Sem preveril zdaj, v meniju ne morem izbrati, da bi bile zadnje stalno prižgane, škoda? Tega res ne razumem, sprednje obvezno prižgane, zadnje pa ne.Ali ima Tesla možnost vklopa zadnjih luči skupaj z dnevnimi?
Za to je kriv debilizem iz Brusla.Tega res ne razumem, sprednje obvezno prižgane, zadnje pa ne.
To ni isto. Ti preklopiš na kratke luči ali pa na pozicijo. Nekateri avti imajo to omogočeno programsko v meniju dostopnem šoferju, drugi samo v menijih OBDja, eni pa sploh ne.Pri Toyoti moram to narediti ročno prek fizičnega stikala na levi, ker avtomatsko so le sprednje dnevne. Pride pa zelo prav, ko je npr. slabše vreme čez dan, da me ostali v prometu bolje vidijo. Seveda jih moram potem tudi sam ugasniti.
Mogoče bi morala avtomobilska industrija malo bolje razmisliti o tem, da se vse luči vklopijo avtomatsko tudi v slabšem vremenu, ne samo ponoči ali v tunelih. To je sicer tak tipičen primer kam vodi nek polovičen avtomatizem, da se nam ne da niti ročno več prižgati še zadnjih luči (s tem ciljam na to, kako nevarno je imeti npr. samodejno vožnjo narejeno le na pol).
Pri Seat pač vključiš luči vedno "on", pa je problem rešen. Ni potrebno vsakič. Ali je pri drugih v VW grupi kaj drugače sedaj?Pri VW moraš potekat na skandinavske države.
Za Citroena se še kako motiš. Bivši zdaj 14 let star C5 je že imel to v nulo.Večina VW, Oplov pa tudi Citroeni in Renaulti se v megli ali pa v srednjem nalivu vozi z ugasnjenimi lučmi zadaj, ker senzor očitno ne zazna, da je premalo svetlobe in jih ne vklopi. Sploh to kar je staro okrog 5 let je vse v temi
Mene tudi to ful moti, da so po defaultu izklopljene luči.
Polnotelna meriva ima ugasnieno samo tablico in armaturo. Ostalo sveti.Za Citroena se še kako motiš. Bivši zdaj 14 let star C5 je že imel to v nulo.
Je pa resen problem, da nekatere starejše avte, ki to funkcijo imajo vozijo ljudje, ki so pred tem še "šraufali" luči na stikalu levo od volana in imajo tudi sedaj luči na on-off namesto na avto.
Ni res. Imaš modele vmes, kjer vklop pozicije skupaj z dnevnimi ni možen - sem zgoraj napisal zakaj.No nehajte nabijat. To se vse stela na testerju in proizvajalci prilagajajo trgom, ekofašistom, ali pa kakor se jim dvigne. Tako da bos denimo na citroenih nasel vse mozne kombinacije v zadnjih 20 letih. Jaz sem si to nastelal po svojem okusu se na vsakem avtu.