povedati. Prometno varnost ustvarjamo sami, ne pa policaji s tem, da stojijo na pravem mestu.

seveda mi je jasno, ampak namen kontroliranja hitrosti in velikih kazni je ta, da se izboljša prometna varnost, če jo ustvarjamo sami, potem tudi kazni niso potrebne...

in še nekaj, strašno razglabljajo kako merijo hitrost tam, kjer je veliko nesreč itd. Ne pomnim hude nesreče, ki bi se zgodila za cestninsko postajo, spomnim pa se nekaj takih s smrtnim izzidom, ki so se zgodile pred cestninsko postajo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
in še nekaj, strašno razglabljajo kako merijo hitrost tam, kjer je veliko nesreč itd. Ne pomnim hude nesreče, ki bi se zgodila za cestninsko postajo, spomnim pa se nekaj takih s smrtnim izzidom, ki so se zgodile pred cestninsko postajo...

Pa še te pred cestninsko postajo so se zgodile takrat, ko so policaji ravno merili hitrost. Pa jih je nekdo pravočasno opazil in sunkovito zabremzal, nekdo za njim pa ne, pa sta bila skup.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Zdej pa še to povej tistim, ki mislijo da varnost zagotavljajo višje kazni. In pa oboroženi inkasanti skriti za vsakim grmom.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
ksz

Ja nič na vsakih 200m radar s kamero, da se bo balkanski folk naučil vozit.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Sm tud že sam videl romuna s šleperjem obračat, sicer na hitri cesti v Belgiji na podoben način. Tip je vzel napačen uvoz, videl da se je zmotil in po najbližji poti šel nazaj. Kako zgleda opravljanje izpita v Romuniji mi sicer ni jasno, verjetno štemplajo kdor ga pač hoče met.

Kupiš ga, potem pa velja zakon močnejšega. V Romuniji sem bil pred tremi leti, od meje z Madžarsko do Bukarešte smo imeli "spremstvo" domačinov - oni pred nami z avtom, mi pa za njimi s kombijem. Vse skupaj je izgledalo takole: 100 - 110 zunaj naselja (kjer so bile ceste dovolj dobre), v naselju pa okrog 80. Smo se kar nekajkrat peljali mimo policijskih patrulj, pa niso niti mignili.

Sicer pa je Jest kar dobro opisal podeželje...

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sem bil v Romuniji... sicer je tega ze vec kot 10 let... samo kaj dosti se pomoje ni spremenilo... Od Madzarske meje do Bukareste se mi zdi, da je bilo priblizno 600 km... od tega je samo zadnjih 100 km pred Budimpesto bila avtocesta, prej pa ponekod slabse kot makadam
smile-1.gif

Sem fotkal sredi Bukarešte konjsko vprego, moram pobrskat če se še valja kje po disku.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Ali pa pod pretvezo satelitskega cestninjenja malce popravit software in dodat še funkcijo, ki poleg prevožene poti sporoča policiji še hitrost na cesti, pa bo sistem kar avtomatsko tiskal položnice.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Ali pa pod pretvezo satelitskega cestninjenja malce popravit software in dodat še funkcijo, ki poleg prevožene poti sporoča policiji še hitrost na cesti, pa bo sistem kar avtomatsko tiskal položnice.
Pa ti si nor
stupid-1.gif

Nesposobne je potrebno spravit s cest.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Pa ti si nor
stupid-1.gif

Nesposobne je potrebno spravit s cest.
Nesposobni ne naredijo vozniškega izpita.

Saj zakaj pa imamo izpitne komisije?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Čisto vsak, ki ima interes in denar naredi izpit

Seveda. Zato, ker so komisije drzavne in spuscajo nesposobne ljudi, ki potem delajo prekrske od katerih drzava mastno sluzi.

lp, synthman

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Nesposobni ne naredijo vozniškega izpita.

Saj zakaj pa imamo izpitne komisije?
Ena hipotetična situacija: si v izpitni komisiji. Spet imaš pred seboj tipa, kateri je že x-krat padel, hkrati ste pri tem (vključno s tabo) x-krat za las ušli smrti.
Sedaj pa glavno vprašanje: ga boš spustil ali še x-krat tvegal življenje?
evil.gif