Test letnih gum za sezono 2016

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Moj feler ja. Vidim da je Sprortcontact 6-ka, premium contact je pa samo 5.
bonk.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če želim vleči vzporednice z dimenzijo 205/55 R16, verjetno najboljše gledat kar 225/45 R17 varianto?

EDIT: ESA Tecar Spirit 5 UHP?! pa Michelin spet nekje pri repu, pri obeh razpredelnicah? to mi je res čudno ...

Nazadnje urejeno:

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Michelin guma je dejansko dobra, ampak je problem to, da na račun manjše porabe in obrabe trpi vožnja po mokrem.

Pri rezultatih testa je glede na povprečje vseh pnevmatik na testu NADpovprečna. Če ji pa zraven dodaš pa še najboljši rezultat kar se tiče obrabe in porabe, pa jo jaz osebno uvrščam v rang boljših pnevmatik na testu.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Energy Saver+ sem imel in lahko samo potrdim, da so slabe v dezju ze takoj ko so bile nove.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Michelin Energy Saver+ jaz osebno nebi dajal na svoje vozilo pa če mi nekdo plača, ker toliko pa se imam rad. Ker je guma na mokri podlagi polom na celi črti. Na mokrem se avto s temi gumami nikakor noče ustaviti in zna imeti vozilo v primerjavi z drugimi gumami še enkrat daljšo zavorno pot, tudi vodljivost ni najboljša. Vse to večkrat videno na poligonu varne vožnje, kjer so se ostala vozila potreboval za ustavitev pol krajšo razdaljo, kot vozila opremljena s to gumo. Ja obraba gume je sicer majhna, glede porabe goriva mogoče privarčuješ nekje na drugi decimalki, ampak kaj ti to pomaga, če je pa v mokrem pogreb in tvegaš, da se z njo ne boš varno ustavil pred oviro, pred katero bi se z drugimi gumami ustavil že na polovični razdalji do nje. Skratka kdor se ima rad jo naj izpusti iz ožjega kroga nakupa.

lp.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
Energy saver brez plusa je že bila na avtu tovarniško ob nakupu (Jazz). Ne vem kakšna je razlika od tiste s plusom, vendar nisem nič nenavadnega opazil. No, Šumaher pa nisem.
grims-1.gif

ant

Pripravnik
Imam 2 leti vožene vredestein sportrac 5 in moram reči, da z njimi nisem pretirano zadovoljen predvsem v mokrem, kjer naj bi bila med boljšimi. Občutek je podobno slab kot na prejšnjih michelin primacy HP (dot 2009 in 2012). Tudi na starih zimskih continental wintercontact 5 imam dosti boljši občutek držanja na cesti in v ovinkih.

Mi ni jasno zakaj.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Imam še sam eno vprašanje.
Letos bom moral kupiti nove letne gume pa me zanima, katere gume imajo zaščitni rob za platišča, saj so slike bolj kot ne za vse dimenzije enake. Rabil pa bi dimenzijo 195/50 r15. Gledal sem Hankook Kinergy Eco K425, Dunlop Sport BluResponse in pa Continental EcoContact 5. Pa na nobenih nisem zasledil zaščitnega roba.
Sam sem imel na Galaxiju fuldo ecocontrol 195/65r15 in niso imele roba, partnerka pa na svojem avtu fuldo 185/55 r15 pa je bil zaščitni rob.
Kako naj vem katere gume imajo rob in katere ne?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Saj so čisto solidne pneumatike, ne vem zakaj se naj ne bi. Vsekakor pa niso nek presežek ... Top shit so GY F1 ass., Bridgestone Potenza RE 050, Michelin PS2 ... še vedno ... niso pa dobavljive v vseh dimenzijah.
wink-1.gif