TMC v Sloveniji

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Je kdo doživel v praksi, da ga je vodil po drugi poti?
Imam delo na cesti kjer imam nastavljeno ruto, pa mi ne naredi nič?!
17758-icon_confused.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
R1-227, Ravne na Koroškem - Slovenj Gradec, v Kotljah, popolna zapora zaradi prometne nesreče. 20.01.2010
15:54
Na TMC pa se vedno nic. Vsaj na mojem ne. To se dolgo ne bo delalo tako kot treba.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Zadnji vnos: 20.01.2010 15:59
Na štajerski avtocesti je v predoru Trojane proti Ljubljani zaradi požara zaprt predor, priporočamo izvoz Vransko proti Ljubljani in izvoza Lukovica in Blagovica proti Mariboru, ali uporabo ceste skozi Tuhinjsko dolino. Zaradi varnosti je zaprta avtocesta v obeh smereh.
Na TMC pa nic.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Na 760 se zgoraj opisano ne pojavlja, je pa res da ima traffic menije drugače (manj praktično) zasnovane.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Sedaj se je pojavila ikona nesrece pri Trojanah na TMC. Interesantno pa je to, da planiranje poti iz Maribora v Koper pravi, da ni prometa na cesti, ceprav je vidno, da gre planirana pot ravno tam.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Vse napake ali pripombe na prometne informacij prosimo sporočite podjetju TrafficNav:

Tel: +36 (1) 2482441
traffic@trafficnav.co.uk Sem klical, telefonska stevilka je spremenjena.

ja če bi telefonska št. sploh bila priklopljena. preventivno so odklopili, ker bi itak pregorel njihov tel.

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
ksz

Na nuvi 1350t ikonca posivi točno po 10 min delovanja (ob vklopu takoj zelena). Če grem v setings/promet mi kljub napisu da je naročnina +dosmrtna' še vedno napiše da ni aktivirana in bo ob sprejemu satelitov in tmc signala (kar pa menim da je).
Kakšna ideja?
Janez

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Na mojem nuviju 760 dela vse ok, sem dal pot do ljubljane in mi prikaže opoz. za Trojane na sami karti v spodnje desnem kotu se mi prikaže trikotnik v njem pa 01, kliknem na ta trikotnik mi pokaže zastoj in da možnost izogibanja

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Tist 01 mislim da so minute zamude (pa če je to točn podatek). Drgač pa pr men isto zeleno nato pa sivo neglede na to kje sem.
Pa še za tist kabel TMC. A gre lohk isti kabel tud med različnimi serijami nuvijev (npr. od 765 na 760 ali pa 3xx serijo oziroma na novejše 1xxx serije)?

Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Aja pa še citat iz Garmin.si strani na to temo.
V paketu dobite naročnino na osnovne prometne informacije za vso Z Evropo. Za Francijo in Veliko Britanijo lahko na Garminovi spletni strani naročite tudi dodatno podrobno naročnino. Trenutno so brezplačne prometne informacije na voljo v 14 državah: Nizozemska, Nemčija, Francija, Španija, Italija, Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Norveška, Švedska in Švica.

filafila

Zelenc'
5. jul 2009
6
0
1
Kdo pravzaprav ureja podatke za oddajo na TMC v Sloveniji. Darsov prometni center ali Radio SI. Pred eno uro je Garmin kazal le oviro na uvozu na avtocesto na Trojanah (bil je dejansko en tovornjak v okvari), predor pa je po TMC-jevo še kar odprt. Saj bi jih človek dobronamerno opozoril na začetne pomankljivosti a so skriti.....

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Uradno obvestila za TMC pripravlja radio RSI...to je popolnoma privatni projekt madžarskega podjetja in tega radia, ki je lani pred poletjem kar naenkrat postal državni prometni radio, zato tudi sedaj spreminjajo vse obvestilne table o frekvencah iz Vala 202, na ta radio. Strošek verjetno nekaj sto tisoč eur, učinek za voznike pa popolnoma ničen.

Je pa trenutno zunaj nov državni projekt in sicer razpis za državni TMC, ki ga bo plačal DARS oz. nekaj sredstev bo tudi iz EU skladov. Rok za oddajo ponudb je začetek februarja, rok za izvedbo pa 4 mesece, tako da pred poletjem lahko pričakujemo novega ponudnika teh informacij, ki bo brezplačen. Te podatke bo urejal državni prometni center, ki deluje na DARS-u.

Kako pa je s kakovostjo teh informacij pa boste vsi skupaj videli šele sedaj. Na to sem opozarjal že lansko poletje, sedaj pa je to postala realnost. Informacije TMC zahtevajo povsem drugačno kvaliteto in ažurnost kot jo sedaj poznamo pri nas. Ampak odgovorni si še vedno zatiskajo oči in bodo najprej tehnološko naredili Mercedesa, vendar žal brez prave vsebine, ki še kar nekaj let ne bo dosegla prave kvalitete. Samo za info, v Nemčiji je bilo za potrebe TMC informacij postavljenih več kot 4000 senzorjev, 5000 zank in s posebno opremo, ki v nadzorni center javlja zastoje, opremljenih več kot 10.000 vozil, ki so vsak dan veliko na cestah. Le tako lahko dobimo prave informacije o zastojih, ovirah, nesrečah...

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
ja pri nam je problem ažurnosti in točnosti informacij. sam sem član kluba vozni vozniku in moram priznati da zelo redko poklič. vzrok je čisto preprost, od mojega klica do prvega obvestila na radiju je trajalo tudi 30 minut. moje vprašanje zakaj temu tako , so odgovorili da morajo mojo informacijo preveriti na policiji oziroma na darsu, to pomeni da sem zast neučinkovit.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, takšna obsedenost s TMCjem pa pri nas res ni potrebna. Če je kaj hujšega je takoj po radiu na vseh postajah...
Domačini si lahko vsak dan pogledamo na www.promet.si in je itak cela Slovenija prekrita z ikonami
smile-1.gif

TMC bi moral biti v povezavi s stranjo promet.si (DARS a ne) oziroma kot piše uporabnik, menda bo.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kolikor je meni znano bi na drugi napravi moralo delovati, saj TMC storitve niso vezane na ID naprave ampak na ID TMC sprejemnika, ki je prenosljiv. Edino, kar moraš narediti na drugi napravi je, da po priklopu TMC antene dodaš naročnino,ki si jo dobil že pri prvi napravi še na tej napravi.
ne-ne-1.gif

Koda se samo enkrat vpiše v TMC sprejemnik in ko je enkrat vpisana, se lahko TMC sprejemnik uporablja na neomejenem številu GPS naprav.

Spet en zavajajoč post. Zakon ima prav !
Razlaga: TMC sprejemnik je sprejemnik in se vanj ne da nič vpisat. Res se lahko uporablja na neomejenem številu GPS naprav ampak je v vsaki treba dodati naročnino. Imam 765T pa 5000 in tri GTM 21 sprejemnike (en je fiksno vgrajen v avto) in sem moral zato, da jih lahko poljubno kombiniram v oba Garmina vpisat kode od vseh treh GTMov.

Nazadnje urejeno:

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
en vpr:

zdej k TMC dela..na zemljevidu vidm una dva zelena avta..si zberem neko pot OD X DO Y...in nej bi men ko bi sprejemnik sprejel informacijo to prikazal na zaslon, ali morm jst vedno kliknt na una zelena avtoja pa tm pol razbrat kje so ovire na cesti pa nesreče? sm mislu da je tko kot POI k zapiska pa na zemljevidu javi že kje je ovira...ni to tko..

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
na nuvi 660fm mi ninkakor ne uspe usposobit tega TMC-ja imam zraven tud tole anteno..a negre in negre.Kako do te ID TMC-ja da bi sploh registiriral..kartografijo imam CN E2010.20 in AR 2.30
Nikakor se mi noče niti pokazat ikona prometnih informacij...