TMC v SLO?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
bojim se da bo enako z TMC-jem , ker če bodo preverjali na policiji oziroma na darsu pol bomo imeli informacije zelo neažurne.

MarkB

Pripravnik
3. jan 2008
108
1
18
Obišči stran
Ravno zaradi takih slučajev naj bi s TMC-jem uporabniki bistveno pridobili. Kor je bilo povedano s strani RTV-ja morajo (so morala) včasih prometna obvestila počakati npr. da se je končal prenos nogometne tekma oz podobno. S TMC-jem takega čakanja naj nebi bilo več sej poslani signal ni odvisen od prevajanega programa

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
ni točen podatek. obvestila niso predvajali zato ker so čakali uradno ( beri policija , dars) informacijo in bojim se da se bo tude v bodoče to dogajalo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Cel vikend in še danes TMC meni ni deloval. A je napaka pri meni, ali pa so mađari nehali oddajat?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ojojojoj. Zaganjate paniko, do pred casom niste imeli niti cest zrisanih, zdaj je nek testni kvazi TMC in da eno uro ne dela ze celo sranje. Cool down.
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kakšno uro? Pravim celi vikend in še danes. Torej vsaj 50 ur.

Ne bi nič rekel, a nekje sem zasledil da bi naj od danes naprej zadeva delovala uradno - in ne deluje. Zato samo vprašam, če je napaka pri meni, ali je sistem down.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Cisto po kmecko. Ne spremljam te zadeve razen v tej temi. Prvic nihce ni nic placal. Drugic vsi trobijo, da sistem v napravi samodejno deluje oz. zazna signal in da nimas kaj dosti carat. Torej logicno in posledicno sklepam, da je sistem crknil. O uradnem tmc-ju se pa govori ze lep cas pa pomoje se bo to nadaljevalo. Ce dela dela, ce ne dela ne dela. Pri nas itak se lep cas ne bo uporaben.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Se strinjam z Schumi-jem
smile-1.gif

Nimamo kaj tukaj trobit po forumih, ker nihče ne bo spremenil zadeve na bolje.

Pač, meni je ratalo na svojemu HTC HD usposobit tale HYPER GPS in zagnal sem IGO in mi je našel na SLO1 TMC signal samodejno, vendar mi zadeva ne deluje
smile-1.gif
NE prikazuje mi nobenih informacij glede prometa, niti ne opozarja na dela na cesti...enostavno nimamo kej.

Če se ne motim je bil "uraden" datum 17.6.2009 za izzid TMC informacij na SLO1, sedaj se je zadeva zavlekla in se bo tudi še zavlekla verjetno do naslednjega leta in tudi takrat NE BO delovalo tako kot MORA!

Taku je, ko pa živimo v taki državi (da ne zaidemo v drugo temo).

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Zdi se mi, da vsi ki imamo možnost sprejema TMC težkoj čakamo da začne delovati, pri tem pa spregledali da do napovedanega uradnega datuma manjka še 2 dni.
Počakajmo do takrat in upajmo na najboljše.

LP

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik slako pravi:
se bojim da bo začel delovati ko bodo usposobili delovanje z Garminom ....
Nav N Go je to obljubil za Q2 2009 in da bo prva navigacijska rešitev v SLO, v katerem bo to tudi delalo. In tudi dela.
Mape pa morajo biti ali od Monolita ali pa TopMap.

Virtus

Zelenc'
2. jun 2009
15
0
1
Ne razumem komentarjev v smislu ”cool down”, oz ” v taki državi pač živimo”.

Tudi mene je presenetilo, da cel vikend ni delovalo. Še posebej me je to presenečalo, ko sem eno uro obstal v pormetu pred tunelom Markovec.
Moja prva asociacija je bila, da sem slišal, da podatke zaenkrat vpisujejo ročno. Sicer se mi je zdelo izredno čudno, da zadni weekend pred uradnim začetkom (17.6.2009) ne testirajo zadeve....
Se pa tudi nebi strinjal, da ničesar nismo plačali. Gotovo se madžari niso odločili tega postavit v luči dobrososedskih odnosov. Verjetno je zadaj država, ki pa pobere davek tudi ko grem scat...
Jutri grem set na daljšo turo, in upam, da bom pozitivno presenečen. Zelo dobro bi bilo, če bi vpisovali dolžino zastojev, ter okviren čas, ki ga tam izgubiš (15min, 45 min, 1h.....)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Aja...TMC še kar ne deluje v tunelih po Štajerski AC, vsaj včeraj niso..danes pa nisem bil na tisti poti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
A tole?

v8.3.2.91972 (May 28 2009)

Ker potem ti mora delati, razen če si tam, kjer TMC ne oddaja...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A tole?

v8.3.2.91972 (May 28 2009)

Ker potem ti mora delati, razen če si tam, kjer TMC ne oddaja...

večinoma sem zadevo testiral v medvodah, našlo mi je slo1, kjer naj bi bil tmc ampak nisem prejemal nobenih info vsaj teh dvajset minut, ko sem čakal in gledal zaslon
bonk.gif

verjetno ni bilo nič obvestil na mojem koncu in bi zadevo mogu v lj testirat
evil.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
vsakič ko pridem v tujino mi pokaže znak za informacije in ko pritisnem nanj mi pokaže zgoščen promet, zastoje , delo na cesti tudi 500 km stran. oziroma imaš možnost pogledat inf. na svoji ruti ali vse . tako da bi moralo tudi v medvodah pokazati zastoj na " primorki in na štajerki in na gorenjki"

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.