Vozim Conti že nekaj časa in mi je pač dobra guma, za ostale ne vem, bi prosil da kdo drug pove ki ima več izkušenj. A Conti podkupuje a je res tok dober da je skoraj vsako leto blizu vrha; al pa so te testi bolj tako tako?
Spet kateri razred, nova je večinoma dobra potem pa samo dol.
Vozim Conti že nekaj časa in mi je pač dobra guma, za ostale ne vem, bi prosil da kdo drug pove ki ima več izkušenj. A Conti podkupuje a je res tok dober da je skoraj vsako leto blizu vrha; al pa so te testi bolj tako tako?
Brez skrbi, TOP guma, vozi ti samo dalje če ti ni predraga...
Dve sezoni in pol letošnje sem se vozil na letnih. Nobenih težav. Tudi v mrazu je lega in odzivnost vozila boljša. No, letos sem se avtobusov in/ali maminega twinga brez vinjete naveličal in kupil čipšit zimske gume.Meni se pa lanska letna Continental (v dimenziji 205/16) zdi malo manj udobna kot sem jih bil vajen v preteklosti.
Občutek je tak kot da bi bila malo bolj trda (kar je sicer verjetno dobro pri manjši obrabi).
Eno vprašanje za vse Alter znalce: sem ravno pred prevzemom novega avta, pa je seveda obut v letne gume.
Trenutno je dosti drama dobit kakšno dobro zimsko gumo, zato bi teh 14 dni vozil na letnih.
Koliko bo kaj panike glede na napovedane nizke temperature naslednji teden?
Okej, da bo guma bolj trda mi je jasno, ampak dokler bo mraz in suha cesta, verjetno ne bi smelo biti nobene drame?
Razumem, da je verjetno zavorna pot malo daljša, pa malo slabši oprijem, drugega pa verjetno ne?
Dve sezoni in pol letošnje sem se vozil na letnih. Nobenih težav. Tudi v mrazu je lega in odzivnost vozila boljša. No, letos sem se avtobusov in/ali maminega twinga brez vinjete naveličal in kupil čipšit zimske gume.