Tu se krepko motiš. To privede še bolj zanesljivo, da bodo njegovi otroci šli po njegovih stopinjah. Praktično jim nič drugega ne ostane.Citat:
Uporabnik Steve pravi:...za njegove otroke pa bo to najboljša preventiva
Pijanec je zasvojenec in bolnik in kot takega ga mora družba obravnavati. Odvzeti mu izpit, ko se pokaže zasvojenost in dokler se ne ozdravi...
Kar se tiče prometa, bi potem bilo smiselno enako kaznovati vsakega, ki je storil katerikoli prekršek in je nastala prometna nezgoda. Denimo, če se peljem 1 km/uro prehitro, nekdo mi vzame prednost in buum. Dva sva delala napak, naj še plačava stroške zdravljenja vseh udeleženih. Ni nobenega moralnega razloga, da ne bi bilo tako. Še bolj sva kriva od pijanca, sploh če ne dokaževa, da sem jaz "zasvojenec od hitrosti", on pa od "jemanja prednosti". Napako sva naredila veliko bolj zavestno kot se je zasvojeni alkoholik napil.
Samo potem se človek vpraša, zakaj bi plačeval zdravstvene davke. Načeloma si za vsako bolezen sam kriv. Ali si živel nezdravo, ali imaš slabe gene ali si si izbral nezdravo okolje za življenje ali nezdrav poklic ali kak XY. Plačaj torej vse sam... Pa bo minister največ prihranil... Vem denimo za primer, ko je šla dama na samoplačniško lepotno operacijo (nepotrebno). Stvar se je pozneje zakomplicirala in potem je bila nekaj mesecev na bolniški. Je to OK?
Jaz bi najprej črtal stroške, ki jih zdravstvo porabi za povsem zdrave ljudi in niso preventiva pred boleznijo. Samo ministra ni dovolj v hlačah in tudi popularno ne bi bilo.