TMC v Sloveniji

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Rado pravi:

S tem da je ikona v Evropi trikotnik ( ti si dal sliko kako ikona izgleda v USA) in se pojavi ob dogodku na poti (če imaš planirano pot) ali pa, če si v bližini dogodka, če nimaš nič planirano.
Če ni nobenega dogodka na ali ob poti, NI !!! nobene ikone . Govorim za 760-ko.
Rado
Žal mi ni uspelo najti slike kakšnega evropskega testa s prometnim obvestilom. Sicer pa sta strani, ki sem ju navedel najboljša testa omenjenih naprav kar jih najdeš na netu. Za razne finte "Kako in Kaj" glede Nuvijev bi omenil še naslednjo povezavo:
http://home.comcast.net/~ghayman3/garmin.gps/

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
ej sandiv ..pri meni na nuvi 255wt je pa una ikona -avto VEDNO ZELENA , nikol ne spremeni barve? zakaj je vedno zelena in ne spremeni barve??

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
ej sandiv ..pri meni na nuvi 255wt je pa una ikona -avto VEDNO ZELENA , nikol ne spremeni barve? zakaj je vedno zelena in ne spremeni barve??
Najprej moraš izbrati nek cilj in ko naprava izračuna pot se ti bo barva ikone v primeru kakšnih dogodkov na poti obarvala rumeno ali rdeče. Če na tvoji poti dogodkov ni bo ostala zelena.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
zdej mi pa še to povej, a frekvenco od radia ki oddaja TMC je treba nastavit ali pa to ni potrebno?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem kar malce presenečen nad tem tmc, v dveh dneh kar ga testiram mi ni nikoli dalo omejitve, da ne morem po hitri cesti Razdrto Vipava, ki je bila zaprta, ampak bi me vedno kar tam peljalo. Edino včeraj mi je prikazalo zamudo 2 minuti (pri Postojni proti Ljubljani, vzroka ne vem), glede na stanja na cestah je bila zamuda tako ali tako precej višja.
Se mi je takrat pa ikonica obarvala rdeče, drugače je vseskozi zelena.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
OSNOVNI TMC servis:
Traffic Master (Velika Britanija)
V-Traffic (Francija)
brezplačni servisi po Evropi

PREMIUM TMC servis:
Traffic Master (Velika Britanija)
TMC Pro (Nemčija)
Via-Michelin (Francija)
TMobilis (Beneluks)
Infoblu (Italija)
Destia (Finska, Norveška, Švedska)
brezplačni servisi
TrafficNav (Slovenija)
TMC%20tabela.jpg
[/URL][/img]

Jonatan

Zelenc'
14. jan 2010
8
0
1
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Enako se dogaja tudi meni (765T). Ob vsakem vklopu naprave se ikona obarva zeleno, nato ostaja siva. Adria Route 3.0. EU CN 2010.20, FW: 3.90

Danes sem naredil upgrade na 1390 in problema s sivo ikono ni več - stalno ostaja zelena.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Upgrade FW za 1390 ?
Za 765T novega trenutno ni - zadnji je 3.90.

Sicer mi tale TMC ni življensko pomemben, upam pa, da bo z novim FW tudi to poštiman. Če deluje s FW 3.60, zakaj ne bi tudi z novejšim..
17758-icon_confused.gif

Jonatan

Zelenc'
14. jan 2010
8
0
1
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Upgrade FW za 1390 ?
Za 765T novega trenutno ni - zadnji je 3.90.

Sicer mi tale TMC ni življensko pomemben, upam pa, da bo z novim FW tudi to poštiman. Če deluje s FW 3.60, zakaj ne bi tudi z novejšim..
17758-icon_confused.gif

Upgrade je v bistvu downgrade na 3.60 (ja, webupdater avtomatsko naloži staro verzijo).

rokd

Zelenc'
20. jan 2010
4
0
1
Glede sive ikone sem zadnjic pisal na Garmin in dobil naslednji odgovor:
--------------------------------------------------------------
Ta slab sprejem signala je le napačen prevod – siva ikona pomeni, da je osvežil informacije in da ni nič novega, prav tako ni prometa na vaši poti.

Če je ikona zelena pomeni da je na vaši poti promet, a ni zastojev; rumena ikona in čas pomenita, da je zastoj in da boste čakali, rdeča in čas pa pomenita zelo resen zastoj – najverjetneje stoječ promet.

Če je ikona le rdeča (brez časa), je neka cesta na načrtovani poti zaprta.
--------------------------------------------------------------

In se:
Ce je to res, potem super. Samo kaj naj bi pa pomenilo da "je promet" in zakaj vedno tocno prvih 10 minut je promet, potem pa ga ni vec?

Odgovor:
Ker prvih deset minut zbira signal – tako vas naprava opozarja, da prometne informacije še niso popolnoma osvežene

Seveda sem potem vprasal naslednje, pa nisem dobil ravno kaksnega komentarja:
Torej ce prav razumem - obstajata 2 stanji, ki pomenita "ne bos stal/imel zamude" (zelena/siva) in hkrati zeleno stanje pomeni "je promet na poti in ne bos stal" ali pa "promet mogoce je ali pa ne in naprava se se osvezuje"? No saj lahko, da je to res, samo ni pa ravno intuitivno. :)

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Žal so z novim FW spremenili pomen ikon, a tega v nobenih navodil ni
10.gif

moja opažanja so naslednja:
zelena - sprememba v obvestilih v zadnjih x minutah (ob zagonu naprave nimamo obvestil)
siva - ni sprememb
rumena - zastoj z manjšo zamudo
rdeča - zastoj z večjo zamudo ali zapora

Žal ne vem, kaj točno se naredi, ko naprava izgubi TMC signal
frown-1.gif
Mislim, da je ikona najprej siva in nato izgine.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
jaz sem opazil da zela gori ko se nalagajo obvestilo oziroma če pride do spremebe. siva gori ko je vse naloženo in sveti dokler se kaj ne spremeni. če pa izgubi signal pa utripa rdeče zelena lučka na vtikaču v napajanje.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Meni je pa pri vsem skupaj zelo sumljivo to, da potem ko ikona postane siva (po cca 10 minutah), ko pritisnem nanjo v zgornji vrstici piše nekaj takega: poor reception for x minutes. Ta x pa potem samo narašča...
Zelo dobro se spomnim, da ko sem šel sredi lanskega leta v Nemčijo in nazaj je ves čas od Karavank naprej, ko se je pojavila ikona bila zelena (cca 8 ur !), pred zastojem, ki sem se mu prav s pomočjo TMC uspešno izognil rdeča, potem pa spet zelena. Šele ko sem pripeljal nazaj skozi karavanke je postala siva....

Resda sem pa med tem tudi jaz nadgradil FW.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Točno to je nenavadno; da ob pritisku na sivo ikono piše poor reception, kar je (če siva pomeni, da ni sprememb) rahlo nelogično, oz. nerazumljivo.
confused-1.gif
Bolje bi bilo, da bi siva barva pomenila, da TMC signala dejansko ni.

dodo68

Pripravnik
20. jun 2009
63
0
6
Prekmurje
Ko se peljem iz MS v LJ je pri meni ikona vedno zeleno, celo pot. Ko kliknem na ikono mi pa napiše - prometne inf. posodobljene. Torej je že sprejel vse infomacije.
Tako, da to s sivo ikono ne more držati.
Sem pa sam imel težavo s tem, imam Renaulta in na spletni strani Garmin.si piše, da so lahko težave s metaliziranim vetrobranskim steklom. Tako sem poizkusil anteno (katero sem imel od začetka na armaturki) položit proti notranjemu ogledalu in glej hudiča, sedaj je ikona vedno zelena.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Tudi 765T preide v manj kot 10 minutah iz stanja receiving traffic v stanje traffic info up to date. V obeh stanjih je ikona zelena.
Po naslednjih nekaj minutah pa pade v stanje poor reception in ikona postane siva. Potem pa taka ostane tudi par ur.
Ni se mi še v avtu zgodilo, da bi potem spet postala zelena ali pa kake druge barve.

Očitno bom moral doma priklopit 765 z GTMom vred na usmernik, si izbrat eno dolgo pot kjer se v prometu pogosto kaj dogaja in tako pustit par dni pa da vidimo če nas res farbajo samo z ikonicami ali je pa stvar totalno zabugana...