TMC v Sloveniji

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
iz navodil za 660FM

USING FM TRAFFIC
If you are using a traffic receiver, you can view traffic information on your nüvi.
When a traffic message is received, your nüvi displays the incident on the map, and
you can change your route to avoid the traffic incident. For traffic data coverage areas,
refer to the Garmin Web site at www.garmin.com/fmtraffic.
NOTE: The FM traffic receiver and nüvi must be in data range of an FM station
transmitting traffic data to receive traffic information.
NOTE: Garmin is not responsible for the accuracy of the traffic information. The
FM traffic receiver simply receives signals from the traffic service provider and
displays that information on your nüvi.
NOTE: You can only access the traffic information if the nüvi is connected to an
FM traffic receiver.

po domače - do menija promet boš po mojem prišel le ko bo na 660 priklopljen TMC sprejemnik in bo na zunajem napajanju - se pravi na nosilcu za v avtu, priklopljeno napajanje.

nasledenje - kot že večkrta omenjeno na teh forumih - ID TMC sprejemnika NI ID enote - se pravi do ID sprejemnika - torej pazljivo

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ko bo ovira na poti, ki si jo splaniral, se bo ta ikona spremenila v rumeno. Takrat pac pogedas, kaj se dogaja.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
na 660FM moraš kliknt na nastavitve, potem promet! potem imaš od spodaj v desnem kotu ' narocnine ' nato ti napiše da še ni bil TMC aktiviran..potem dodaš dodaj in ti napiše eno številko ki je ID TMC naprave...in to je to..

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Živjo!

Mene pa zanima če obstajajo še kake naročnine za po evropi ki bi se jih dalo enako brezplačno naročiti(za TMC)

UjUj

Zelenc'
19. apr 2009
5
0
1
Lahko da sem spregledal, ampak zanima me če je možno na mobile xt (nokia n95, n97 in podobne) priklopiti TMC,, se pa priporočam za bolj natančna navodila ali linke,,,HVALA

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Ikona postane rumena in potem Ročno klikneš obvoz
Zanima me, saj do sedaj ko sem uporabil včasih obvoz je garmin predvideval da sem v bistvu pred zastojem in mi ponudil prvo možno cesto, da sem zavil s predvidene. A sedaj preračuna, da te ne pripelje nazaj pred omejitev ali moraš kasneje vklopit obvoz (denimo zaprt tunel v Trojanah, obvesti te ko si v Celju in moraš kliknit na obvoz ko si pred Vranskim ali te bo avtomatično spravilo z avtoceste pred Vranskim.
sprasujem se.gif

alinko

Pripravnik
12. avg 2009
169
3
18
Pozdravljeni!
Imam NÜVIJA 760 in me zanima ker sem nekaj testiral TMC kako naprava označi oziroma kako opozori na zastoj oziroma zaporo ceste, ker mene sicer ne prikaže tega na karti razen če grem pogledat v orodja in kliknem na ikonico promet na sami karti pa ne.
Upam da mi boste vedeli pomagat. Hvala
Lp.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik alinko pravi:
Pozdravljeni!
Imam NÜVIJA 760 in me zanima ker sem nekaj testiral TMC kako naprava označi oziroma kako opozori na zastoj oziroma zaporo ceste, ker mene sicer ne prikaže tega na karti razen če grem pogledat v orodja in kliknem na ikonico...
Pogoj: AR 3.00 ali CN 2010.30 ter naročnina na Traffic Info za Slo. Nato na levi strani zemljevida (ekrana) vidiš zeleno ikono "promet". Tam se ti osvežujejo informacije (dokler se zelena ikona ne obarva v sivo - osvežene traff info). Čer pa nastaviš pot, lahko pogledaš morebitne zastoje na poti ali pa čakaš, da jih boš doživel (z ikono delo na cesti). In to je to.

Nazadnje urejeno:

alinko

Pripravnik
12. avg 2009
169
3
18
Te pogoje imam AR 3.00 in CN 2010.30 ter naročnino na TRAFFIC Info za SLo vendar se na karti ne pojavi nobena zelena ikona, mogoče ve kdo za rešitev...
Hvala.
Lp.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik alinko pravi:
Te pogoje imam AR 3.00 in CN 2010.30 ter naročnino na TRAFFIC Info za SLo vendar se na karti ne pojavi nobena zelena ikona, mogoče ve kdo za rešitev...
Z Web updater-jem še naloži najnovejši firmware.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, že dela.
Na Nuvi 765 zgleda takole.

252.png
263.png

276.png
298.png

317.png

Več pa se nisem igral.

Tudi meni se nikakor ne prikaže ikona za promet, čeprav mi pri samih registracijah ni delalo težav in sem brez problema prišel do konca(nuvi 760). V menijih vidim zastoje(isto kot je na slikah prikazal Snecer), pri Traf_nav mi piše dosmrtna naročnina, imam CN 2010.30 in AR 3.0, FW 4.90. Je še kje kakšna nastavitev, ki je ne najdem, da se mi končno prikaže ta ikona?

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Treba je upoštevat, da tisto kar velja za Nuvi 765 ne velja za Nuvi 760, saj sta to napravi dveh različnih generacij. Tako je pri Nuvi 765 ikona za promet prisotna nenehno na zaslonu (zelena, rumena, rdeča):

Vir:http://www.gpsmagazine.com/2008/11/garmin_nuvi_765t_review.php
Pri Nuvi 760 je ikona (če se prav spomnim) prisotna samo v primeru dogodkov (rumena ali rdeča):

Vir: http://www.gpsmagazine.com/2007/10/garmin_nuvi_760_review.php

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Točno tako kot je kot je povedal sandiv, nuvi 760 ne prikaže na osnovnem zaslonu nobenih informacij o TMC, kar pa ne pomeni da jih ne upošteva, če imaš vklopljeno izogibanje promet. Za ogled podatkov pa moraš v meni.
Sicer pa N A V O D I L A povedo marsikaj.
grims-1.gif

LP

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
ej sandiv ..pri meni na nuvi 255wt je pa una ikona -avto VEDNO ZELENA , nikol ne spremeni barve? zakaj je vedno zelena in ne spremeni barve?

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
Citat:
Uporabnik sandiv pravi:
Pri Nuvi 760 je ikona (če se prav spomnim) prisotna samo v primeru dogodkov (rumena ali rdeča):

Vir: http://www.gpsmagazine.com/2007/10/garmin_nuvi_760_review.php

S tem da je ikona v Evropi trikotnik ( ti si dal sliko kako ikona izgleda v USA) in se pojavi ob dogodku na poti (če imaš planirano pot) ali pa, če si v bližini dogodka, če nimaš nič planirano.
Če ni nobenega dogodka na ali ob poti, NI !!! nobene ikone . Govorim za 760-ko.
Rado

Nazadnje urejeno:

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Enako se dogaja tudi meni (765T). Ob vsakem vklopu naprave se ikona obarva zeleno, nato ostaja siva. Adria Route 3.0. EU CN 2010.20, FW: 3.90