Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
Vprašanje.
Letne gume (testov za to dimenzijo prav nikjer), 235/55/17 (MB S). Continental SC v tej dimenziji ne obstaja (razen SC2, ki se jo pa težko dobi in še če, po zlatarski ceni). Prvovgradnja je Premium Contact, kot pa mi vulkanizer govori, je PC2 pobiralo na robovih, kot bi jih grizel. Opcija je tudi Nokian Z Line. Ima kdo kakšne izkušnje s to gumo? Cena je ok. Letno delam cca 30.000 km. Vredsteina ne bi imel (sem ga že, super v mokrem, vendar tudi glasna kot hudič). Hankook ne poznam in tudi ne poznam nikogar, ki jo ima, da bi ga povprašal za izkušnje. Uniroyal rain sport 3 se baje obrabi prej, preden bi uspel prevoziti zgoraj omenjene kilometre. Kitajci absolutno odpadejo.
Ima kdo kak nasvet/priporočilo/user experience?
Tnx!
Nokian je imel lani neko afero s testi, saj je na teste pošiljal boljše pnevamtike kot jih je potem ponujal navadnim ljudem v prodaji. Googlaj.
Hankook je dobra guma, pride tudi serijsko na nekaterih Mercedesih. Je pa malo trša guma, vendar z dobrim oprijemom.
Jaz bi pogledal še za Dunlopom. Trenutno jih imam kot zimske in jih ne morem prehvalit. Na drugem avtu je tudi Dunlop (Sport Maxx 2) in so mi vrhunske.