Tole bo pa hud udarec za pijančke.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:...za njegove otroke pa bo to najboljša preventiva
smirk-1.gif
Tu se krepko motiš. To privede še bolj zanesljivo, da bodo njegovi otroci šli po njegovih stopinjah. Praktično jim nič drugega ne ostane.
Pijanec je zasvojenec in bolnik in kot takega ga mora družba obravnavati. Odvzeti mu izpit, ko se pokaže zasvojenost in dokler se ne ozdravi...
Kar se tiče prometa, bi potem bilo smiselno enako kaznovati vsakega, ki je storil katerikoli prekršek in je nastala prometna nezgoda. Denimo, če se peljem 1 km/uro prehitro, nekdo mi vzame prednost in buum. Dva sva delala napak, naj še plačava stroške zdravljenja vseh udeleženih. Ni nobenega moralnega razloga, da ne bi bilo tako. Še bolj sva kriva od pijanca, sploh če ne dokaževa, da sem jaz "zasvojenec od hitrosti", on pa od "jemanja prednosti". Napako sva naredila veliko bolj zavestno kot se je zasvojeni alkoholik napil.
Samo potem se človek vpraša, zakaj bi plačeval zdravstvene davke. Načeloma si za vsako bolezen sam kriv. Ali si živel nezdravo, ali imaš slabe gene ali si si izbral nezdravo okolje za življenje ali nezdrav poklic ali kak XY. Plačaj torej vse sam... Pa bo minister največ prihranil... Vem denimo za primer, ko je šla dama na samoplačniško lepotno operacijo (nepotrebno). Stvar se je pozneje zakomplicirala in potem je bila nekaj mesecev na bolniški. Je to OK?
Jaz bi najprej črtal stroške, ki jih zdravstvo porabi za povsem zdrave ljudi in niso preventiva pred boleznijo. Samo ministra ni dovolj v hlačah in tudi popularno ne bi bilo.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
ksz...

predlog zakona je zanimiv, pa vendar, podoben zakon bi moral veljati še za različne druge skupine udeležencev v prometu...
- alkoholizirane voznike vseh vrst motornih in nemotornih vozil ter pešce
- udeležence v prometu, ki se ne držijo hitrostnih omejitev in ostalih prometnih predpisov
- upravitelja cestišč, ki ni sposoben v dostojnem času postaviti prometne signalizacije in/ali urediti ali poporaviti cestišča
- brezobzirne motoriste
- pa še bi lahko našteval...
skratka, skupine ljudi, ki s svojim početjem na kakršenkoli način ogrožajo varnost in življenje soljudi!

Zakaj vendar bi odgovornost nosila samo ena skupina ljudi ?

To, da sta hitrost in alkohol kriva za večino nesreč, je dejstvo, da kot udeleženci v prometu Slovenceljni nimamo nobene kulture ne glede na to, ali smo pešci ali vozniki, je tudi dejstvo (ampak tako je tudi pri ostalih neslovencih v EU državah), zapomnite pa si, da davkoplačevalci plačujemo tudi dolg tistih ljudi, ki so med drugim tudi odgovorni za mizerjo in stanje v državi, ki vključuje tudi zakone, luknje v zakonih in s tem omejevanje sodnih poti, da bi s pravilnimi zakoni nepridiprave spravili na hladno (tukaj mislim na milijone možnosti pritožb na raznorazne odločbe in sodbe itd...., čeprav se je v smeri zakona o CPP kar nekaj uredilo in so sodniki za prekrše kar hitrejši zaradi tega).

Zastonj je s prstom kazati na sodišča, če le-ta nimajo pravih vzvodov za kaznovanje, ker je pač vsepovsod možna pritožba pa izpodbijanja, itd...

tale gospodič, ki ga navajaš v svojem postu, bi že zdavnaj moral biti za zapahi

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ja vem, da ni kriv samo s tem zakonom uničiš še eno življenje. Do konca življenja ti bodo pobiral vse kar boš zaslužil, bolje, da greš takoj na štrik.
Ja bogi pjanček ko mu je flaša sama v gobec skočila, knede? Je.eš onega nič krivega invalida.
stupid-1.gif

Pa za pepeta: ALKOHOLIZEM NI NOBENA BOLEZEN, KOT TUDI NARKOMANIJA NI!
V tem našem bantustanu je pač 3/4 pijančkov, ki zdaj udrihajo po ministru, jaz mu pa želim, da zadevo čimprej spravi v prakso! Pijančki dol s cest pa četudi na štrik!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik KAALman pravi:

tale gospodič, ki ga navajaš v svojem postu, bi že zdavnaj moral biti za zapahi

ne vem če si bral celo zgodbo ampak pri temu se mi zdi kot da država čaka da umori še vsaj deset nedolžnih ljudi, in mu potem ta država izplača nagrado za njegov trud in ker je dobila zastonj denar od plačevanja prispevkov in dajatev od ubitih ljudi.

pa kje na svetu je še morilec nedolžnih ljudi(nedolžne ženske) tako zaščiten kot pri nas???

Dotični gospodič bo očitno spoznan za neprištevnega
Citat:
Proti njemu ta hip poteka sojenje za tatvino in trgovanje z mamili. To je začasno preloženo, ker je sodišče ugodilo odvetniku, ki je zahteval, naj se razišče, ali je njegov varovanec sploh sposoben spremljati sojenje. Kdaj pa bo Barbarič moral na zatožno klop zaradi prosenjakovske smrtne nesreče, pa še ni znano.
in se mu ne bo nikoli nič zgodilo, razen, razen če ne bo za to poskrbel sam kot je to nedeljo poskrbel za sebe tisti motorist na Goričkem v okolici Domanjševec ( dejansko je bil "blaga" oblika tega na povezavi)

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tukaj sem mislil na mladino staro cca 20 let, ki nimajo še vse razčiščeno v glavi ( no, nekateri pri 50tih še nimajo). Ena nedolžna zabavica malo preveč alkota in že smo lahko pri nesreči z zelo hudimi posledicami. In kaj naj tak človek v bistvu še otrok ima od nadaljnega življenja, samo še životarjenje. Popravnega izpita tukaj ni tako, kot pri morilcih, ki dobijo nekaj let in so rešeni.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Če pač pri dvajsetih nimaš razčiščeno kaj lahko in kaj ne, ti nobeden ne more pomagati da boš to imel razčiščeno pri 50. Žal. Niso vsi za na cesto in nismo vsi za vse. Z vozniškim izpitom dobiš v roke veliko odgovornost do družbe in okolice, tega se je treba zavedati, in kdo se tega ne zaveda pač naj životari vse življenje.

A si ti dolžen zame plačevati če sem jaz toliko neodgovoren in v pijanosti težko poškodujem sebe in še recimo par ljudi?
Ti sploh veš koliko stanejo poškodovanci nas kot družbo? Po moje je skrajni čas da se tako ukrepa.

Saj če se ti zgodi da pregloboko pogledaš v kozarec imaš vedno na voljo javni prevoz, taksi, prijatelje ki so trezni, ....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Saj če se ti zgodi da pregloboko pogledaš v kozarec imaš vedno na voljo javni prevoz, taksi, prijatelje ki so trezni, ....
Žal je v naši sodni praksi pri kaznivih deliktih prisotnost alkohola olajševalna okoliščina in dokler bo naše pravosodje razmišljalo v tej smeri ne vem kako bomo odpravili alkohol, droge in drugo nesnago kot nekaj samoumevnega in skoraj družbeno sprejemljivega.
Ali bo samo pri voznikih tako strogo, ostali "nevozniki" bodo pa še vedno lahko delali bedarije pod vplivom substanc?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zaj studiram, kako bo zadevo plačal en povprečen oslužbenec, ki bo recimo povzročil kaj hujega, recimo
da bodo mogli enega modela rehabilitirat in sestavljat 2 leti. To so ja računi po 100k.... Nemores plačat,
bodo kaj? Dosmrtna?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz imam v glavi primer izpred par let, ko se je en iz golfom zaletel v avto v katerem je bilo 7 atletov. Poškodovanih je bilo 9 udeležencev od tega so se trije borili nekaj dni za življenje. Dolgo so bili na intenzivni ter se kasneje zdravili v rehabilitacijckih centrih. Za take nesreče je končna cifra hitro blizu 500 000€.
Ali pa da spraviš nekoga za pol leta v komo, brez veze, da računamo ne boš odplačal do konca življenja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Če se bo meni kaj takega zgodilo, bom dal rikverc pa ga do konca povozim Sej pogrebne še ni treba plačat a ne?

V najslabšem primeru bom čez par let zunaj, kar je še vedno bolje, kot da plačuješ vse življenje.

Pa tud če pobegnem, je boljš, kot da ustavim in pomagam ponesrečencu. Saj ne dobijo vsacga.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Torej bo zdej moral stroške zdravljenja plačat vinjeni voznik in NE ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA.
Kaj pa če ta voznik tud umre v nesreči, ali pa če je klošar brez premoženja, al pa cigan? Zdravstevana zavarovalnica NE BO PLAČALA. kdo pa potem? ponesrečenec sam? Bodo ponesrečencu zavrnili zdravljenja, če ne bo denarja za zdravljenje?

Koliko je zdej takih, ki mu država še kazen ne more izterjati? Kako bodo izterjali še za zdravljenje?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Poba, malo preveč si brihten.

Za vsako rit palca raste. Za tvojo še posebej močna.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Ali pa da spraviš nekoga za pol leta v komo, brez veze, da računamo ne boš odplačal do konca življenja.

ja in? on bo plačal do konca življenja, nejgova žrtev pa bo čutila takšne in drugačne posledice do konca življenja. v čem točno je problem?

enim res ne potegne. kak lahko meni uspeva da ko se ga grem nažret, vedno načrtno zrihtam prevoz za domov že v naprej, če pa slučajno nanese da sem z svojim avtom, pač spijem 2-3 pire in konec, do odhoda domov voda in sok. zakaj to nebi moglo še drugim uspet? ker jih boli qurac
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

Sem definitivno za strožje kazni pijančkom. A ta je bosa. Primer: Imate fotra pijanca, dva brata ali dve sestri, živite komaj iz ust do ust. Nakar pijani fotr nareti prometno. In ker nima denarja za povzročeno škodo, kaj se zgodi: Cela familija na cesto.

Zares pošten zakon.

Za državo in njene potrebe.

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In recimo, da ta pijani foter naredi tri dosmrtne invalide?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Sem definitivno za strožje kazni pijančkom. A ta je bosa. Primer: Imate fotra pijanca, dva brata ali dve sestri, živite komaj iz ust do ust. Nakar pijani fotr nareti prometno. In ker nima denarja za povzročeno škodo, kaj se zgodi: Cela familija na cesto.

Zares pošten zakon.

Za državo in njene potrebe.

lp
Poskusi preseči samoljubje in se postavi v vlogo nič krive žrtve (pa naj bo to tvoj otrok), je pijanec še tako bogi, mu boš po tem, ko boš otroku celo življenje rit brisal še za gajbo dal?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Poskusi preseči samoljubje in se postavi v vlogo nič krive žrtve ....
No, pa se postavimo v vlogo nič krive žrtve.
Je za žrtev kakšna razlika, al plača žrtvi zdravljenje pijanček, al zdravstveno zavarovanje?

In kaj, če tisti pijanček nebo imel denarja za zdravljenje?

Jest bi šel rikverc pa ga do konca povozil, čez par let bi bil v najslabšem primeru zunaj, bi mi pa ostala bajta in drugo premoženje.

To, kar so se zdej spomnili, je še en korak bližje k sužnjelastninskemu redu. Ena smola, pa boš moral ves zaslužek dat državi do konca življenja.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Poskusi preseči samoljubje in se postavi v vlogo nič krive žrtve ....
No, pa se postavimo v vlogo nič krive žrtve.
Je za žrtev kakšna razlika, al plača žrtvi zdravljenje pijanček, al zdravstveno zavarovanje?

In kaj, če tisti pijanček nebo imel denarja za zdravljenje?

Jest bi šel rikverc pa ga do konca povozil, čez par let bi bil v najslabšem primeru zunaj, bi mi pa ostala bajta in drugo premoženje.

To, kar so se zdej spomnili, je še en korak bližje k sužnjelastninskemu redu. Ena smola, pa boš moral ves zaslužek dat državi do konca življenja.

x 2