The Secret

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
ne.. nebom bral... ker me take lari fari stvari ne zanimajo.... malo jih povoham da vidim zakaj se gre... poberem ven tisto kar me zanima.... in grem s svojo glavo naprej...

smo na jasnem?

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Jasno, kot beli dan in ker je danes zelo jasno, bo mogoce v vesolju boljsi sprejem, hahahaha

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
ampak ti pa si
stupid-1.gif

zdej vsi, ki se strinjamo s tem kar v filmu/knjigi pravijo, smo glupi? No, očitno si jo prebrala in zdej, ker ti vsebina ni bila všeč (beri: nisi sposobna pozitivnega razmišljanja, ampak znaš samo pljuvat in živet v svojem svetu), nas ostale jebeš?

Zjutraj, ko vstaneš se obrni, ker vstajaš na napačno nogo!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Pri teh motivacijskih, pozitivističnih zadevah je najbolj pomembno, da si dovolj "odprt", da te stvari zagrabiš in si dopoveš, da ti lahko pomagajo pri bogvečemvse. Verjamem, da bi lahko v življenju kako stvar s takim dojemanjem zadev tudi bolj uspešno izpeljal, ampak sem žal premalo oz. sploh nič dovzeten za to. Misel, da bi zgolj z verjetjem v nek cilj ta cilj kaj hitreje dosegel, se mi zdi čist preveč abstraktna, da bi jo lahko prebavil.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
ma taki osebki ne vejo iz filma vzet določene dele ki so dobri.... ali točno tak kot v filmu, ali pa nič!

se pravi Tamara... ti, ki si iz filma povzela samo to, da je boljše mislit pozitivno kot negativno.... tebe smatrajo za totalnega The Secret fanatika!

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Draga Tamara,

Prvo kar je, ti se enkrat pravim, da se ne razburjaj.

Druga stvar, nikjer nisem napisala, da je kdorkoli glup, ki je prebral to knjigo ali pogledal film. Konec koncev sem tudi sama prebrala knjigo in pogledala film. Izrazila sem samo svoje mnenje na vprasanje kako se mi je vse skupaj zdelo.

Da nadaljujem… Prebrala sem ze ogromno duhovnih knjig, ne samo Skrivnosti. Zato lahko z gotovostjo trdim, da je ta knjiga in seveda tudi film zelo skomercializirana oblika t.i. skrivnosti. Skrivnost je samo okrnjen povzetek iz knjig razlicnih avtorjev od Richarda Bacha, Anthonya De Mellova, Juliana Johnsona in vzhodnjaskih duhovnih uciteljev. Lahka varianta razumevanja duhovnosti in vsega stvarstva.
Mogoce bi bilo dobro, ce bi se kaksno knjigo prebrala na to temo. Potem bi lahko videla razliko. Skrivnost bi postala le slab roman, ki ga lahko strpas v kos skupaj z romani Victorie Holt.

Vsekakor pa ti ne bi skodlo, ce bi se prebrala kaksno knjigo o bontonu...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
aha... prvo se norčuješ iz ljudi.... zdaj bi pa rada bila sveti angel varuh
bonk.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pust jo, sej vidš da ji dogaja na polno. vsak ki ima vsaj malenkost pameti, bo vedel na kakšen način naj bi dobil vse to kar si želiš in da ne gre za razmišlanje ala sedi doma na riti in miljoni bodo deževali z neba
bonk.gif

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Kje tocno se norcujem iz ljudi in iz koga???
Ali mogoce ne razumes mero normalnega humorja???

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Mene tudi zanima enako. Za kaksno razmisljanje gre po tvojem v teh knjigah???

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
preprosto. bolj ko boš razmišljal pozitivno, več možnosti imaš, da se ti bodo dobre stvari dogajale. ker nekoga ki bo v RL vse napizdeval, jamru... se bo vsak izogibal in s tem človek izgubi ogromno stvari. lahko npr izgubiš priložnost za boljšo službo, "idealnega" partnerja... že pri učenju je tako, da človek ne sme razmišljat o tem da nič ne bo znal na izpitu, da mora nekaj znat, ampak more bit pozitiven in tako se bo tudi lažje učil. ker če si ti skos govoriš mah sej tega ne znam... se boš podzavestno prepričal da tega ne znaš. in potem ko res izpita ne narediš, si pa rečeš ma k.urac sej sm vedu da ne bom znal...

tile motivatorji ala mori... služijo velike €, brez kakšnega posebnega truda. on ti govori sej znaš, razmišli pozitivno... v bistvu pa ti vse narediš, misliš si pa da je ON to dosegu.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
Citat:
Uporabnik ela pravi:
Kje tocno se norcujem iz ljudi in iz koga???
Ali mogoce ne razumes mero normalnega humorja???
ne... mogoče zato ker internet ne posreduje tvoje govorice telesa, višine tvojega tona glasu.... a še moram naštevat?

a še pokazat ti morem kje si se norčevala? ali boš lahko zdaj sama pogruntala!
17758-icon_confused.gif

pa preberi kako knjigo o komuniciranju
smirk-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
hysterical-1.gif

Torej, sami glupci smo tle, ker smo dejansko taki debili, da smo vzeli dokumentarec resno in zdej čakamo, da se vse samo naredi - ker v knjigi tako piše. In pol gospodična povejo, da so prebrali že vse "duhovne" knjige, ki obstajajo. Verjamem, da te je en nategnil, da boš potem boljše živela
hysterical-1.gif

Bom v imenu nas vseh odgovorila: negativno vleče nase negativno, pozitivno pa pozitivno. Najbrž si tut ti že ugotovila, da če si se vnaprej prepričala, da bo dan slab, da je dejansko tut bil slab. Jaz verjamem v moč misli....ti pa delaj kar hočeš.
In ker jaz v nekaj verjamem še nisem slab človek, niti zato nisem butasta/glupa/debilna (you name it).

Bontona pa tudi tebi manjka!!!

P.S. Običajno se ne zakačim z drugače mislečimi, ampak ti si mi pa na živc stopila.

ela

Zelenc'
20. feb 2008
21
0
1
Tebi pa ni vec pomoci. Pa ce tudi 1000 knjig preberes, ker eno je knjigo prebrati, drugo pa da znas to uporabit, kar si prebral...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
Citat:
Uporabnik ela pravi:
Se strinjam s tabo...

ja kako pa se na enkrat strinjaš z njim?
povej... kaj pa je tisti film razen en velik motivator... samo bolj na pravljično znanstveno fantastični način?